TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC

App voor Windows phone

Discussion in 'Belgium and the Netherlands' started by bergmobiel, Mar 25, 2015.

 1. bergmobiel

  bergmobiel New Member

  Joined:
  Mar 22, 2015
  Messages:
  1
  Location:
  Netherlands
  Beste Forumleden, aangezien ik nieuw ben op dit forum is dit punt misschien al eerder besproken maar helaas nog steeds een probleem. Ik heb sedert oktober mijn model S, en al veel langer een Windows Phone. Nu is een van de voordelen van de model S dat je met een App de auto kan volgen en instellen. Helaas heeft Tesla geen App voor Windows Phone, initieel geen bezwaar omdat de Tesla Companion app veel goed maakt. Deze App is helaas niet meer op de markt en Tesla blijkt ook niet van plan om 3e partijen te ondersteunen of zelf een App te ontwikkelen. Tesla Connect werkt wel maar is wel heel basaal in opzet. Heeft iemand hier een alternatief of suggestie?
   
 2. dvroegop

  dvroegop Member

  Joined:
  Nov 6, 2014
  Messages:
  574
  Location:
  Alkmaar, NLD
  Ik gebruik Tesla Connect. De UI is wat achterhaalt maar de functionaliteit is prima..
   
 3. Rsvarthur

  Rsvarthur Member

  Joined:
  May 17, 2013
  Messages:
  796
  Location:
  Hengelo
  Ik gebruik nog Companion. Hoop dat m'n telefoon het niet begeeft...
   
 4. dvroegop

  dvroegop Member

  Joined:
  Nov 6, 2014
  Messages:
  574
  Location:
  Alkmaar, NLD
  Ik had Companion al staat, voor de levering van de auto. Maar toen kreeg ik een nieuwe developer preview van het OS wat een hard reset verreiste... Zucht. Nu dus Companion kwijt.
   
 5. PaulW5

  PaulW5 Paul Willemsen

  Joined:
  Jul 22, 2013
  Messages:
  1,054
  Location:
  Uithoorn, Netherlands
  Hier idem, ik draai een developer preview maar durf geen definitieve update te installeren. Companion is mooier dan Connect maar connect heeft nu ook de start en calendar functie......
  Ik stel voor, lekker mailen naar Jerome met een klacht dat je windows app wilt vanuit Tesla zelf. Wellicht komt ie wel bij Windows (Phone) 10
   
 6. dvroegop

  dvroegop Member

  Joined:
  Nov 6, 2014
  Messages:
  574
  Location:
  Alkmaar, NLD
  Alleen de Calendar functie werkt nog niet. Een van de weinige klachten in de Store over deze app (en inderdaad: ook bij mij doet hij het niet).
   
 7. pvandamcom

  pvandamcom Member

  Joined:
  Mar 24, 2014
  Messages:
  234
  Location:
  Netherlands
  Omdat het inlog systeem ergens bij Tesla veranderd is werd de app onbetrouwbaar en heeft de ontwikkelaar deze uit de store verwijderd (Tesla Companion). Visible Tesla heeft hier ook last van gehad en Tesla lijkt geen informatie te willen geven aan 3rd party developers over hoe dit werkt. Om die reden heeft de Tesla Companion developer de app "unpublished". Hij heeft nog wel een bèta beschikbaar maar daarvoor moet je op een lijstje gezet worden door hemzelf, zodat de bèta link werkt. De Windows 8 versie werkt ook niet meer (vond ik op de tablet eigenlijk wel leuk).

  Ik heb hierover wel formeel een klacht gestuurd en Tesla ging hier wel serieus mee om. Ik koos ervoor om dit te sturen naar de Europa owners mail, omdat het marktaandeel van Windows Phone in Europa toch bijna het dubbele is van de US.

  Een echte app is wel een uitdaging voor ze. De doelgroep is al relatief klein (minder dan 100000 gebruikers) en dan ook nog een kleine subset ervan (marktaandeel Windows Phone).
  Maar ze zouden gewoon de ontwikkelaar moeten ondersteunen voor een goed alternatief. In de Windows store zijn best heel veel goede 3rd party apps en Tesla Companion was er 1 van, zelf met nog een beetje extra functies (zoals remote schedulen van laden en opwarmen).

  De Calendar functie werkt prima in de bèta versie en ook "Remote start" werkt OK. Volgens mij is dat stuk in de laatste versie uit de store, vanwege de 6.1 update.

  Ik nog steeds contact met de Tesla Companion ontwikkelaar en wil best vragen of hij nog een batch van gebruikers wil toevoegen aan de bèta lijst. Als hij dat ok vind kom ik wel even terug met de vraag om je e-mail adres.
   
