TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC

Blauwe Model S70 JG-**-**. Eerste schooldag, bijna DOA?

Discussion in 'Belgium and the Netherlands' started by Cloxxki, Aug 27, 2018.

 1. Cloxxki

  Cloxxki Active Member

  Joined:
  Aug 20, 2016
  Messages:
  1,362
  Location:
  Rotterdam
  Vraagje.
  Spreken Tesla rijders elkaar hier nog op aan, of is het te laat en kan iedereen zomaar een Tesla kopen?

  Vanmorgen, ochtendspits Rotterdam Centrum.
  Blauwe Model S70 geeft 3x rechts aan, houdt in steeds in zonder rechts te gaan, terwijl elke afslag er totaal anders uit ziet. Een smal straatje in een woonwijk, een grote boulevard en een krappe winkelstraat. Bestuurder heeft duidelijk geen navigatie ingesteld en kent de weg ook totaal niet.
  Op de passagierstoel zit een meisje van basisschool leeftijd, mooi in de kleertjes. Eerste schooldag, nieuwe stad?
  Geen kinderzitje. Haar gordel is netjes ingestoken maar ze heeft hem niet om, ze zit er op. Zonder insteken piept de auto zo... Wat het kind wel al 1m35? Was de airbag uitgeschakeld zoals geadviseerd tot 12 jaar?

  Druk gebaren van een irritante bemoeiachtige medewerkgebruiker doet de bestuurder het kind dan toch maar instrueren de gordel voor te doen. Alleen het bovenstuk natuurlijk, want het is de veiligste auto op de markt met overal airbags, je weet wel... Waar bemoeit zo iemand zich mee, wat weet die nu van de awesomeness van een Tesla en dat Moeder Aarde hier gered wordt?

  Waarschuwt u de bestuurder nog maar even persoonlijk als u die hierin herkent? OOk als nummberplaat en kleur of model afwijken. Deze Rotterdammer haalt liever geen kind uit een auto die op die door airbag pingpong overleed in een flutbotsinkje. Moet je weer dealen met de hysterisch ouder die zonder een schrammetje op eigen kracht kan uitstappen.

  Volgende keer dat ik deze Model S de kleinste overtreding zie begaan bel ik niet de politie maar de desbetreffende gemeente en de Raad voor de Kinderbescherming. Ervaring leert dat de veelal vrouwelijke dorpse medewerkers van de Kinderbescherming geen grondig te werk gaan bij blanke kindjes als ouder heb je ineens veel meer tijd voor jezelf.

  Teveel poen en te weinig burgerlijk fatsoen om het ongemak van een gordel te verkiezen boven de boete van het niet dragen van een gordel. Of, een Tesla gewonnen bij een krat Heineken ofzo? Hertog Jan drinkers weten beter.
   
  • Disagree x 4
 2. Jkr85

  Jkr85 Active Member

  Joined:
  Sep 22, 2016
  Messages:
  1,548
  Location:
  Rotterdam, The Netherlands
  Antwoorden:

  Ja, ja, ja.
   
  • Like x 1
 3. nervus

  nervus Supporting Member

  Joined:
  Jan 26, 2017
  Messages:
  377
  Location:
  Ermelo (Nederland)
  Een overduidelijk geval van onverantwoord verkeersgedrag met mogelijk gevaarlijke gevolgen voor een minderjarige ... Wat heeft dat met Tesla te maken? Al was het voertuig een Fiat 500 uit 1970, dan nog is het probleem wet-technisch gezien en moreel gelijkwaardig.
   
  • Like x 1
 4. Defiant

  Defiant Member

  Joined:
  Dec 12, 2016
  Messages:
  850
  Location:
  NL
  Beetje vreemde post @Cloxxki ...

  Uiteindelijk is het de verantwoordelijkheid van de bestuurder dat iedereen op de juiste manier in de gordels zit. Het is natuurlijk altijd prettig wanneer iemand je even een reminder geeft, wanneer je iets belangrijks bent vergeten (regelgeving, gordels, etc)...maar persoonlijk hou ik er niet zo van intenties en overwegingen van anderen op deze manier "in te vullen". Het lijkt erop dat je de persoon in kwestie niet hebt kunnen verleiden tot een vriendelijk en leerzaam gesprek. Dat is natuurlijk jammer. Dan blijft het gissen naar de oorzaken van de ogenschijnlijke laksheid van de bestuurder voor de veiligheid van zijn/haar kroost.

  Je discriminatie tussen "stedelijk" en "dorps" in combinatie met je racistische opmerking, zijn voor jouw rekening. Voegen ook niets toe aan je verhaal. Zo ook voor je suggestie dat "poenerigheid"/sociale klasse een oorzaak van het gedrag is, vind ik niet sterk.

  Maar ja, het verbaasd me ook hoe mensen hier soms mee omgaan. Net als ouders die hun kind met de auto brengen naar school/KDV en dan niet even netjes parkeren, maar de auto langs de weg pleuren. Of die zitten te bellen in de auto met de kids netjes in de gordels. Of ouders die hun kinderen niet inenten. etc. etc. etc.
   
