TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker or making a Paypal contribution here: paypal.me/SupportTMC

"Autosteer tijdelijk niet beschikbaar" melding

Discussion in 'Belgium and the Netherlands' started by dvroegop, Nov 9, 2015.

  1. dvroegop

    dvroegop Member

    Joined:
    Nov 6, 2014
    Messages:
    480
    Location:
    Alkmaar, NLD
    Vandaag voor het eerst sinds anderhalve week weer in de auto gezeten, op naar het werk. De auto heeft dus ruim anderhalve week stil gestaan. Ik heb wel een update voorbij zien komen (naar .77) naar voor de rest is er niets mee gebeurd. Wat me verbaasde is dat ik de eerste 5 kwartier (allemaal snelweg met duidelijke belijning) geen Autosteer had. De lijnen bleven zwart en hij bleef zeggen dat het "tijdelijk niet beschikbaar was" En ineens na dus 5 kwartier (en in de ochtendspits was dat ongeveer 50 kilometer) kwam het stuur symbool weer terug en werkte het allemaal.

    Ook de TACC was in het begin niet beschikbaar maar dat duurde slechts 15 minuten voor deze het deed.

    Vreemd. Zou Eddie me afstraffen voor hem zo lang niet gebruikt te hebben?
     
  2. Namervio

    Namervio Member

    Joined:
    Feb 25, 2014
    Messages:
    326
    Location:
    Netherlands
    Net zoiets, maar ook weer anders: vanmorgen heeft TACC nogal bruusk ingegrepen bij een (bij mij in de file) invoegende auto. Op zich was dat prima en niet onnodig, maar daarna was wel cruise control en autosteer uitgeschakeld. Alsof die er zelf van geschrokken was....:confused: Omdat ik bijna bij kantoor was heb ik het zo gelaten (geen reset oid) en zal zo eens kijken of de melding verdwenen is. Tijdens het restant van de rit kon ik het lig niet meer activeren.
     
  3. dvroegop

    dvroegop Member

    Joined:
    Nov 6, 2014
    Messages:
    480
    Location:
    Alkmaar, NLD
    Heb ik een tijd geleden ook gehad. De rest van de rit bleef de TACC (Autosteer was er toen nog niet ;-) ) uitgeschakeld. De volgende dag deed alles het weer....
     
  4. Maarten

    Maarten Active Member

    Joined:
    Nov 2, 2013
    Messages:
    1,688
    Location:
    Haarlem
    Heb ik in totaal twee keer met de cruise control op mijn Classic gehad.
    Met geen mogelijkheid meer aan de gang te krijgen.
    Resetten, wat dan ook, niets hielp.
    De volgende dag functioneerde het weer gewoon.
     
  5. BobbyKings

    BobbyKings Silver

    Joined:
    Oct 1, 2015
    Messages:
    619
    Location:
    Voorburg, Netherlands
    Verschillende oorzaken mogelijk:
    1 MobilEye camera kan letterlijk verblind zijn, in sommige gevallen alleen door power off (>4 minuten) te resetten. Gebeurt met laagstaande zon. Het wordt herfst.
    2 Radar onder het nummerbord voor is vuil. Blaadjes, dode vogels, VW roet. Remedie: Schoonmaken. Het wordt herfst.
    3 Bitje omgevallen. Remedie: Auto uit auto aan. Beste ff genieten tussen de lakens. Het wordt herfst.

    Enjoy life!
     
  6. HWS

    HWS Speedjunkie

    Joined:
    Mar 16, 2013
    Messages:
    4,954
    Location:
    Zoetermeer, Netherlands
    Goeie tips:biggrin:
     
  7. Gunjanov

    Gunjanov Member

    Joined:
    Feb 20, 2015
    Messages:
    101
    Location:
    Rotterdam, the Netherlands
    Had ik van het weekend ook: Bij een ritje van Rotterdam naar Eindhoven zaterdag (Glow festival) viel zowel de autopilot uit als de cruisecontrol. Deze kwamen ook niet meer online, ook niet op de terugweg jammer genoeg. Resetten hielp ook niet, en vanmorgen op weg naar werk deed alles het weer als vanouds... ik was net van plan om het SC te bellen. (moet Tessy aangevoeld hebben).
     
