TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC

Anyone missing Autopilot?

Discussion in 'Model S: User Interface' started by bhakan, May 29, 2018.

Tags:
  1. bhakan

    bhakan Member

    Joined:
    Jan 2, 2018
    Messages:
    70
    Location:
    Bethesda, MD
    No autopilot this morning when I drove. i know there was a network maintenance this am (5/29/18) for the Tesla App. I got into my car and noticed that both TACC and Autosteer not available. I verified when my car was parked that AP is ON. I almost felt like I don't know how to drive as I rely on AP for my driving all the time when it is available. Did anyone experience this? Possibly it will reset itself before i drive back home.
     
  2. boaterva

    boaterva Supporting Member

    Joined:
    Apr 2, 2016
    Messages:
    5,461
    Location:
    Northern Virginia, USA
    Apps work fine, which should have been the extent of the outage not being over when planned.... Tried rebooting? (The car...) The usual number one thing to try... :D
     
  3. bhakan

    bhakan Member

    Joined:
    Jan 2, 2018
    Messages:
    70
    Location:
    Bethesda, MD
    Thanks. Not yet, as I noticed the AP nonavailability while driving. Planning to try this evening before heading home.
     
  4. sdugan99

    sdugan99 Member

    Joined:
    Apr 4, 2017
    Messages:
    95
    Location:
    elkridge, md
    FYI you can reboot the either screen while driving.
     
  5. bhakan

    bhakan Member

    Joined:
    Jan 2, 2018
    Messages:
    70
    Location:
    Bethesda, MD
    AP automatically reset and reappeared this evening when I got to my car. Thanks. I did not know that the system can be rebooted while driving. Also, both of my screens were active. I just lost the AP capability.
     
  6. jorobsand

    jorobsand Member

    Joined:
    Nov 12, 2017
    Messages:
    140
    Location:
    Charlotte, NC
    Same thing happened to me yesterday. I didn't have AP available for a drive yesterday morning but when I returned to the vehicle last evening, all had been restored.

    Weird.
     
  7. arcus

    arcus Active Member

    Joined:
    Aug 11, 2017
    Messages:
    1,087
    Location:
    Denton, TX
    What? Someone has stolen my AP?

    Running to the car to check...
     
    • Funny x 2
  8. jorobsand

    jorobsand Member

    Joined:
    Nov 12, 2017
    Messages:
    140
    Location:
    Charlotte, NC
    This is actually the 2nd bug I have encountered since I updated to 2018.18.2, but may not be related to firmware at all.

    The first thing that happened to me was this instance with speed limit indications: Weird Speed Limit Display
     
  9. bhakan

    bhakan Member

    Joined:
    Jan 2, 2018
    Messages:
    70
    Location:
    Bethesda, MD
    Probably all those parked fire trucks and cop cars so that Tesla cars won't hit them??
     
    • Funny x 1
  10. redy

    redy Member

    Joined:
    Jan 12, 2016
    Messages:
    150
    Location:
    Brooklyn
    Not related to firmware as I am on 2018.14.2 and this has happened to me a couple of times before. Randomly. Usually just try to reboot it or give it some time and it works fine.
     
    • Informative x 1

Share This Page

  • About Us

    Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.
  • Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


    SUPPORT TMC