TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC

Clicking Sound during Initial Drive

Discussion in 'Canada' started by pqumsieh, Nov 11, 2018.

  1. pqumsieh

    pqumsieh Member

    Joined:
    Oct 5, 2018
    Messages:
    20
    Location:
    Vancouver, BC, Canada
    Has anyone experienced a click sound every few minutes for the first 10-15 minutes of driving. I’m thinking this could be related to the car temp changing? I park inside my garage, so it’s slightly warmer than the outside air.

    Curious to see if anyone else had experienced something similar, not sure if I should request service for this.
     
  2. rypalmer

    rypalmer Active Member

    Joined:
    Aug 22, 2014
    Messages:
    1,207
    Location:
    Canada
    Was this on the roadster or the semi?

    Suggest you move the thread to the car-specific forum.
     
    • Like x 1
  3. Mr. PlugShare

    Mr. PlugShare Mr. PlugShare

    Joined:
    Sep 6, 2017
    Messages:
    2,909
    Location:
    Montréal
    Always happens. Trevor had a podcast on it. Tesla always denies it but it’s there
     
  4. pqumsieh

    pqumsieh Member

    Joined:
    Oct 5, 2018
    Messages:
    20
    Location:
    Vancouver, BC, Canada
    This is on a RWD model 3
     
  5. rypalmer

    rypalmer Active Member

    Joined:
    Aug 22, 2014
    Messages:
    1,207
    Location:
    Canada
  6. 03DSG

    03DSG Active Member

    Joined:
    Apr 5, 2016
    Messages:
    1,869
    Location:
    Ontario
    Check your wheels for a playing card and a cloths peg
     
  7. akidesir

    akidesir Member

    Joined:
    Apr 25, 2018
    Messages:
    232
    Location:
    Toronto, Ontario
    Do you have the 18" Aero Wheels? I know when I first got my car I heard some clicking sounds on the aero wheels for the first little bit, but then it went away.
     
  8. 5_+JqckQttqck

    5_+JqckQttqck Active Member

    Joined:
    Apr 27, 2018
    Messages:
    1,335
    Location:
    Toronto
    Could be a pebble stuck between your threads. I had the issue and brought it into the SC. They raised the car and removed the pebbles and the sound went away.
     

Share This Page

  • About Us

    Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.
  • Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


    SUPPORT TMC