TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker or making a Paypal contribution here: paypal.me/SupportTMC

Anybody experiencing difficulty connecting via phone app today?

Discussion in 'Model S' started by ZoomFPV, Jul 26, 2016.

  1. ZoomFPV

    ZoomFPV Member

    Joined:
    May 4, 2016
    Messages:
    127
    Location:
    riverside, CA
    My S is parked in the same spot at home and at work. I never had problems connecting to it via the app till today, tested on both android (closed the app and tried many times) and ipad. Remote S app is slow too but at least it connects while the native tesla app just spins (trying to connect) on both my devices ( internet is good on both device, tested LTE and wifi with the same results)

    PS: "My always connected" option is on, I even verified today.
     
  2. msnow

    msnow Active Member

    Joined:
    Jul 14, 2015
    Messages:
    4,267
    Location:
    SoCal
    Yes, I can connect right now either. Must be an issue on the Tesla side.

    Edit: after trying for 60 seconds it finally connected.
     
  3. rfmurphy81

    rfmurphy81 Member

    Joined:
    Jan 2, 2016
    Messages:
    254
    Location:
    Orange County, CA
    It appears that the Tesla API is down (which powers the official app, and other third-party sites use for data logging and control). If you are data logging via one of these sites, you'll see status "unknown" in the status or data only intermittently recorded. See Model S REST API for the original report.
     
  4. DoubleE

    DoubleE Member

    Joined:
    May 4, 2016
    Messages:
    271
    Location:
    San Juan Capistrano, CA
    Had the same issue.

    When I got in my car this morning, both screens were off. I had to restart the main screen to get it to power up.
     
  5. jeffro01

    jeffro01 Active Member

    Joined:
    Jan 30, 2013
    Messages:
    1,168
    Location:
    SF Bay Area
    Yep same issue for a bit, seems fine now.

    Jeff
     
  6. rog

    rog Member

    Joined:
    May 30, 2015
    Messages:
    285
    Location:
    Connecticut
    I actually had the same issue already yesterday around 2pm EST.
     
  7. f-stop

    f-stop Member

    Joined:
    Jul 31, 2015
    Messages:
    580
    Location:
    Vancouver BC, Canada
    I had the same problem connecting to my car today, (7/26) a little after 11am PDT. couldn't connect via Tesla app or via Remote S, I was trying to start HVAC remotely. I thought it was just me.

    I have VisibleTesla running on my desktop computer - I just took a look at the graph and it's missing data points between 10:30am - 11:39am today. So perhaps connection to the Tesla servers was down around then.
     
  8. peter_wallace

    peter_wallace Member

    Joined:
    Jul 14, 2016
    Messages:
    9
    Location:
    Florida
    Yeah, i experienced some connection spikes as well. No problems at the moment though.
     

Share This Page