TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC

Bipandgo telepeage in Frankrijk hoe?

Discussion in 'Belgium and the Netherlands' started by NicoV, Oct 14, 2016.

 1. NicoV

  NicoV Active Member

  Joined:
  Jan 10, 2016
  Messages:
  1,323
  Location:
  Zulte, Belgium
  Ik heb gisteren mijn bipandgo telepeage badge / transponder uitgeprobeerd en heb het niet aan de praat gekregen. (Hopelijk voldoende keywords nu om dit later terug te vinden). Toen ik aan de bareel kwam ging die niet automatisch open. Ook geprobeerd de badge door het open dak en linkerruit te steken, zonder resultaat. Ik heb nu deze post (Vakantie - Frankrijk) gevonden dat de badge rechts van de spiegel onder de zwarte bolletjes moet geplaatst worden. Maar op mijn Model S is dit een volledig zwart vlak, is dit nog steeds de juist plaats? Ik heb een autopilot S met oude neus.
  In dezelfde thread lees ik ook dat er tot dicht aan de bareel moet gereden worden, klopt dit nog? Ik ben gestopt op de plaats om een ticketje te nemen/betalen, is dat niet dicht genoeg bij de bareel? Of duurt het enige tijd vooral de badge gedecteerd wordt?
  Kortom, kan er een ervaringsdeskundige exacte instructies geven om hoe dit te doen werken? Zondag keer ik terug naar huis en dan zou ik het nog eens willen uitproberen.
   
 2. korving

  korving Member

  Joined:
  Oct 7, 2014
  Messages:
  53
  Location:
  Berkenwoude, Netherlands
  ik heb de badge nu 2 jaar en ben 4 keer in Frankrijk geweest, werkt perfect, zit inderdaad rechtop rechts naast de spiegel, reageert voldoende snel als ja met 30km/uur aan komt rijden. Ik rij wel in een classic
   
 3. diegop

  diegop LaTrêve

  Joined:
  May 22, 2014
  Messages:
  237
  Location:
  Brecht, België
  De beste plaats is juist in het zwarte stuk (of zwarte bolletjes bij een classic) omdat daar geen coating op de voorruit zit.
  Alleen als je echte doorgangen hebt met het bord van 30km (meestal met openstaande bareel, kan je vrij goed doorrijden en reageert de badge snel.
  Aan de meeste opritten of afritten zijn echter geen dedicated tolhuisjes en moet je er dus een nemen wel het het T-logo maar ook met een bareel en soms moet je tot echt vlak voor die bareel rijden (en soms echt stoppen) voordat die opengaat. Je krijgt elke keer wel een piepje te bevestiging
   
 4. Ipe

  Ipe Member

  Joined:
  Jan 2, 2011
  Messages:
  573
  Location:
  Winkel (NH), Netherlands
  En goed op het houdertje steken althans bij mijn badge onderbreekt het contact met de batterij als je hem er uit haalt.
   
 5. S-19910

  S-19910 Driving Model-S #19910

  Joined:
  Aug 13, 2013
  Messages:
  6,984
  Location:
  Grobbendonk, Belgium
  In Californië stoppen ze de rfid tag in de nosecone.
  Werkt perfect; getest in Noorwegen.
   
 6. RudiDL

  RudiDL Member

  Joined:
  Sep 30, 2015
  Messages:
  228
  Location:
  Tielt-Winge, Belgium
  IMG_3834.jpg Werkt bij mij perfect. Alleen moet je tot net voor de slagboom rijden, niet tegen 30km/h bij voorkeur.
  Ik heb een AP auto en rechts van de spiegel werkt het nooit.
  Ik heb de Bipandgo links van de spiegel gehangen, net onder de dakrand, en nu werkt het dus altijd. Dat heeft wel wat uitzoekwerk gekost, er zijn een aantal Franse chauffeurs die mij nu nog altijd vervloeken denk ik.
   
 7. HWS

  HWS Supporting Member

  Joined:
  Mar 16, 2013
  Messages:
  6,964
  Location:
  Zoetermeer, Netherlands
  Werkt perfect

  Tolbadge.jpg
   
 8. NicoV

  NicoV Active Member

  Joined:
  Jan 10, 2016
  Messages:
  1,323
  Location:
  Zulte, Belgium
  Mijn spiegelgebied ziet er uit zoals die van HWS. Links van mijn spiegel heb ik niet de zwarte bolletjes van RudiDL. Ik heb daarentegen wel de bipandgo zoals Rudi terwijl HWS toch precies iets anders heeft.
  Ik zal dus zondag:
  - de bipandgo met houder aan het zwarte gebied rechts van de spiegel houden (ik ga die nog niet vastplakken zolang ik niet weet of het werkt). Ik had gisteren mijn bipandgo niet in de houder.
  - tot aan de bareel rijden.

  Bedankt iedereen voor al de feedback!
   
 9. NicoV

  NicoV Active Member

  Joined:
  Jan 10, 2016
  Messages:
  1,323
  Location:
  Zulte, Belgium
  Gaat dit specifiek over de bipandgo? Ik had de mijne niet in het houdertje steken, ik wou nl eerst proberen of het wel werkte. Hoe kan je zien of de batterij in orde is, brandt er dan een ledje of zo?
   
 10. Ipe

  Ipe Member

  Joined:
  Jan 2, 2011
  Messages:
  573
  Location:
  Winkel (NH), Netherlands
  Nee ik heb dezelfde als HWS. Op dezelfde plek gemonteerd ook. Die moet zeker in het houdertje. Van de Bipandgo weet ik het niet.
   
 11. Rick A.

  Rick A. Member

  Joined:
  Aug 26, 2015
  Messages:
  901
  Location:
  Netherlands
  Heb ook dezelfde als HWS. Echter, het houdertje is afgebroken toen ik hem van de vorige auto af wilde halen.
  Werkt ook prima met klitteband weet ik inmiddels uit ervaring.

  Wat mij wel opviel: tolpoortjes midden op de snelweg hebben de zender/ontvanger ver vóór de slagboom geplaatst...daar kun je idd met 25-30 km/h passeren. Bij elk tolpoortje die wij bij een op- of afrit hebben gepasseerd, zit de zender/ontvanger veel dichter bij de slagboom...ga daar niet proberen met 25 km/h te passeren!

  Je kunt de zender/ontvanger wel duidelijk zien voordat je eronder door rijdt. Als je geen piep hoort bij het onderdoor rijden, heeft ie geen goede reading gehad.
   
 12. pvkeep

  pvkeep Paul van Keep

  Joined:
  Nov 11, 2015
  Messages:
  2,269
  Location:
  Niet meer tegenover de koning
  En als je transponder niet herkend wordt kan je nog altijd de barcode die erop zit laten scannen. Dat werkt ook, niet erg snel en handig maar wel een goed plan B
   
  • Informative x 2
 13. NicoV

  NicoV Active Member

  Joined:
  Jan 10, 2016
  Messages:
  1,323
  Location:
  Zulte, Belgium
  Vandaag terug naar huisgekomen. Ik heb de bipandgo op de zwarte zone geplakt en dat werkte probleemloos. Bedankt voor alle feedback.
  Ik heb nog niet door waar de ontvangers juist staan, maar in de rijen waar je zowel met de kaart als telepeage kan betalen biepte de bipandgo exact ter hoogte van de visakaartlezer. In een telepeage only rij moest ik toch dichter bij de bareel rijden vooraleer het biepte.
   

Share This Page

 • About Us

  Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.
 • Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


  SUPPORT TMC