TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC

Bug of defect aan achterportier

Discussion in 'Belgium and the Netherlands' started by Pascal-R, Jan 8, 2017.

 1. Pascal-R

  Pascal-R Member

  Joined:
  Mar 19, 2015
  Messages:
  909
  Location:
  Zeeland, Netherlands
  Sinds vandaag gaat de linker achterportier niet meer open. De klink komt wel maar buiten maar de deur opent niet meer. Heel onhandig met kleine kinderen en kinderstoelen, maar bij een ongeval mogelijk ook gevaarlijk.

  Iemand dit wel eens gehad met een van de portieren? Zou een volledige reset dit kunnen verhelpen?
   
 2. Basvdpoel

  Basvdpoel Member

  Joined:
  Feb 24, 2014
  Messages:
  1,288
  Location:
  Alphen aan den Rijn
  Ik heb toevallig dit zelfde probleem nu rechts achter. Heb een afspraak bij Sec gemaakt.
   
 3. in-clusion

  in-clusion Member

  Joined:
  May 26, 2013
  Messages:
  323
  Location:
  The Netherlands
  Vorig jaar ook gehad en gerepareerd. Helaas buiten de 80000 km garantie termijn.
  Onderdeeltje van 37 euro en 300 euro arbeid.
   
 4. robertvg

  robertvg Extremely Well-Known Member

  Joined:
  Jul 3, 2015
  Messages:
  3,531
  Location:
  Amsterdam, Netherlands
  Ik heb een keer gehad dat een greep wel naar buiten was gekomen maar niet meer naar binnen ging. En deur ging niet open.
  Even de betreffende zekering er 30 seconden uithalen en het was opgelost.
   
 5. Pascal-R

  Pascal-R Member

  Joined:
  Mar 19, 2015
  Messages:
  909
  Location:
  Zeeland, Netherlands
  Net SEC gesproken en even een afspraak gemaakt. Vooral ook omdat de deur van binnenuit ook niet te openen is, lijkt het een mechanisch euvel. Gelukkig nog wel binnen de garantie.
   
 6. Defiant

  Defiant Member

  Joined:
  Dec 12, 2016
  Messages:
  642
  Location:
  NL
  Lijkt mij dat dit soort zaken aardig coulant opgepakt moeten worden. Een mechanisch defect van een dergelijk belangrijk systeem hoef je bij normaal gebruik toch niet binnen 10 jaar te verwachten neem ik aan. (non-conformiteit)
   
  • Like x 1
 7. Pascal-R

  Pascal-R Member

  Joined:
  Mar 19, 2015
  Messages:
  909
  Location:
  Zeeland, Netherlands
  ben ik het wel met je eens. In-clusion geeft echter aan dat hij er buiten de garantie om toch fors voor moest betalen.
   
 8. Defiant

  Defiant Member

  Joined:
  Dec 12, 2016
  Messages:
  642
  Location:
  NL
  Wanneer iets onder garantie gerepareerd kan worden, is dat altijd prettig en zonder gezeur. Wanneer iets buiten de garantie stuk gaat, heb je als consument nog wel rechten, maar kan er veel gezeur ontstaan hierover. Bedrijven speculeren daar natuurlijk ook een beetje op. Het is een enorm gedoe om met rechtsbijstand in de arm tot een oplossing te komen.

  De deurklink is een onderdeel dat onderhevig is aan slijtage. Dus is het niet gek dat er reparatiekosten voor dit onderdeel kunnen ontstaan. Echter mag je bij een dergelijke auto er toch wel vanuit gaan dat een dergelijk systeem probleemloos blijft werken een bepaalde periode.

  Kijk...wanneer 1 draadje van de achterruitverwarming stuk gaat, zal je geen rechten hebben na de garantie. De werking is immers niet enorm verminderd.

  Een mechanisch systeem in de deur is essentieel. Zeker gezien de veiligheid. Dus dan zou je als consument best wel eens succesvol non-conformiteit kunnen aantonen....al is een gang naar de rechter nooit bevorderlijk voor de relatie natuurlijk. Dat geldt in het algemeen en dus ook met Tesla.

