TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker or making a Paypal contribution here: paypal.me/SupportTMC

Auto parking stopped working

Discussion in 'Model S: Driving Dynamics' started by GasDoc, Nov 28, 2015.

  1. GasDoc

    GasDoc Member

    Joined:
    Nov 15, 2012
    Messages:
    774
    Location:
    SF Bay Area
    #1 GasDoc, Nov 28, 2015
    Last edited: Nov 28, 2015
    My auto parking was working fine and on Wednesday I had the LTE upgrade done. The SC also upgraded me to .77 and since then I can't auto park.

    I get the "P" icon on my dash but the center console remains unchanged. No button to initiate self parking.

    Have rebooted both systems to no avail. I guess I'll go to the SC and see if they can apply the update again.
     
  2. McMuggets

    McMuggets Member

    Joined:
    Dec 28, 2014
    Messages:
    417
    Location:
    Calgary
    The "p" appears but then u have to keep pulling more forward until the "p" turns solid. I had the same issue, but figured it out. Once the "p" goes solid grey color, you can put the car in reverse and you will have autopark.
     
  3. GasDoc

    GasDoc Member

    Joined:
    Nov 15, 2012
    Messages:
    774
    Location:
    SF Bay Area
    I'll give it a shot. I thought I had the procedure down but maybe I never noticed that subtlety before

    Thanks!
     
  4. cinergi

    cinergi Active Member

    Joined:
    Sep 17, 2010
    Messages:
    2,169
    Location:
    MA
    The procedure slightly changed in a recent update -- before it used to be just the P but now you need to get it to transition to solid
     
  5. andrewket

    andrewket 2014 S P85DL, 2016 X P90DL (soon 100)

    Joined:
    Dec 20, 2012
    Messages:
    5,043
    Did you put the car into reverse?
     
  6. GasDoc

    GasDoc Member

    Joined:
    Nov 15, 2012
    Messages:
    774
    Location:
    SF Bay Area
    My auto parking works and McMuggets and cinergi nailed it. I just needed to pull up a little more do the icon would change from the more solid "P". I think this is new in .77
     

Share This Page