Welcome to Tesla Motors Club
Discuss Tesla's Model S, Model 3, Model X, Model Y, Cybertruck, Roadster and More.
Register

Advice on connecting to this dang Android App

jlucero

Member
Jun 23, 2015
482
57
DALLAS
i had no problems for weeks connecting until the past 2-3 days, which i cannot connect. im stuck on the "waking the car" and spinning icon. i have closed/killed out the app and opened it again, which previously worked. still spinning icon. what can i try next?

Car is set to "always on" for connection, and has been.
 
Last edited:

kevincwelch

Active Member
May 13, 2012
2,062
104
Chicagoland
I've had this problem as well. I'm not sure it's always an app problem.

However, many time it is an app issue, and killing it does help. Go to SETTINGS > Apps > Tesla > Force Stop. It may look slightly different depending upon your version of Android.

ea743f477aea123867889f4aa3892b9d.jpg


57438915c0daf8dd4ed674b9596433e9.jpg


5c517cf0c2fa1f0facdedc93984d8ad8.jpg
 

kevincwelch

Active Member
May 13, 2012
2,062
104
Chicagoland
I brought this up with Tesla, and they investigated the specific times I was unable to connect. Per their report, during all times they lost contact with the car as well, which does suggest a 3G problem or some other issue with the firmware/hardware. (The car was out in the open and in an area of good reception.)
 

Phil K

Member
Dec 18, 2014
256
4
Hong Kong
Yes, it happened often when the signal was okay but the car just lost 3G connection after sitting for awhile. Removing the USB stick from the USB port would eliminate this problem(discussed somewhere in another thread too).
I brought this up with Tesla, and they investigated the specific times I was unable to connect. Per their report, during all times they lost contact with the car as well, which does suggest a 3G problem or some other issue with the firmware/hardware. (The car was out in the open and in an area of good reception.)
 

jlucero

Member
Jun 23, 2015
482
57
DALLAS
so i fixed the problem by unplugging the yellow fuse in the frunk for 3 min....nothing else worked but that...rebooted many times, killed app, etc, nothing worked but the fuse!

thanks all!
 

ricsan50

Member
Jun 27, 2014
9
0
Boca Raton, FL
I believe it's the android app for sure. I'll try to connect on android app, and get nothing but spinning, I then go to the iPad and it connects instantly. I have found recently I need to "x" out of the app (not force stop) and reopen app and it works on second try. Annoying to say the least.
 

Products we're discussing on TMC...

About Us

Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.

Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


SUPPORT TMC
Top