Welcome to Tesla Motors Club
Discuss Tesla's Model S, Model 3, Model X, Model Y, Cybertruck, Roadster and More.
Register

Auto high beams don’t work on unsealed roads/unknown speed zones?

Aug 24, 2016
2,219
2,192
Outside a bubble
Had an interesting experience this evening (Australian time) - auto high beams were working fine as usual (they work really well), but not long after I started driving on an unsealed road, the high beams switched off & wouldn’t come back on again (no cars around). I rebooted but it didn’t fix. Then after 10 minutes or so I got backed to sealed road & they started working again.
I don’t know if it was the road being unsealed or that the speed zone wasn’t registered - I’m guessing the latter. But even if it was due to being an unknown speed zone, what’s the justification for low beam only lights?
 

strykeroz

Member
May 27, 2016
636
445
Brisbane, Australia
Perhaps the bright reflection off the gravel road registers as oncoming lights? I like to drive with high beam when possible in the suburbs as we still have critters to avoid late at nights (the odd wallaby, possums, cats...bandicoots & koalas on occasions) and I found it kept dipping when there was street lighting ahead so that's one auto feature I've turned off tbh.
 

Products we're discussing on TMC...

About Us

Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.

Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


SUPPORT TMC
Top