 8. PaulW5

  PaulW5 Paul Willemsen

  Joined:
  Jul 22, 2013
  Messages:
  1,054
  Location:
  Uithoorn, Netherlands
  Heb hem wel geïnstalleerd maar gebruik de functies niet, dus heb alleen de buttons gezien ;-) goed om te weten in ieder geval.
   
 9. dvroegop

  dvroegop Member

  Joined:
  Nov 6, 2014
  Messages:
  574
  Location:
  Alkmaar, NLD
  Die aantallen kloppen niet helemaal. Het percentage WP8 gebruikers onder Tesla bezitters ligt hoger dan het percentage onder de gehele bevolking. Ook in NL zie je dat. In de omgeving Seattle is het percentage zelfs hoger dan Android en Ios onder Tesla bezitters.
  Maar als voorzitter van de grootste .net developers usergroup in de Benelux ben ik uiteraard zeer geinteresseerd in deze beta-versie.... Ik zal eens kijken of ik ook wat invloed kan aanwenden (ik ken weinig mensen bij Tesla, maar wel heel veel bij Microsoft).
   
 10. Mister Watt

  Mister Watt Member

  Joined:
  Nov 9, 2014
  Messages:
  142
  Location:
  Schoten, Belgium
  By the way, voor de (alternatieve, maar zeer terechte) BlackBerry OS10 users : de door Tesla goedgekeurde Android-app kan veilig via Snap geïmporteerd worden. Werkt prima ! Gewoon doen.
   
 11. pvandamcom

  pvandamcom Member

  Joined:
  Mar 24, 2014
  Messages:
  234
  Location:
  Netherlands
  Leuk om te horen :) Ik dacht dat bijna alle Tesla rijders een Apple profile hadden :).
  Maar je hebt gelijk dat in de omgeving Seattle dit wel anders is en er zijn inderdaad vrij veel Tesla's van Microsoft medewerkers.
  In NL verbaasd me dat wel weer een beetje, omdat het daar met het Windows Phone marktaandeel nog niet zo wil lukken.

  Als we allemaal aan de boom blijven schudden zou het toch moeten lukken en kunnen we hopelijk ook de Tesla Companion app developer weer aan boord krijgen (ondersteund door Tesla) en de app republished.

   
 12. ERvee

  ERvee member

  Joined:
  Oct 12, 2014
  Messages:
  860
  Location:
  Nieuwegein, The Netherlands
  Nu ben ik nieuwsgierig geworden. Hoe zie je aantallen WP8 gebruikers onder Tesla bezitters?
   
 13. pvandamcom

  pvandamcom Member

  Joined:
  Mar 24, 2014
  Messages:
  234
  Location:
  Netherlands
  Ik heb zojuist respons gehad van de ontwikkelaar van de Tesla Companion app.
  Hij is bereid om nog beta gebruikers toe te voegen. Hiermee ben je dus even gered en kan je eventeel ook nog een device reset doen, want met de beta link kan je de app opnieuw installeren.
  De beta app lost ook een paar kleine 6.1 dingtjes op waaronder calendar en remote start, fixes die de officiele release niet meer hebben gehaald.
  Als je al eerder contact met hem hebt gehad dan kan je dat natuurlijk ook zelf doen, maar ik wil gerust hier even een lijstje van je Microsoft Account (het e-mail adres waarop je de store gebruikt) verzamelen en centraal doorsturen.
  Stuur me dus een PM met dit account.
   
 14. Rsvarthur

  Rsvarthur Member

  Joined:
  May 17, 2013
  Messages:
  796
  Location:
  Hengelo
  Aha! Hoef niet bang te zijn voor phonecrash. Sta al heel lang op betalijst. Was vlgs mij de eerste Europeaan op die lijst en heb de developer toen geholpen de app werkend te krijgen voor de eu-versie van de MS. Hij heeft o.a. tijdje toegang tot mijn auto gehad. En dat terwijl ik er zelf de ballen verstand van heb :)
   
 15. CosSinTan

  CosSinTan Member

  Joined:
  Nov 16, 2013
  Messages:
  57
  Location:
  Belgium
  Ik gebruik al sinds de levering begin vorig jaar de Tesla Companion app.
  Erger me rot dat de agenda niet meer werkt.
  Via het CRM programma dat we op kantoor gebruiken, staan bij elke afspraak steeds het juiste adres in de agenda.
  Ik heb hier maar kort van kunnen genieten, maar 't was o zo makkelijk.
  Wat moet ik juist doen om aan zo'n beta app te geraken?
   
 16. pvandamcom

  pvandamcom Member

  Joined:
  Mar 24, 2014
  Messages:
  234
  Location:
  Netherlands
  Stuur me even een PM (zie hierboven)
   

Share This Page

 • About Us

  Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.
 • Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


  SUPPORT TMC