  Echter wil Tesla ook een goede relatie mag ik aannemen....dus is het in hun belang hier erg coulant in te zijn. Zelfde geldt voor de MCU (is toch de benaming van het grote scherm met bijbehorende hardware?). Ik las dat bij iemand een ventilator vermoedelijk niet werkte in die unit en dat deze onder garantie was vervangen....dat soort klachten mogen niet binnen 8 jaar en/of 200k km naar mijn mening. Wanneer je als fabrikant dan € 5000 durft te vragen in het vijfde jaar, dan ben je niet goed bezig.

  Om je rechten zoveel mogelijk te beschermen, is het misschien verstandig om op te laten nemen in het koopcontract wat de te verwachten TECHNISCHE levensduur is van enkele componenten bij normaal gebruik. Zeker wanneer storingen verwacht kunnen worden voor deze componenten.

  Moet je als consument nog aantonen dat je de boel normaal hebt gebruikt. Kan lastig zijn soms, maar gezien de prijzen, wel de moeite waard denk ik.
   
  • Like x 1
 9. Pascal-R

  Pascal-R Member

  Joined:
  Mar 19, 2015
  Messages:
  909
  Location:
  Zeeland, Netherlands
  Er zit nog een flink verschil tussen consumentenrecht en de rechten die je bij een zakelijke aankoop hebt.
  Maar in dit geval zou het wat mij betreft primair zijn omwille van veiligheid. De portier bij Tesla wordt elektrisch gestuurd. Op dit moment kan de portier zowel van binnenuit en van buitenuit niet meer geopend worden (van binnen enkel via de noodontgrendeling). Dus dat kan tot onveilige situaties leiden. Gezien het feit dat dit al bij meerdere mensen op dit forum een probleem is geweest, denk ik dat Tesla er ook moeilijk mee weg komt door te zeggen dat het enkel voorkomt bij abnormaal gebruik.
   
 10. Defiant

  Defiant Member

  Joined:
  Dec 12, 2016
  Messages:
  642
  Location:
  NL
  Absoluut. Daarom zette ik het erg specifiek bij. Toch...wanneer er te veel van dit soort kwaliteitsissues blijven en de koper steeds de hoofdprijs moet betalen, zal dat echt slecht zijn voor de reputatie. En ik moet zelf ook zeggen dat ondanks dat ze erg innovatief zijn en ik de indruk heb dat ze erg hun best doen, vind ik toch dat het aantal kwaliteitsissues bij aflevering en tijdens normaal gebruik eigenlijk veel te vaak voorkomen. Zeker gezien de prijs van de huidige modellen.

  In (tweede helft) 2018, 2019 zou ik graag een feestje hebben bij de aflevering van de III en niet dat ding achterlaten met allerlei afstelproblemen (naden/kieren) of andere bugs.

  Ik ben benieuwd wat het uiteindelijke oordeel/schade zal zijn voor jou. En dan hoop ik dat men verder denkt dan jouw auto. Er zijn vast veel meer mensen zoals ik die kwaliteits"problemen" van Tesla monitoren en dat mee laten wegen bij het daadwerkelijk kopen van de III.

  Vooral interessant omdat nu de standaard garantie van de S aan het verlopen is voor de eerste jaargangen (2012-2013).
   
 11. S-19910

  S-19910 Driving Model-S #19910

  Joined:
  Aug 13, 2013
  Messages:
  6,204
  Location:
  Grobbendonk, Belgium
  in geval van nood kan je de deur steeds van binnen openen, er is een kabel waarmee dit kan.
  staat in de manual ;)
  upload_2017-1-9_15-23-3.png
   
  • Informative x 2
 12. Janc

  Janc Member

  Joined:
  Mar 28, 2014
  Messages:
  434
  Location:
  Tinte
  Er zit een mogelijkheid tot mechanische ontgrendeling, deze zit onder achterbank onder de bekleding, dit is mij toen uitgelegd tijdens aflevering. Voorportieren gaan mechanisch door kruk helemaal naar je toe te halen ipv klein stukje. Ben het er wel mee eens dat een deurhandel ontworpen is voor de levensduur van de auto, bij de mijne zijn er ook al twee vervangen (onder garantie), eerste reageerde helemaal niet meer, tweede is vervangen tijdens onderhoudsbeurt, had ik zelf nog niets aan gemerkt. Beide van achterportier.
   
