TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC

Audi investeert in electrische auto's

Discussion in 'Belgium and the Netherlands' started by Philinator, Mar 4, 2016.

 1. Philinator

  Philinator Member

  Joined:
  Sep 5, 2014
  Messages:
  130
  Location:
  Bussum the netherlands
  Artikel in de telefraaf. 150 kw maar liefst 350 kw laadpalen?? Als je 3 miljard investeert: kost wat heb je ook wat. Maar hoe realistisch is dit?

  Audi gaat groot inzetten op elektrische auto’s. Het merk uit Ingolstadt gaat in 2016 drie miljard euro investeren in elektrificatie en digitalisatie. Dat maakt topman Rupert Stadler vandaag tijdens de presentatie van de jaarcijfers bekend.

  “Alleen al in 2016 gaan we ruim drie miljard euro investeren in de mobiliteit van morgen”, vertelt Stadler tijdens een persconferentie in Ingolstadt. “We willen grote stappen maken in de digitalisatie en elektrificatie van onze producten. De eerste volledig elektrische SUV van Audi gaat in 2018 in serieproductie.”

  Plug-in hybrides

  Het merk zet niet alleen in op volledig elektrische auto’s, maar ook op plug-in hybrides. Toch ziet Stadler hybrides en plug-ins vooral als een tussenoplossing. “Hybrides en plug-in hybrides vormen een brug in de technologie voor de komende tien jaar”, zegt hij. Daarbij wil de topman dat het netwerk van laadpalen verder wordt uitgebreid. “Er is een sterke laadinfrastructuur nodig voor elektrische mobiliteit. Minimaal 150 kW laadpalen, maar liever nog 350 kW, om snel te kunnen laden aan de Autobahn.”

  Samsung

  Audi neemt het komende jaar twaalfhonderd nieuwe medewerkers aan op het gebied van digitalisatie en elektrificatie, alleen al in Duitsland. Voor de accutechniek wordt samengewerkt met Samsung en LG.
   
 2. CO2CLEAN

  CO2CLEAN Olivier Willemsen

  Joined:
  Apr 3, 2015
  Messages:
  3,145
  Location:
  Netherlands
  Mooi! Nu ook nog goede batterijen die lang mee gaan en zo snel opgeladen kunnen worden.
   
 3. basvk

  basvk Active Member

  Joined:
  Dec 27, 2013
  Messages:
  3,331
  Location:
  Eindhoven
  Slim van Audi om alvast met wat persberichten te komen een paar weken voordat dadelijk de model 3 alle headlines inpikt...
  Ik hoop werkelijk dat Tesla een sexy auto onthult eind deze maand waardoor andere merken zich nog harder genoodzaakt voelen om ook in de EV markt te investeren.
   
 4. Energie Gratiz

  Energie Gratiz Active Member

  Joined:
  Sep 27, 2013
  Messages:
  2,553
  Location:
  Groningen - The Netherlands
  Het verbaast me wel dat het VW-concern nog een paar miljard "heeft liggen" om hier in te steken. Ze hebben geloof ik nog wel een prijzig projectje lopen, iets met sjoemelsoftware...

   
 5. Wim S.

  Wim S. Well-Known Member

  Joined:
  Apr 11, 2013
  Messages:
  5,648
  Location:
  NL
  De Amerikanen doen dit slim. Als VW bereid is in de VS elektrische auto's te gaan bouwen, zou de boete en andere maatregelen verzacht kunnen worden.
  Volkswagen heeft eigenlijk niet veel keus. Ze zullen dit, gedwongen, wel moeten doen.
   
 6. Energie Gratiz

  Energie Gratiz Active Member

  Joined:
  Sep 27, 2013
  Messages:
  2,553
  Location:
  Groningen - The Netherlands
  O ja, was ik al weer even vergeten. En dat terwijl de Amerikaanse deal zelfs een beetje lijkt op wat ik eind vorig jaar had bedacht: besteed die boete-miljarden aan een wereldwijde subsidie voor autobouwers op accu's...
   

Share This Page

 • About Us

  Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.
 • Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


  SUPPORT TMC