TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC

17.14.23

Discussion in 'Model X' started by josher32, Apr 10, 2017.

  1. josher32

    josher32 Member

    Joined:
    Oct 29, 2015
    Messages:
    172
    Location:
    West Linn OR
    Just saw 17.14.23 was released on an AP1 car. Anyone have any updates on what this updates?
     
    • Like x 1
  2. Epsylon

    Epsylon New Member

    Joined:
    Apr 10, 2017
    Messages:
    2
    Location:
    Austria
    My AP2 MX also got it. I am also interested what it can do. Mine is in service until tomorrow.
     
  3. MP3Mike

    MP3Mike Active Member

    Joined:
    Feb 1, 2016
    Messages:
    3,357
    Location:
    Oregon
    In the 8.1 thread someone posted that there was nothing new in the release notes: Firmware 8.1

    So maybe it just fixes the problem with AP going missing.
     
  4. JoeZ

    JoeZ Member

    Joined:
    Mar 9, 2017
    Messages:
    83
    Location:
    Irvine
    No update for my car yet, I hope this update will fix my AP issues after 8.1.
     
  5. sdorn

    sdorn Director of Awesome

    Joined:
    Oct 9, 2016
    Messages:
    851
    Location:
    Georgia
    That would be awesome, better than new features actually. My AP and all cruise control functionality is completely dead at the moment.
     
  6. lmapow

    lmapow Member

    Joined:
    Oct 17, 2016
    Messages:
    6
    Location:
    New Jersey USA
    +1
     
  7. Mirlen

    Mirlen Member

    Joined:
    Mar 19, 2017
    Messages:
    73
    Location:
    Kennett Square, PA
    Interesting, on the ev-fw site the only cars that got this update were in service centers...
     
  8. Richgoogol

    Richgoogol Member

    Joined:
    Jan 23, 2017
    Messages:
    254
    Location:
    Toronto
    I sent my car for service on Saturday and have received this update on Sunday morning. Still haven't gotten it back yet so not sure what this update is regarding.
     
  9. JoeZ

    JoeZ Member

    Joined:
    Mar 9, 2017
    Messages:
    83
    Location:
    Irvine
    Yeah, no update for me so far. I just called the service will bring my car in tomorrow.
     
  10. boaterva

    boaterva Supporting Member

    Joined:
    Apr 2, 2016
    Messages:
    1,306
    Location:
    Northern Virginia, USA
    There's a thread in the S forum about a fix for AIr Conditioning issues... I'm wondering if this is it. Seems like quite a code jump (in number...)!
     
  11. xcell

    xcell MX Driver

    Joined:
    Aug 23, 2016
    Messages:
    70
    Location:
    Switzerland
    just received the update (I was on 8.0 after receiving the car 6 days ago)
     
  12. josher32

    josher32 Member

    Joined:
    Oct 29, 2015
    Messages:
    172
    Location:
    West Linn OR
    Does it list any changes made? Often I know it is just saying bug fixes.
     
  13. JoeZ

    JoeZ Member

    Joined:
    Mar 9, 2017
    Messages:
    83
    Location:
    Irvine
    Installed the new update 17.14.23 at SC, nothing special on the release notes (same as 17.11.03/10). SC told me they restarted the calibration of the main camera. Right now I still can't use any driver assists functions, just like before the update. SC told me it may need another 1000miles to calibrate the main camera. I picked up my x 100d 8 days ago, Cruise control stopped working from day 1. 130k well spend.
     
    • Informative x 1
  14. sdorn

    sdorn Director of Awesome

    Joined:
    Oct 9, 2016
    Messages:
    851
    Location:
    Georgia
    So still no confirmation whether this fixes AP issues? Mine is still broken.
     
  15. ab26

    ab26 Member

    Joined:
    Nov 15, 2015
    Messages:
    134
    Location:
    Bay Area, CA
    My AP2 model x still has no AP. Did the SC acknowledge that the engineering team is aware of this issue and is working towards a solution? It seems like "camera needs calibration" is an excuse that is being provided by the SC and they have no idea what's going on.

    For some reason, this is not being highlighted as much as it should.
     
    • Like x 2
  16. JoeZ

    JoeZ Member

    Joined:
    Mar 9, 2017
    Messages:
    83
    Location:
    Irvine
    No, SC only told me that engineering team said restart camera calibration is recommended. AP is the biggest selling point of tesla, I don't know why takes so long for them to fix this issue.
     
  17. Ulmo

    Ulmo Active Member

    Joined:
    Jan 19, 2016
    Messages:
    2,099
    Location:
    Vienna Woods, Aptos, California
    Also, a complete blackout of communication from the manufacturer other than one notice to one customer that they are "aware of it".
     
  18. polymathic

    polymathic Member

    Joined:
    Oct 30, 2016
    Messages:
    195
    Location:
    Fairfax CA
    My AP2 MX did not work at all until I took it in for service. Turned out there was a loose connector and my front camera was not working. Now it's working about as well as an AP1 car. So maybe some of you with issues may have a hardware problem.
     
    • Like x 1
  19. JoeZ

    JoeZ Member

    Joined:
    Mar 9, 2017
    Messages:
    83
    Location:
    Irvine
    Did your autopilot working before 8.1?
     
  20. ab26

    ab26 Member

    Joined:
    Nov 15, 2015
    Messages:
    134
    Location:
    Bay Area, CA
    Did AP work prior to 8.1? My AP was fully functional prior to 8.1. After the update, it stopped working except for only one instance where it did work.

    Perhaps a tweet to Elon is required for the engineering team to take this issue seriously?

    It is very annoying for Tesla to not provide good communication regarding the matter.
     
    • Like x 1

Share This Page