TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC

120kW laadstation on site

Discussion in 'Belgium and the Netherlands' started by Johnathan, Dec 22, 2014.

 1. Johnathan

  Johnathan Member

  Joined:
  Aug 26, 2014
  Messages:
  106
  Location:
  Antwerp
  Nogmaals via de search engine niet echt mijn vraag beantwoordt gekregen.

  Is het mogelijk om de 22kW publieke laadpunten die wij bij ons hebben staan te vervangen door 120kW of lager? Dus met net dezelfde opstelling als de superchargers ofwel lager zoals CHAdeMO maar dan voor "eigen/publiek" gebruik?

  Zal de MS automatisch de interne laders omzeilen of zal dit softwarematig worden geblokkeerd? Of zitten wij allen vast aan het maximum 22kW.
   
 2. Rrreutel

  Rrreutel Member

  Joined:
  May 31, 2013
  Messages:
  398
  Location:
  Haarlem
  Met meer kW laden kan niet met AC (wisselstroom). AC laden gaat via de interne laders in de auto, dus met maximaal 22kW bij 2 laders. Laden met meer kW moet via DC (gelijkstroom) direct naar de accu. Zo'n laadsessie wordt via een digitaal protocol gestart, dat momenteel alleen door de superchargers en de kandidaat-vaporware CHAdeMO-adapters wordt gesproken. Dat protocol is niet 'open', hoewel de communicatie (momenteel) ook niet versleuteld is, en dus is te reverse-engineeren. Zou voor Tesla echter weinig moeite kosten om de communicatie alsnog te versleutelen met een software update voor de SC's en een nieuwe firmware in de auto.
   
 3. disharmony

  disharmony Member

  Joined:
  Sep 3, 2013
  Messages:
  34
  Location:
  Netherlands
  [FONT=Lucida Grande, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Ik vraag me af waar "bij ons" is, want het lijkt me vrij lastig om uberhaupt ergens 120kw te realiseren.

  Maar stel dat je theoretisch zou beschikken over een aansluiting waar je 120kw uit kan onttrekken en stel dat je deze tevens gelijk kunt richten, dan moet je inderdaad nog kunnen "praten" met de tesla.

  Het staat nog altijd op mijn todo list om het signaal van de supercharger een keer te analyzeren. Ik vraag mij ook sterk af hoe "complex" het protocol is en of er uberhaupt sprake is van encryptie of data zoals Rrreutel zegt. Het zou mij niks verbazen dat er gekozen is voor iets wat vergelijkbaar is met het J1772 protcol, waarbij enkel de spanningsvariatie en de duty cycle gebruikt worden om de state's en de max current te communiceren.

  Is er al iemand die een poging heeft gedaan om het signaal van de superchargers te analyseren ?
  [/FONT]
   
 4. Rrreutel

  Rrreutel Member

  Joined:
  May 31, 2013
  Messages:
  398
  Location:
  Haarlem
  Spannningsvariaties en duty cycle (5% geloof ik) worden alleen gebruikt om het SC protocol af te trappen, daarna gaat het gesprek verder via CAN op de CP, waarbij o.a. VIN nummer en flink wat andere waarden heen en weer gaan. Zie o.a. hier voor een start.
   
 5. Johnathan

  Johnathan Member

  Joined:
  Aug 26, 2014
  Messages:
  106
  Location:
  Antwerp
  Wij bevinden ons in een industriezone en krijgen in totaal nomaliter 320A binnen (per zijde 160A). Ik veronderstel dat je dan met de nodige versterkers etc voldoende moet bekomen om zo'n "SuC copy" op poten te zetten? Nu is de vraag inderdaad of dit technisch mogelijk is?

  Er zullen er toch al meerdere mensen die vraag hebben gesteld denk ik dan?
   
 6. ebullio

  ebullio Active Member

  Joined:
  Mar 13, 2013
  Messages:
  4,495
  Location:
  Rotterdam, Netherlands
  Ik hoorde vandaag bij SeC DH dat voor SuC er altijd 1000A aangevraagd wordt, voor toekomstige groei. Dat lukt alleen niet in alle landen.
   
 7. pvh

  pvh Active Member

  Joined:
  Jun 28, 2014
  Messages:
  2,490
  Location:
  Netherlands, Rotterdam Ballade (Aria)
  Bij ons achter direct aan de erfgrens van mijn terrein tbv de carwash een groot stroomhuis geplaatst door Joulz meen ik. Dikke kabels de grond in, is voor uitbreiding op ons industrieterrein. Puzzelstukken beginnen nu wel heel erg op zijn plaats te vallen ;)
   
 8. schonelucht

  schonelucht Active Member

  Joined:
  Mar 10, 2014
  Messages:
  4,187
  Location:
  Nederland
 9. FVO

  FVO Active Member

  Joined:
  Nov 26, 2011
  Messages:
  3,629
  In Aartselaar hoorde ik 1000kVA. Alleen hebben ze er wel maar een transfo van 800kVA :frown:
   

Share This Page

 • About Us

  Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.
 • Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


  SUPPORT TMC