  • Like x 2
 5. CJA Hulskamp

  CJA Hulskamp M3 RWD LR B/B

  Joined:
  Jan 30, 2016
  Messages:
  3,250
  Location:
  Westzaan
  Ach een bakfiets in Amsterdam is niet veel veiliger ;)
   
  • Funny x 3
 6. Cloxxki

  Cloxxki Active Member

  Joined:
  Aug 20, 2016
  Messages:
  1,362
  Location:
  Rotterdam
  Tuurlijk is het een rare post :-D
  Als Tesla fan zie ik dit soort zaken liever bij andere auto die al de aso-reputatie hebben. Mijn intenties zijn die van preventie en bewustzijn.
  Ik weet dat Tesla rijders elkaar veel spreken, al is het maar bij de superchargers. Ik kan meteen naar de politie gaan, maar die doen niets bij een eerste klacht, wachten tot er meerdere binnenkomen. Misschien kent iemand deze wagen, zoveel S70's zijn er vast niet in blauw.
   
 7. Cloxxki

  Cloxxki Active Member

  Joined:
  Aug 20, 2016
  Messages:
  1,362
  Location:
  Rotterdam
  Rotterdam ook, vol met kinderen, blind oversteken uit een onoverzichtelijke zijstraat. Ouders!
   
 8. questa

  questa Member

  Joined:
  Jul 17, 2018
  Messages:
  96
  Location:
  Netherlands
  Volgens mij is het antwoord vrij simpel; iedereen die het zich financieel kan veroorloven kan een Tesla kopen. Het is nu zoals bij exclusievere merken dat er voor modellen extra eisen worden gesteld. Verder kan ik van je verhaal maar weinig maken. :confused:
   
 9. Cloxxki

  Cloxxki Active Member

  Joined:
  Aug 20, 2016
  Messages:
  1,362
  Location:
  Rotterdam
  Grappig dat je die vraag serieus nam :)
   
 10. ebullio

  ebullio Well-Known Member

  Joined:
  Mar 13, 2013
  Messages:
  5,022
  Location:
  Rotterdam, Netherlands
  Waarschijnlijk was die tesla ook nog gestolen, kentekens met die combinaties werden uitgegeven voordat tesla opgericht was.
   
  • Helpful x 1
  • Like x 1
 11. Cloxxki

  Cloxxki Active Member

  Joined:
  Aug 20, 2016
  Messages:
  1,362
  Location:
  Rotterdam
  Scherp, maar dat aspect is toch waarschijnlijk aan mijn gevoel voor accuratesse te wijten. Zou wel toevallig zijn, een gestolen S... En als je er dan eentje steelt, waarom een 70?
   
 12. is3

  is3 Sander Verschuur

  Joined:
  Nov 15, 2013
  Messages:
  2,103
  Location:
  Rotterdam
  Die valt minder op......:p
   
 13. basvk

  basvk Active Member

  Joined:
  Dec 27, 2013
  Messages:
  3,338
  Location:
  Eindhoven
  Dit.

  Misschien is dit een gevalletje moe/luiheid en gemakzucht. Niet perse alleen nu, maar een paar jaar eerder. Kindje heeft intussen de overhand en krijgt wat ze wilt, ongeacht de mogelijke consequenties... 'Nee ik wil niet achterin in een stom stoeltje! Nee ik wil perse voorin! Aah mam, mag het? Alsjeblieieieft? Ik wil NU voorin! Mam die gordel doet pijn aan mijn hals!' En mam is murw van het gezeur, 'ok dan voor deze keer... snel ga zitten we komen te laat!'. Wel de kleertjes maar niet de reis voorbereid....

  Of het is een geval van omstandigheden, eigen auto met kinderzitje kapot of weg, dan maar met de tesla van manlief of vriend, te laat, he die stomme deurklink komt er weer niet uit!! Gauw ga dan maar voorin! snel we zijn al te laat! Mama die gordel zit in mijn hals! Enz... ;)
   
 14. Faiz71

  Faiz71 Active Member

  Joined:
  Jul 16, 2017
  Messages:
  1,351
  Location:
  Amersfoort NL
  [off topic]
  Waarom in discussie gaan met zo’n koter? Dat is het probleem tegenwoordig met sommige ouders. De hiërarchie is er niet meer, ze beschouwen die blagen als gelijkgestemden.
  Even simpel redeneren:
  Wat is de inbreng van de koter in kwestie in de huishoudpot? (kinderbijslag niet meegerekend, dat is het resultaat van de inspanning van paps en mams). Antwoord: niks, “dan bek houwe en achterin dat verrekte kinderzitje gaan zitten. Je kan ook lopen als je dat wilt”.
  Waar is Judeska als je haar nodig hebt ;)
  [/off topic]
   

Share This Page

 • About Us

  Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.
 • Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


  SUPPORT TMC