  8. EnIgmA_BE

    EnIgmA_BE Member

    Joined:
    Jun 19, 2015
    Messages:
    171
    Location:
    Overpelt, Belgium
    Vandaag naar Aartselaar gereden om de middenconsole te laten plaatsen. Vervangwagen gekregen zodat ik ondertussen mijn werk kon verderzetten bij een klant in de buurt.
    Bij het afhalen eigenlijk alleen even op de middenconsole zelf gelet, en dan vertrokken. Toen ik op de ring rond Antwerpen aan het rijden was wilde ik autosteer opzetten. Alleen TACC reageerde. 'Autosteer tijdelijk niet beschikbaar'.
    Raar dacht ik. Alles gereboot. Niets.
    Pas toen ik op de E34 richting Eindhoven de grens overreed kwam het symbool van autosteer terug beschikbaar. Mee getest en alles werkte.
    Via Eersel, valkenswaard terug naar Overpelt gereden. Op alle wegen gewoon autosteer kunnen gebruiken. Misschien toch een communicatiefout.
     
  9. AnalysiZ

    AnalysiZ Active Member

    Joined:
    Apr 4, 2013
    Messages:
    2,328
    Location:
    de Kempen
    Samengevat: Op het moment dat de verlichting op de weg ophield zag de autosteer het licht:biggrin:
     
  10. Namervio

    Namervio Member

    Joined:
    Feb 25, 2014
    Messages:
    326
    Location:
    Netherlands
    Ter completering: na een nachtje bijslapen had mijn AutoPilot er weer alle zin in en functioneerde weer prima vandaag. Ik kreeg zojuist een telefoontje van Tesla met de vraag of het allemaal weer opgelost is of dat er nog naar gekeken zou moeten worden. Alles functioneert dus weer naar behoren: hulde voor de service van Tesla en het nabellen.:smile:
     
  11. dvroegop

    dvroegop Member

    Joined:
    Nov 6, 2014
    Messages:
    480
    Location:
    Alkmaar, NLD
    Bij mij duurde het een uur, maar ook toen deed alles het weer. En ook ik ben de dag erna gebeld door Tesla met dezelfde vraag. De service van Tesla blijft me positief verbazen.... Ongelooflijk.
     
  12. GVW

    GVW Member

    Joined:
    Apr 26, 2015
    Messages:
    27
    Location:
    Opende
    Zelfde ervaring .Op de A28 tussen Meppel en Zwolle viel zomaar autosteer en de cruise control met een alert melding uit. Daarna met geen mogelijkheid meer aan te krijgen. Vervolgens bij het wegrijden aan het einde van de dag alles weer normaal ?. Gisteren op secundaire weg ook geen cruise control en dan weer wel en dan weer niet over een stuk van een paar kilometer terwijl er ogenschijnlijk niets vreemds aan de hand was met de weg.

    Groeten,
    Gert
     
  13. schonelucht

    schonelucht Active Member

    Joined:
    Mar 10, 2014
    Messages:
    1,796
    Location:
    Nederland
    We weten dat autosteer 'zelflerend' is en dus constant in gesprek is met de servers in Amerika. Als daar onderhoudswerken aan zijn, kan ik me voorstellen dat autosteer even niet wil. Dat kan het plotse wegvallen en terugkomen zonder aanwijsbare reden verklaren, maar niet waarom de cruise control ook wegvalt.
     
  14. redevries

    redevries René de Vries

    Joined:
    May 22, 2013
    Messages:
    2,275
    Location:
    Oosterhout, Netherlands
    Volgens mijn informatie werkt dat zo niet. Jouw (MobilEye) gegevens worden inderdaad met enige regelmaat naar het moederschip doorgestuurd. Daar worden deze verwerkt, met Tesla's Fleet Learning model. Dat is eigenlijk een neuraal netwerk en waarschijnlijk een Deep Learning omgeving. Het is enorm compute-intensief om zo'n model te trainen. Af en toe zal dat model opnieuw worden gemaakt, maar dat wordt dan met enige regelmaat teruggestuurd naar de auto. Je kunt ook niet her risico lopen dat het sturen afhankelijk is van een 3G verbinding, zoiets zou nooit door een goedkeuring heenkomen.
     
  15. Koen De Smet

    Koen De Smet Member

    Joined:
    Jan 12, 2015
    Messages:
    75
    Location:
    Antwerp
    Weet je hoe dat gaat? Is dat een stille update behind the scenes of loopt dat via de software updates?
    Mocht dat stil zijn, dan kunnen we de update die autosteer enkel mogelijk gaat maken op snelwegen niet tegenhouden door de software update uit te stellen.
    Wat denk je?
     
  16. redevries

    redevries René de Vries

    Joined:
    May 22, 2013
    Messages:
    2,275
    Location:
    Oosterhout, Netherlands
    Dat zal op de achtergrond gebeuren. Het is echt data die door de software wordt gebruikt. Dat is iets heel anders dan een software update waarbij je nieuw functies krijgt.
     

Share This Page