  • Informative x 1
 13. Janc

  Janc Member

  Joined:
  Mar 28, 2014
  Messages:
  434
  Location:
  Tinte
  dirk was me net voor
   
 14. Defiant

  Defiant Member

  Joined:
  Dec 12, 2016
  Messages:
  642
  Location:
  NL
  Wanneer de auto aan het zinken is en je zelf buiten de auto hebt kunnen komen, dan is dit wel een lastige procedure om uit te leggen aan de kinders op de achterbank. Nu weet ik wel dat een lifehammer in dat geval een betere oplossing is (raampje tik), maar je wilt toch van buiten altijd de portieren open kunnen maken. Zeker in geval van nood (brand bijvoorbeeld).

  Sterker nog...wanneer dit probleem structureel is, verdient het naar mijn bescheiden mening zelfs een complete terugroepactie. Zeker als veiligheid zo hoog in het vaandel staat als Tesla claimt.
   
 15. Ton S90D

  Ton S90D Member

  Joined:
  Jun 18, 2016
  Messages:
  533
  Location:
  Netherlands
  Bij deze gast kost het maar liefst GB 700.

   
 16. Pascal-R

  Pascal-R Member

  Joined:
  Mar 19, 2015
  Messages:
  909
  Location:
  Zeeland, Netherlands
  Sec had gelukkig snel tijd. Donderdag al aan de beurt.
   
 17. Paul Amstelveen

  Joined:
  Jun 3, 2014
  Messages:
  159
  Location:
  Netherlands
  Sinds vandaag heb ik een zelfde probleem. Het lijkt erop dat de electronica in beide linkerportieren (rijders kant) is uitgevallen.
  Dus plaatselijk komen de hendels er niet uit, een spiegel klapt niet in, ruiten zijn niet te bedienen en heb ik geen ambi light.
  Gek is wel dat het raam wel naar beneden en naar boven gaat bij het openen van de portieren.

  Ik kan nu alleen via de bijrijders kant, van binnenuit de deur bij het stuur openen. Dat is niet veilig en staat best raar.

  Een normale reset heeft niet geholpen.
  Volgens mij bestaat er ook nog iets van een harde reset. Ik weet alleen niet meer hoe dat gaat. Iemand?

  Anders morgen maar even SeC bellen.
   
 18. PaulusdB

  PaulusdB Mayor Gnomus Vintage Limb

  Joined:
  Jul 12, 2013
  Messages:
  4,895
  Location:
  Europe
  Zekeringetje opzoeken en even los nemen of -zonodig- vervangen?
   
 19. PaulusdB

  PaulusdB Mayor Gnomus Vintage Limb

  Joined:
  Jul 12, 2013
  Messages:
  4,895
  Location:
  Europe
  Ik denk ook (als Tesla belegger) liever verder dan deze ene auto. Daarom zie ik het liefste dat eigenaren in deze situatie tot het gaatje gaan om dergelijke fouten voor garantie gerepareerd te krijgen, m.n. door zich te beroepen op het conformiteitsbeginsel. Dat weten we in ieder geval zeker dat de constructie- en ontwerpfouten de excelsheets van het (Amerikaanse) management bereiken. Op die manier is er tenminste een kans dat er een modificatie uitgevoerd en een Technical Service Bulletin aangemaakt wordt. Goed voor nieuwe en bestaande eigenaren en dus voor Tesla en haar beleggers.
   
  • Like x 2
 20. Basvdpoel

  Basvdpoel Member

  Joined:
  Feb 24, 2014
  Messages:
  1,288
  Location:
  Alphen aan den Rijn
  Voor de deur hendels gewoon SEC bellen. Als het om de bestuurders deur gaat heeft die prioriteit en kan je hem snel/gelijk komen brengen.
   

Share This Page

 • About Us

  Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.
 • Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


  SUPPORT TMC