TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC
Start a Discussionhttps://teslamotorsclub.com/tmc/tags/

A/C not working

Discussion in 'Model X' started by impliedshin, Jun 13, 2017.

Tags:
  1. impliedshin

    impliedshin Member

    Joined:
    May 24, 2017
    Messages:
    18
    Location:
    California
    Hi Everyone,
    I picked up my Model X this past weekend and everything was working fine. Today I got in the car and the A/C stopped working. I tried rebooting both screens but it's still just giving me warm air even after I set the temp at Low.

    Anyone have any other suggestions on any other possible fixes? Tried to search and it seems like rebooting was the only thing to do. I made an appointment with the service center already so I'll be taking it in tomorrow. Hopefully it will be something quick and easy.

    Thanks!
     
  2. hly

    hly Member

    Joined:
    Jan 31, 2015
    Messages:
    121
    Location:
    NJ
    My Model X A/C also broke last week blowing only warm air. Took it to SC and it was a defective O-ring causing a leak in the A/C system.
     
    • Informative x 1
    • Like x 1
  3. impliedshin

    impliedshin Member

    Joined:
    May 24, 2017
    Messages:
    18
    Location:
    California
    How long did it take them to fix it? I'm making a trip from LA to SF early next week so I was hoping to take the X up.
     
  4. Lancew

    Lancew Member

    Joined:
    Oct 7, 2015
    Messages:
    26
    Location:
    North Carolina, United States
    My A/C on my X 90D died at about 9 months and 25,000 miles. I think mine was due to damage from the crossed lines. They fixed it in a day.
     
  5. impliedshin

    impliedshin Member

    Joined:
    May 24, 2017
    Messages:
    18
    Location:
    California
    Thanks for the replies! Hopefully it will just be something really minor.
     
  6. gearchruncher

    gearchruncher Member

    Joined:
    Sep 20, 2016
    Messages:
    472
    Location:
    Seattle, WA
    Just to check- you do have A/C on in the menu, right?
     
  7. impliedshin

    impliedshin Member

    Joined:
    May 24, 2017
    Messages:
    18
    Location:
    California
    Yes, I checked and made sure it was on. At first I thought I had turned it off also.
     
  8. hly

    hly Member

    Joined:
    Jan 31, 2015
    Messages:
    121
    Location:
    NJ
    It took the SC half a day to fix mine
     
    • Helpful x 1
    • Informative x 1
    • Like x 1
  9. ThomasB

    ThomasB Member

    Joined:
    Jul 24, 2016
    Messages:
    119
    Location:
    montreal
    Interesting I had the same issue and had it fixed at the SC.

    The 0 ring was also the issue and the freon leaked out of the system.
     
  10. MXWing

    MXWing Active Member

    Joined:
    Oct 13, 2016
    Messages:
    1,337
    Location:
    Orange County, CA
    I took delivery of a MX in Dec 2016. Same O-ring issue.
     
  11. Cowby

    Cowby Supporting Member

    Joined:
    Jun 2, 2015
    Messages:
    404
    Location:
    ATL, GA
    Had it happen....twice. They assured me it won't happen again.
     
  12. mgl44

    mgl44 Member

    Joined:
    Oct 27, 2016
    Messages:
    10
    Location:
    SF Bay Area
    happened twice to me too.
     
  13. impliedshin

    impliedshin Member

    Joined:
    May 24, 2017
    Messages:
    18
    Location:
    California
    My A/C was fixed but I didn't get to pick up the car today and I'm not sure what the issue was. They are sending my car over to the body/paint shop because the car was delivered with a pretty deep scrape on the front bumper. I'll get an update next Tuesday on when the job will be finished. So far my experience with the SC has been pretty good.

    I'm only sad that since I've owned the car it's been in the shop longer than it has been in my hands. Can't wait to get back into the drivers seat!

    PS Thanks everyone for sharing your experiences!
     
  14. hly

    hly Member

    Joined:
    Jan 31, 2015
    Messages:
    121
    Location:
    NJ
    Good to hear it's been fixed and they are making your car prettier before returning to you :)
    Let us know if it is also the O-ring issue
     
  15. NikeWings

    NikeWings Active Member

    Joined:
    Apr 7, 2016
    Messages:
    1,847
    Location:
    Los Angeles
    Add me to the list......

    IMG_1338a.jpg
     
  16. HumanGenome

    HumanGenome Member

    Joined:
    Oct 11, 2014
    Messages:
    353
    Location:
    Sacramento, CA
    Our A/C is blowing hot air as well crossing Nevada on our road trip. Taking it in on Monday re-routing to Salt Lake City.
     
  17. HumanGenome

    HumanGenome Member

    Joined:
    Oct 11, 2014
    Messages:
    353
    Location:
    Sacramento, CA
    Fixed it in SLC (replaced TXV assembly and refilled chiller) and then it went out yesterday after supercharging.

    It went out the same when we were supercharging the first time. We are in Minnesota waiting for it to be fixed for the 2nd time.

    Very frustrating, especially the fact that it is summer and we are on a very long road trip.
     

Share This Page