Separate names with a comma.
Discussion in 'Japan' started by hiroshiy, Oct 7, 2015.
SC's are popping up everywhere else in the world we seem to be on the slow boat here...
Yeah, so slow. After one year after Osaka/Kobe, they not only added zero Superchargers but removed one!
At this pace I would not be surprised if they extend the ChaDemo plan for another year....
90-minute charging vs. 45...
Plus the occasional waiting for other EV users.....
So where in Hamamatsu would you guess? I bet within Basia shopping mall complex, but there are some large factories such as Roland DG, Yamaha and Omron. They all should have high voltage feed access.
Mall would be nice, great place to wait during your quick charge.
The problem is the Mall is 5.1km from Hamamatsu smart exit so it would need 16 minutes round trip.
CHAdeMO 46 min = 50 x 0.9 x 46 / 60 = 34.5kWh = 172km
SC 30 min = 44kWh = 220km - 10km = 210km
So it's still better to use SC as SC would have more than two units (hopefully four).
Above is an ideal situation where you have almost empty battery there. If you have half full battery, say, 150km left (like you drive from Tokyo),
CHAdeMO 30 min = 50 x 0.9 x 30 / 60 = 22.5kWh = 112km (265km)
SC 14 min = 16.8kWh = 84km - 10km = 74km
SC 24 min = 22.4kWh = 112km - 10km = 102km
SC 30 min = 30.2kWh = 151km - 10km = 141km
So, yay, Hamamatsu SC ETA is now December! Can't wait. Now I can travel to Kyoto and my mother's house in Hokuriku much easier. Especially on the way back, with half full battery, all I need to do is just arrive at Hamamatsu empty. Very easy to plan.
If we have to exit for the SC, we'll lose the highway discount for the second leg of the trip?
The highway discount for EVs was over If you go point A - SC (with exit and entry) - point B instead of going straight, you'll be charged a little bit more. Also, sometimes you hit into special discount rates so in that case you will be hit and miss.
å¹³æ—¥æœå¤•å‰²å¼• | æ–™é‡‘ãƒ»å‰²å¼•ãƒ»ETC | æ–™é‡‘ãƒ»ãƒ«ãƒ¼ãƒˆãƒ»äº¤é€šæƒ…å ± | ãƒ‰ãƒ©ã·ã‚‰
On my first road trip to Osaka, I missed a ramp change and had to get off near Yamaguchi. That leg cost ¥9,900; to Osaka another ¥9,900. Coming back, I got it right; the total return was ¥9,900. Double the price is kinda steep for a very quick charge.
Hi, Jay, usually taking off highway once doesn't cause that kind of charges. Maybe 500 yen Max. You could be traveling at night on return, or weekend. The discount system is very complex!