TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC

Alarm / Sentry

Discussion in 'Belgium and the Netherlands' started by danovic212, Oct 22, 2019.

 1. danovic212

  danovic212 Member

  Joined:
  Aug 18, 2019
  Messages:
  36
  Location:
  Netherlands
  Als ik bewakingsmodus (= volgens mij alleen Sentry toch?) bijv thuis standaard uitzet. Doet het "normale alarmsysteem" het dan nog wel?
  Ik moet namelijk voor de verzekering wel het alarm aanzetten, maar ik vind Sentry voor thuis wat overdreven.
   
 2. BobbyKings

  BobbyKings Blue M3P-FSD

  Joined:
  Oct 1, 2015
  Messages:
  2,611
  Location:
  Voorburg, Netherlands
  Ja
   
 3. danovic212

  danovic212 Member

  Joined:
  Aug 18, 2019
  Messages:
  36
  Location:
  Netherlands
 4. ramonneke

  ramonneke Active Member

  Joined:
  Apr 26, 2018
  Messages:
  3,196
  Location:
  Rotterdam
  Zekers, bewegingsmelder en hellingshoekdetectie werken gewoon. Althans, dat is bij de S/X. Ik weet niet of de 3 deze ook heeft. Sentry voegt bij S/X enkel opname functionaliteit toe. Ik kan me niet voorstellen dat dat een vereiste is.
   
 5. DucaTinus

  DucaTinus Member

  Joined:
  Jul 12, 2019
  Messages:
  520
  Location:
  Netherlands
  En als alleen alarm aanstaat neemt hij wel beelden op als alarm afgaat?
   
 6. ramonneke

  ramonneke Active Member

  Joined:
  Apr 26, 2018
  Messages:
  3,196
  Location:
  Rotterdam
  Nee, dan gaat enkel het alarm. Als Sentry Mode aanstaat dan blijft de AP computer aan om de videobeelden te verwerken. Als je alarm afgaat zonder Sentry Mode dan staat dus je AP computer uit en zou dan eerst op moeten starten. Geen idee hoe lang dat duurt maar daar zit geen verbinding tussen.
   
  • Informative x 1
 7. DucaTinus

  DucaTinus Member

  Joined:
  Jul 12, 2019
  Messages:
  520
  Location:
  Netherlands
  Bedankt, dat wilde ik even weten.
   
 8. Vipercat

  Vipercat Member

  Joined:
  Nov 25, 2018
  Messages:
  173
  Location:
  The Netherlands
  Vandaag voor de zoveelste keer meegemaakt dat iemand langs mijn auto loopt en op de deurhendels drukt om te controleren of de auto wellicht open gaat. In dit geval is de dame in kwestie zelfs speciaal hiervoor naast mij geparkeerd (grijze auto) om vervolgens daarna weer doorleuk weg te rijden. Helaas bleken de camera's voor en rechts geen opname gemaakt te hebben (1kb files) en dus heb ik geen opname van haar kenteken. Vraag mij af of je hiervoor aangifte kunt doen.

  Waarom kunnen mensen niet van andermans spullen afblijven…..
   

  Attached Files:

 9. TM3LR

  TM3LR Member

  Joined:
  Apr 11, 2019
  Messages:
  792
  Location:
  Walcheren
  Tjonge. Shocking om hiermee geconfronteerd te worden. Aangifte zal niets uithalen. Er is nog geen overtreding begaan.
   
 10. KoenvanH

  KoenvanH Member

  Joined:
  Jul 18, 2019
  Messages:
  95
  Location:
  010, NL
  Wat heeft ze in haar hand? Is dat haar eigen sleutel, of iets om de deur mee proberen open te krijgen?
   
 11. dutchchili

  dutchchili Member

  Joined:
  Jul 16, 2019
  Messages:
  411
  Location:
  The Netherlands
  Juridisch heet dit volgens mij 'poging tot inbraak'.
  Dat is een strafbaar feit waar je aangifte van kan doen. Dat kost je veel tijd en de bewijslast is niet super sterk. Tenzij de persoon bekend staat als professional in het vakgebied.

  Met het kenteken is het voor de politie makkelijker om het dossier erbij te pakken. De plaatselijke politie herkend het gezicht misschien ook.

  Ik heb zoiets met mijn voordeur gehad. De wijkagent herkende de persoon direct en kon aangehouden worden voor poging tot inbraak omdat de beelden in combinatie met 'een patroon' gemarkeerd konden worden als poging tot inbraak. Versus 'ik stond bij de verkeerde deur...'.
   
 12. Faiz71

  Faiz71 Active Member

  Joined:
  Jul 16, 2017
  Messages:
  1,355
  Location:
  Amersfoort NL
  Toch wel de “pin to drive” optie aanstaan?
   
 13. DutCH_CourA_64

  Joined:
  May 4, 2019
  Messages:
  408
  Location:
  Leusden
  In dit soort situaties is het wel erg vervelend dat Sentry Mode nog niet feilloos werkt.
   
 14. Vipercat

  Vipercat Member

  Joined:
  Nov 25, 2018
  Messages:
  173
  Location:
  The Netherlands
  Wat ik op de beelden kon zien, is dat ze in één hand een sigaret vast had. Haar andere hand was leeg. Mijn vermoeden is dat ze dit vaker doet. Op de beelden kon ik goed zien dat ze heel nonchalant, met het peukje in haar mond, naar de auto toe liep, vervolgens aan de deurhendels morrelt, weer rustig om haar heen kijkt en een trekje neemt, ondertussen met haar rug naar de auto en haar hand hier achter nogmaals aan de deurhendels zit. Het was dus niet een kwestie van langslopen, maar heel rustig en geraffineerd parkeren, kijken of de auto open was en weer wegrijden.


  Absoluut! Denk dat het haar overigens meer om eventuele waardevolle spullen in de auto ging, die er overigens nooit in liggen, dan de auto zelf. Ze was alleen, haar raampje stond nog open en toen ze uitstapte heeft ze haar auto niet afgesloten, dus ze was voornemens om met haar eigen auto weer weg te rijden, dus wegrijden met mijn auto was volgens mij niet haar doel. Lijkt mij ook niet het type dat in een Tesla weet weg te rijden. Ze was echter wel zo slim om te begrijpen dat je bij een Tesla op de deur hendels moet drukken om ze te openen.
   
 15. Vipercat

  Vipercat Member

  Joined:
  Nov 25, 2018
  Messages:
  173
  Location:
  The Netherlands
  Update: Zojuist de politie gebeld, de situatie uitgelegd en gevraagd of hiervan aangifte gedaan kan worden. Zoals @dutchchili ook al aangeeft, kan dit inderdaad, aangezien dit een bewuste poging is om binnen te komen en ik hiervan beelden heb. Ik heb dus aangifte gedaan. Ik word binnen 48 uur teruggebeld voor een afspraak om de beelden te overhandigen. Hierna gaan ze kijken of er camera’s zijn op de parkeerplaats en of op deze beelden dan eventueel een kenteken is te zien. Mogelijk wordt de dame in kwestie wel door lokale politie herkend? Who knows. En inderdaad wellicht veel moeite voor dit alles, maar ze hebben gewoon van andermans spullen af te blijven en als ik hiermee kan voorkomen dat zo iemand hiermee doorgaat en een ander schade toebrengt, nou dan wil ik best moeite doen hoor.
   
  • Like x 5
  • Informative x 1

Share This Page

 • About Us

  Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.
 • Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


  SUPPORT TMC