TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker or making a Paypal contribution here: paypal.me/SupportTMC

Bluetooth issues Model S and iOS 8.4

Discussion in 'Model S: User Interface' started by andrewket, Jul 4, 2015.

  1. andrewket

    andrewket 2014 S P85DL, 2016 X P90DL (soon 100)

    Joined:
    Dec 20, 2012
    Messages:
    5,042
    I'm experiencing new Bluetooth issues since upgrading my iPhone 6+ to 8.4. Bluetooth occasionally disconnects and then re-connects within a few seconds. It's enough to move a call back to the phone or to drop streaming music. Anyone else seeing this?

    I just tried repairing to see if that helps. My watch is also occasionally dropping so I think it's the phone.
     
  2. stevem

    stevem Member

    Joined:
    Apr 1, 2015
    Messages:
    138
    Location:
    NJ USA
    I have 8.4 on my iphone 6 and I don't notice any issues like that. Sorry.
     
  3. RLA12194

    RLA12194 Member

    Joined:
    Nov 5, 2012
    Messages:
    69
    Location:
    Houston, Texas
    I've noticed spotty Bluetooth performance too since upgrading to the Samsung Galaxy S6. Granted, it's the android platform and different than the OP, but it is noticeably less reliable than what it was with my S4.
     
  4. AnOutsider

    AnOutsider S532 # XS27

    Joined:
    Apr 3, 2009
    Messages:
    11,923
    My phone tricked me into updating to 8.4 earlier (I could've sworn I clicked no!), but BT has always been spotty at times, so it wouldn't be anything new, sadly.
     
  5. travwill

    travwill Member

    Joined:
    May 1, 2015
    Messages:
    895
    Location:
    Chicago, IL
    No issues here on 8.4. You have an older iPhone?
     
  6. rickgt

    rickgt Enthusiast owner/member

    Joined:
    Dec 13, 2014
    Messages:
    316
    Location:
    Carmel
    using a 6+ with iOS 8.4 and have no issues (other than the usual stuff that has been around a while: phone not connected, touch connect, voila it works fine) with 6.2 2.4.149 on my car.
     
  7. andrewket

    andrewket 2014 S P85DL, 2016 X P90DL (soon 100)

    Joined:
    Dec 20, 2012
    Messages:
    5,042
    BT has been relatively stable for me for awhile now. This is a new problem on 8.4. I'll try to capture a video of it.
     
  8. jomo25

    jomo25 P4398

    Joined:
    Mar 16, 2012
    Messages:
    1,938
    Location:
    Tempe, AZ
    No (new) issues with BT on my iPhone 6 with iOS 8.4. The only issue continues to be the same issue I've had forever: All's good until I access Facebook on my iPhone. For some reason, the Facebook app just causes continuous disconnects. No other app has issues that I've found (not even Instagram). Just Facebook. On my iPhone 6 and my wife's iPhone 6. Weird.
     
  9. andrewket

    andrewket 2014 S P85DL, 2016 X P90DL (soon 100)

    Joined:
    Dec 20, 2012
    Messages:
    5,042
    Interesting. I started using apple music. Maybe it's the app and not 8.4.
     
  10. jshear

    jshear Member

    Joined:
    May 17, 2015
    Messages:
    25
    Location:
    Toronto Canada
    I have the same issue with Apple music and blue tooth.


    Jeff
     
  11. jomo25

    jomo25 P4398

    Joined:
    Mar 16, 2012
    Messages:
    1,938
    Location:
    Tempe, AZ
    Using Apple Music extensively. No BT issues with it whatsoever.

    Firmware: 6.2 (2.4.249)
     
  12. lg_golfs

    lg_golfs Member

    Joined:
    Feb 26, 2015
    Messages:
    184
    Location:
    Southern California
    I had this issue. It would drop after 5 seconds. Turned out it was my Tile. Do you have other items that use Bluetooth as well? If so, unpair them to see if that might be the problem.
     
  13. andrewket

    andrewket 2014 S P85DL, 2016 X P90DL (soon 100)

    Joined:
    Dec 20, 2012
    Messages:
    5,042
    I actually have two tiles that are frequently in the car with me. I'll experiment with that. However, I've had them for months. Maybe it's a combination.
     
  14. ABVA

    ABVA Member

    Joined:
    Nov 2, 2013
    Messages:
    234
    Location:
    Northern Virginia
    After upgrading my iPhone 6+ to ios 8.4, every morning phone will not automatically reconnect. Car displays "phone not connected". Once phone is powered off and restarted it connects. Not a major issue just little annoying. Any suggestions or help appreciated.
     
  15. jhs_7645

    jhs_7645 VIN: #3305

    Joined:
    Jul 1, 2012
    Messages:
    451
    Location:
    Camas, WA
    Spot on, it’s the tile app, not the tiles. I had this issue and even worked with the tile app folks. They had no solution other than to kill the Tile app every time I get in my car. That was months ago and they do not have a fix. Needless to say, that made tile almost useless to me.
     
  16. dsm363

    dsm363 Roadster + Sig Model S

    Joined:
    May 17, 2009
    Messages:
    18,235
    Location:
    Las Vegas, NV
    I'm seeing same thing on 8.4. Will disconnect for a few seconds then reconnect. You have to manually select your phone again in the list to get it to play.
     
  17. smilepak

    smilepak Member

    Joined:
    May 11, 2015
    Messages:
    705
    Location:
    Eastvale, CA
    Just got Tess, paired and music all played great with iOS 8.4
     
  18. AmpedRealtor

    AmpedRealtor Active Member

    Joined:
    Jun 30, 2013
    Messages:
    4,688
    Location:
    Buckeye, AZ
    What is a "tile app"? Are you guys do-it-yourselfers? lol
     
  19. JPP

    JPP Active Member

    Joined:
    Feb 4, 2013
    Messages:
    1,841
    Location:
    SF Bay area, CA
  20. Daeke

    Daeke Member

    Joined:
    Apr 5, 2015
    Messages:
    17
    Location:
    Austin, TX
    Is your watch a Pebble, by any chance? Mine does the same thing, but if I disconnect my watch the car's BT connection works fine.
     

Share This Page