Welcome to Tesla Motors Club
Discuss Tesla's Model S, Model 3, Model X, Model Y, Cybertruck, Roadster and More.
Register

Belgium and the Netherlands: Tesla aandelen

This site may earn commission on affiliate links.
Alle gekheid op een stokje... Opties zijn een logisch gevolg als je maar aandelen zit te kopen en ziet dat de aandelenprijs al een tijdje rond dezelfde cijfers blijft zweven, en/of je merkt dat je per aankoop en verkoop een stukje moet afgeven aan de Belgische fiscus voor zijn beurstaks.

Turbo's zijn dan de volgende stap, tot je merkt dat timing erg belangrijk is bij die turbo's. Instappen terwijl de koers daalt, betekent ook een turbo op de verliezen.

Opties kopen is dan weer gokwerk. Er is nog altijd timing mee gebonden, maar je gaat geld op korte of lange termijn parkeren, in de hoop dat de koers beweegt en je een slag slaat.

Opties verkopen is dan een beetje het casino spelen: je gaat anderen beloven dat ze van jou aandelen kunnen kopen of verkopen tegen vooraf afgesproken prijzen, en die ga je zo ver zetten op een voor jou gekozen timing waarop je denkt dat de koers niet gaat bewegen, en zo een premie ontvangen. Omdat je die opties dan ook nog eens kan verkopen en kopen met anderen, hebben opties zelf ook een prijs en kan je dus ook nog deze opties verhandelen wanneer ze voor jou voordeliger uitkomen. En als het eens slecht uitkomt, kan je je opties verhandelen tegen andere opties tegen andere posities, tarieven en verder in de toekomst. En het voordeel ervan is dat het niet onderhevig is aan de beurstaks.
Mooie samenvatting!
Dat laatste (en de hefboom natuurlijk) maakt dat kleine koerswijzigingen je al een mooie winst kunnen opleveren.
Iets wat met gewone aandelen toch steeds afgestraft wordt door beurstaks en (hoger) makelaarsloon.
Wat is je standpunt trouwens over het ongedekt schrijven van calls? Wat Tesla betreft blijf ik (voorlopig toch) van geschreven calls af. Zonder dekking lijkt mij dat toch té risicovol.
 
Wat is je standpunt trouwens over het ongedekt schrijven van calls? Wat Tesla betreft blijf ik (voorlopig toch) van geschreven calls af. Zonder dekking lijkt mij dat toch té risicovol.
Je kan het risico mitigeren door zogenaamde spreads te maken. Je verkoopt bv een put contract aan een strike price van 1000, en tegelijk koop je een put contract aan strike van 900. Als je met je contracten blijft zitten en de koers zakt onder de 900, is je maximale verlies het verschil tussen 1000 en 900, min de premie die je kreeg toen je het contract voor strike price 1000 verkocht, en plus de premie van wat je contract voor strike price 900 had gekost.

Maar globaal gezien worden nog niet 10% van opties ook uitgevoerd. Meestal zijn ze voor vervaldatum al terug gesloten omdat mensen hun winst al hebben genomen, of hebben doorgerold naar een datum in de toekomst. Want elk optiecontract heeft ook een eigen waarde, in functie van hoe veel dagen er nog te gaan zijn en hoe kort of ver de strike price van de eigenlijke stock price is. Opties vervallen elke vrijdag, en een optiecontract met vervaldatum van morgen, met een strike price van 800, is nu bijvoorbeeld 5 cent per aandeel waard (oftewel 5 dollar voor het gehele optiecontract want elk optiecontract is voor 100 aandelen) omdat de kans dat we morgenavond toch nog $800 raken quasi uitgesloten is.

Ik ben nog niet aan 100 TSLA aandelen, en ben dat op zich ook niet van plan. Ik beperk me momenteel tot put spreads en call spreads, waarbij ik probeer altijd Out The Money te blijven zodat de contracten nooit uitgevoerd worden. Daarnaast, eens dat de optiecontracten al 80% van hun winst hebben gegenereerd omdat de koers in de juiste richting is gegaan en de tijd afloopt, sluit ik mijn positie al vaak. Dat is al vaak op woensdag voor vervaldatum dat ik dat kan doen. En dan kies ik posities voor volgende week.
 
  • Like
Reactions: JanG007
Niet direct Tesla, maar wel interessant: Economisch Bulletin ECB (laatste van 2021)

 
Van mij mag de koers nog een stukje lager komen. Ik wil er nog een paar bijkopen onder de $1000,-
En dan mag op mijn 1 jarig Tesla bezit jubileum de koers weer op peil zijn en vervolgens na de verjaardag van mijn dochter nieuwe records halen. 😀
Voorbeurs schommelt nu al even rond de 1000, dus ben benieuwd waar we gaan openen.
Zou me niet geheel verbazen dat we vandaag nog eens onder de 1000 gaan, dus trek je portefeuille maar open.
 
Ik had nog een bear call spread voor 21 januari staan van -1200c/+1300c en die heb ik daarstraks gesloten met 60% winst. Nu dat we terug omhoog gaan heb ik bull put spreads op 21 en 28 januari, van -1000p/+900p en -1000p/+930p.

Ik had nl. een techniek opgevangen om spreads te openen in de richting van de koers, en te sluiten eens de richting tegen je keert. Nuttiger om bv 50% winst te nemen, dan om een hail mary te wachten dat het toch nog goed komt met de koers.
 
Van mij mag de koers nog een stukje lager komen. Ik wil er nog een paar bijkopen onder de $1000,-
En dan mag op mijn 1 jarig Tesla bezit jubileum de koers weer op peil zijn en vervolgens na de verjaardag van mijn dochter nieuwe records halen. 😀
Misschien een TSLA put optie met expiratieprijs 995 dollar schrijven/verkopen. Als je die 100 aandelen toch wel wilt kopen onder de 1.000 dollar, levert dat bij een optie van 4 februari 2022 al rond de 4.900 dollar premie op... mooie korting. ;)
 
  • Like
Reactions: wooter
Anders deze tweet van Musk wel. Media kunnen gaan speculeren dat 26-01 aankondiging komt dat hij gaat opstappen bij Tesla.
 

Attachments

  • D90C45F7-217A-4856-80D0-D717DB0F59D6.jpeg
    D90C45F7-217A-4856-80D0-D717DB0F59D6.jpeg
    193.6 KB · Views: 48
Met anderhalve week te gaan voor kwartaalresultaten na leveringen die de verwachtingen stevig onderschatten, en een gemiddelde stijging tussen productiecijfers en kwartaalcijfers van 19%, zit er nu wel een stevige bom onder de aandelenprijs. Dat is nog geen garantie dat die bom effectief gaat ontploffen en we zo aan 1500 zitten, maar het lijkt me erg onwaarschijnlijk dat het aandeel lang onder de 1000 zou blijven deze week.