Welcome to Tesla Motors Club
Discuss Tesla's Model S, Model 3, Model X, Model Y, Cybertruck, Roadster and More.
Register

Anyone know anything about the Czech Republic superchargers

This site may earn commission on affiliate links.
Stavba nabíječky Tesla Supercharger na jihu Prahy pokračuje

nabijecka-tesla-supercharger-praha-vestec-videnska-2017-2.jpg
 
Co to znamena ze zatim neoficialni takze soukromej? Jako ze mu tesla dovoli prodavat a opravovat auta? To ale prece tesla nedela ne? Teda pokud pominu zajimavou umluvu alzy a tesly ve Vidni. Ja bych tak chtel aby to bylo ofiko. Ach jo.
Jak jsem vyrozuměl od lidí, kteří majitele znají nebo s ním mluvili, zde třeba Heros, jedná se o jeho soukromou iniciativu a ne o iniciativu Tesly. SC ve Vystrkově vznikl taky jako soukromá iniciativa do které pak vstoupil e-on a přibral i Teslu. Tasla vítá návrhy a spolupráci na umístění nových SC.

Teslu nabízelo (nevím kolik jich ve skutečnosti prodalo) v ČR víc subjektů a nejsou to žádní ofiko distributoři, možná i Trendpark apod. Servis může bejt netesláckej, ale pokud má autorizaci tak může dělat určité práce, akorát opravu rámu dělá jenom pár certifikovanejch dílen, protože jde o hliník a oni se za žádnou cenu nechtěj dostat do právních problému kůli pochybení nějakejch fušerů. V americe maj třeba autorizovaný i detailery, který opravujou škrábance a jiné kosmetické vady a nedodělky u nových vozů aby se nemuseli vozit zoátky do fabriky apod.
 
Tesla servisy v Evrope delaji dnes uz jen opravy mechanickeho charakteru. Nestihaly by..Proto je v nich take cisto jak na operacnim sale, ze..hahaha. Vsechny ostatni zasahy na automobilu, ktere se tykaji skod na karoseriich po havariich - napr.narazniky , svetla, vymeny prednich skel apod. delaji dnes uz jen Teslou autorizovane servisy, jejichz monteri musi projit proskolenim Tesly samotne !! Tesla servis je ( ty autorizovane servisy ) pak sam kontakuje, ve stejnem meste . Mluvim z vlastni zkusenosti ! V jinem pripade ( bez vstupu Tesly servisu ) je to fuserina a auta ztraci narok na garanci !!
 
No, já třeba teď nedávno potřeboval vyměnit přední sklo (nabral jsem srnku, naštěstí jen sklem). Volal jsem do Německa a tam mi natvrdo řekli, ať si to nechám udělat tady v CZ u nějakého autoskla a pak se u nich jen stavím na seřízení kamery.
 
Mirna korekce, pod teslacka minim Tesla model S predni skla, protoze je zrejme, ze skla pro model X, jehoz jsem majitelem, se v Evrope zrejme ( zatim ? ) nevyrabjeji. A ani v USA ! Pro Teslu je vyrabeji v Peru. Takze zase stejny postup, pres Tesla servis do jejich autorizovaneho servisu a cekat, az sklo dojde.