TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker or making a Paypal contribution here: paypal.me/SupportTMC

Chinese language UI

Discussion in 'Model S: User Interface' started by Chan, Jan 26, 2015.

  1. Chan

    Chan Member

    Joined:
    Jan 17, 2015
    Messages:
    11
    Location:
    Belgium
    Hello,

    Having a Tesla is awesome, but does anyone one know whether they are planning to release Chinese software?
    Or do the Tesla's on the Chinese market are already featured with the Chinese language?

    Thanks in advance,


    Frederik
     
  2. cynix

    cynix Member

    Joined:
    Jul 7, 2014
    Messages:
    653
    Location:
    Sydney, Australia
    Cars delivered in mainland China are already in Chinese.
     
  3. Chan

    Chan Member

    Joined:
    Jan 17, 2015
    Messages:
    11
    Location:
    Belgium
    cool, thx Cynix!

    now let's hope they are going to release it in Belgium too... or give us the choice to go to service center to install Chinese firmwire.
     
  4. evme

    evme Member

    Joined:
    Jul 5, 2013
    Messages:
    616
    Location:
    NY
    Do you actually want Chinese software or Chinese language option? Because if I am not mistaken, Chinese software would use different map provider, different 3g provider and probably different radio provider.
     
  5. cynix

    cynix Member

    Joined:
    Jul 7, 2014
    Messages:
    653
    Location:
    Sydney, Australia
    #5 cynix, Jan 26, 2015
    Last edited: Jan 26, 2015
    Chinese software

    Yeah, you really don't want to use navigation software designed for China. The Chinese government offsets the map data it publishes (“for national security reasons”), and Chinese navigation software compensates for this by offsetting the GPS coordinates it receives. If you feed it correct (unoffset) map data of your country, the displayed coordinates would be wrong.
     
  6. Chan

    Chan Member

    Joined:
    Jan 17, 2015
    Messages:
    11
    Location:
    Belgium
    definetly Chinese language option then idd, not the whole software :)
     
  7. breser

    breser AutoPilot Nostradamus

    Joined:
    Aug 28, 2014
    Messages:
    2,310
    Location:
    North Bend, WA
    What's the point of this then. If the navigation software knows how to unoffset the coordinates wouldn't that mean that anyone can do the same thing?
     
  8. cynix

    cynix Member

    Joined:
    Jul 7, 2014
    Messages:
    653
    Location:
    Sydney, Australia
    #8 cynix, Jan 26, 2015
    Last edited: Jan 26, 2015
    Technically you need to use a government-supplied module to unoffset the coordinates, and they only license it to registered navigation software providers etc. But of course someone has reverse engineered the algorithm.
     
  9. NigelM

    NigelM Recovering Member

    Joined:
    Apr 3, 2011
    Messages:
    13,257
    Location:
    Sarasota, FL
    Mod note: thread title amended for clarity
     
  10. Chan

    Chan Member

    Joined:
    Jan 17, 2015
    Messages:
    11
    Location:
    Belgium

Share This Page