TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC

Bijtelling vervangend vervoer

Discussion in 'Belgium and the Netherlands' started by karachy, Apr 10, 2014.

 1. karachy

  karachy Member

  Joined:
  Dec 14, 2013
  Messages:
  51
  Location:
  Nederland - Nijmegen
  Na zoeken via Google en op het forum, toch maar een los topic.

  Aangezien ik mijn Tesla in 2014 op naam heb gekregen, mag ik 4% bijtelling betalen (geen klacht hier :)).

  Nu kom ik voor mijn werk (sporadisch) en prive (nog, schiet op met de SC's :)) niet overal.

  Als ik een auto moet huren, de kosten prive betaal (voor een hoofdzakelijk prive rit), kan ik deze dan in mindering laten brengen op mijn bijtelling?
  Of kan ik maar beter een 2de auto aanschaffen en bijtellen voor de wat langere ritten... (kan dit uberhaupt?)

  Zijn er wellicht andere alternatieven?
   
 2. Highkick

  Highkick Grinning SRV-man

  Joined:
  Nov 22, 2013
  Messages:
  230
  Location:
  Oirschot
  Waarom de huurauto niet zakelijk, en dan de bijtelling van 25% (of 14%) 'normeren' naar het aantal gehuurde dagen.... is misschien handiger en goedkoper.

   
 3. thimo

  thimo Model S driver

  Joined:
  May 16, 2013
  Messages:
  388
  Location:
  Arnhem, the Netherlands
  Je kunt dit het beste afstemmen met je boekhouder, dat is de expert. Het advies wat je hier krijgt is, voornamelijk, van hobbyisten en daar heb je weinig aan als de Belastingdienst navraag komt doen. Dat gezegd hebbende, dit is hoe ik er naar kijk:

  De bijtelling van 4% is onvoorwaardelijk. Als je meer dan 500 km privé rijdt met je zakelijke auto, dan moet je die bij je inkomsten/winst optellen. Daar kun je niets op in mindering brengen. Wel kun je kosten die je maakt voor zakelijk gebruik van een andere (huur)auto als kosten opvoeren.

  Gebruik je de huurauto voor privé doeleinden, dan valt er niets aan kosten op te voeren. Het is immers privé gebruik. Dus betaal het volledige bedrag privé en voer zakelijk geen correctie/onkosten door.

  Gebruik je de huurauto 100% zakelijk, voer dan alle kosten zakelijk op. Omdat het om zakelijk gebruik gaat is er geen sprake van extra bijtelling.

  Gebruik je de huurauto deels zakelijk, deels privé, dan zijn er volgens mij twee eenvoudige opties:
  1. betaal alles privé en voer zakelijk 19 cent per kilometer aan onkosten op voor het zakelijke deel van het gebruik
  2. voor een percentage van de kosten van het huren op voor het deel dat de auto daadwerkelijk zakelijk is gebruikt. Stel dat van de gereden kilometers 30% zakelijk was, voer dan 30% van de kosten van het huren en de brandstof op als zakelijke kosten

  Maar nogmaals: IANABBIPOOTI (I Am Not A Bookkeeper But I Play One On The Internet)
   

Share This Page

 • About Us

  Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.
 • Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


  SUPPORT TMC