TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker or making a Paypal contribution here: paypal.me/SupportTMC

Any Canadians with 5.6?

Discussion in 'Canada' started by Jgdixon, Nov 5, 2013.

  1. Jgdixon

    Jgdixon Member

    Joined:
    Jul 21, 2012
    Messages:
    887
    Location:
    Burlington, Ontario, Canada
    Can anyone report that they have received 5.6?
    I'm asking about an OTA update not with a newer delivery.
     
  2. bsd

    bsd Member

    Joined:
    May 20, 2013
    Messages:
    207
    Location:
    Guelph, Canada
    I received 5.6 as an OTA update, but had 5.0 previously. The notice came when we were travelling and the car was not on wifi.
     
  3. bsd

    bsd Member

    Joined:
    May 20, 2013
    Messages:
    207
    Location:
    Guelph, Canada
    Just to be clear, my update came as other 4.5 owners were receiving notifications. It didn't come when some 5.0 or 5.5 owners were receiving early updates.
     
  4. mknox

    mknox Well-Known Member

    Joined:
    Aug 7, 2012
    Messages:
    8,549
    Location:
    Toronto, ON
    Interesting. In the past, I seemed to be one of the first to get new updates, but currently I'm stuck on 4.5.
     
  5. Doug_G

    Doug_G Lead Moderator

    Joined:
    Apr 2, 2010
    Messages:
    15,848
    Location:
    Ottawa, Canada
    +1.
     
  6. notailpipe2112

    Joined:
    Feb 25, 2013
    Messages:
    98
    Location:
    Toronto, Canada
    Me too. Still 4.5.
     
  7. LazMan

    LazMan Member

    Joined:
    Dec 25, 2012
    Messages:
    123
    Location:
    Toronto
    Still waiting (at 4.5).

    P.S., I think the title of this thread should be changed to "Any Canadians with 5.6, eh?"
     
  8. clea

    clea Member

    Joined:
    Mar 16, 2011
    Messages:
    817
    Location:
    Laval, Quebec
  9. Jeeps17

    Jeeps17 Cath Jockey in a P85

    Joined:
    Mar 17, 2012
    Messages:
    873
    Location:
    Montreal, Canada
    Indeed, I was updated by a ranger who came to replace my unresponsive charge port (would not release my cable, no matter what I did).

    So far, no issues.

    Incidentally, I got called in to work around 1 AM, and noted that my car was at 220 km range when I parked (outside, in ~7oC weather). I will post the range when I wake it up at the end of my day.
     
  10. zax123

    zax123 CDN Model S P308

    Joined:
    Jun 4, 2012
    Messages:
    911
    Location:
    Candiac, QC, CAN
    Wow, that's a long day of work. :(
     
  11. SteveW25561

    SteveW25561 Member

    Joined:
    Jun 10, 2013
    Messages:
    563
    Location:
    Vancouver, Canada
    I figured that there might be a delay in receiving the OTA update given that many of the areas that I park at have low cellular signal. I was experiencing issues with Bluetooth and this was starting to interfere with calls to the hospital and I went to the local Vancouver service center.

    It only took a few minutes for them to load the firmware file onto the Tesla using their local connection to the dashboard and by the time I got home, the car was already prompting to install the upgrade. So far, 5.6 seems to have fixed the Bluetooth call and disconnect issues I was having but it has only been an extremely limited test.
     
  12. zax123

    zax123 CDN Model S P308

    Joined:
    Jun 4, 2012
    Messages:
    911
    Location:
    Candiac, QC, CAN
    I got the notice this morning but I haven't clicked Go yet. I'll probably do it when I get home tonight. Looking forward to it! :)
     
  13. golojap

    golojap VIN PO4837

    Joined:
    Jun 19, 2013
    Messages:
    19
    Location:
    Montreal
    I got 5.6 (coming from 4.5) last week during my visit at the Tesla SC in Montreal. So far so good, no noticeable bugs, except I'm a little disappointed by the new "display energy savings" feature.

    If that new feature is supposed to solve the "vampire drain" problem, well, it doesn't. I had to travel to Toronto this week, so I parked my Model S at the Montreal airport on Monday morning with 183km or rated range. When I came back on Thursday evening, the car had 158km left.

    That's a loss of 14% energy in less then 4 days ! It used to be worse then that (I got nearly 30% loss of energy over 4 days sometimes), but this is not even close to being acceptable in my mind.

    Oh, and it's really a pain in the ass when you want to check your car's status with the mobile App, it takes for ever to connect to the car when that feature is turned on.
     
  14. Jgdixon

    Jgdixon Member

    Joined:
    Jul 21, 2012
    Messages:
    887
    Location:
    Burlington, Ontario, Canada
    My car is in service for the 20k check.
    They just emailed me the work order and it shows they installed 5.5 (1.45.45)
    I am out of town so won't see the results until the end of the week.
     
  15. Doug_G

    Doug_G Lead Moderator

    Joined:
    Apr 2, 2010
    Messages:
    15,848
    Location:
    Ottawa, Canada
    Anybody without 5.0 previously get an OTA to 5.6?
     
  16. dj905

    dj905 Member

    Joined:
    Jan 16, 2010
    Messages:
    182
    Location:
    GTA, Canada
    My car was in for service last week, and I also received the upgrade to 5.6. I really like the mapping improvements.
     
  17. zax123

    zax123 CDN Model S P308

    Joined:
    Jun 4, 2012
    Messages:
    911
    Location:
    Candiac, QC, CAN
    I got 5.6 OTA on Friday. Was running 4.5 previously.
     
  18. Doug_G

    Doug_G Lead Moderator

    Joined:
    Apr 2, 2010
    Messages:
    15,848
    Location:
    Ottawa, Canada
    Gah. Made me look.

    Nope. :frown:
     
  19. zax123

    zax123 CDN Model S P308

    Joined:
    Jun 4, 2012
    Messages:
    911
    Location:
    Candiac, QC, CAN
    OK that's just weird... a P in the 5000s getting it before a signature. Argh. Are you still on 4.5?
     
  20. Doug_G

    Doug_G Lead Moderator

    Joined:
    Apr 2, 2010
    Messages:
    15,848
    Location:
    Ottawa, Canada
    Yep. Pretty sure it has nothing to do with the VIN / delivery order. I've often gotten the update quite early in the past, but not this time. I think they randomize it.
     

Share This Page