TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker or making a Paypal contribution here: paypal.me/SupportTMC

Charging problem

Discussion in 'Roadster' started by asgard, Jan 7, 2014.

  1. asgard

    asgard Member

    Joined:
    Aug 17, 2013
    Messages:
    296
    Location:
    CA
    Today I plugged my Roadster into the UMC at 40A as I have always done and momentarily got a "Charging Problem" error screen on the VDS. The popup disappeared and charging continued normally.
    I can't reproduce the problem. Could this be due to a transient dip in voltage?
    Thanks.
     
  2. dhrivnak

    dhrivnak Active Member

    Joined:
    Jan 8, 2011
    Messages:
    2,150
    Location:
    NE Tennessee
    Yes it can. It is not uncommon for me to get a warning or an error like that. So unless you start to see it every month or so I let it go.
     
  3. widodh

    widodh Model S R231 EU

    Joined:
    Jan 23, 2011
    Messages:
    4,822
    Location:
    Middelburg, The Netherlands
    Was it raining very hard or very moist outside? If so, I've seen similar problems.

    Sometimes it goes away directly. If not, you might have to take it out for a drive and really hit the pedal. It's just a sensor which has moisture on it.
     
  4. asgard

    asgard Member

    Joined:
    Aug 17, 2013
    Messages:
    296
    Location:
    CA
    Widodh it is bone dry out here in CA. Has not rained in weeks and I have not washed the car in a month.
     

Share This Page