TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC
Start a Discussionhttps://teslamotorsclub.com/tmc/tags/

Climate Control Auto On After Upate To 8.01

Discussion in 'Model S: Interior & Exterior' started by notsoice, Nov 9, 2016.

  1. notsoice

    notsoice Member

    Joined:
    Oct 15, 2016
    Messages:
    39
    Location:
    Toronto
    Hey Y'all!

    I've noticed recently that since updating to the last software update released a couple of weeks ago, when entering my MS, the climate control will automatically turn on when I've left it off before exiting. In fact I rarely use climate control and always turn it off.

    I thought it might be something buggy with the Cabin Overheat Protection feature because the vents were blowing cool air so it's been turned off and yet I still encountered the problem. It doesn't happen every time so I'm a bit stumped. Admittedly I haven't had a chance to really troubleshoot but thought to ask in case someone has a solution.

    Cheers,

    Patrick
     
  2. msnow

    msnow Active Member

    Joined:
    Jul 14, 2015
    Messages:
    4,962
    Location:
    SoCal
    How about "Smart Preconditioning"? Is that on and are you on your way to work or home when this happens or does is go on every time no matter where you're going?
     
  3. notsoice

    notsoice Member

    Joined:
    Oct 15, 2016
    Messages:
    39
    Location:
    Toronto
    I forgot about smart conditioning! My sales rep might have turned that on the last time I chatted with him but I don't have a set schedule so I told him it wouldn't work for me. I'll check that out. Thanks for that!
     
    • Like x 1
  4. notsoice

    notsoice Member

    Joined:
    Oct 15, 2016
    Messages:
    39
    Location:
    Toronto
    Smart preconditioning was on! Disabling to see if this is the cause.

    Thanks again!
     
    • Like x 1
  5. notsoice

    notsoice Member

    Joined:
    Oct 15, 2016
    Messages:
    39
    Location:
    Toronto
    The Climate Control turned on while I was driving on 2 occasions so I'm not sure if turning off Smart Preconditioning did anything but my issue doesn't seem to be resolved.
     
  6. JohnnyG

    JohnnyG Weee!

    Joined:
    Jun 24, 2016
    Messages:
    397
    Location:
    Columbus, OH
    Have you tried any 3rd-party apps for controlling your Tesla? I know one of the apps had a bug that was doing exactly what you are describing.
     
  7. msnow

    msnow Active Member

    Joined:
    Jul 14, 2015
    Messages:
    4,962
    Location:
    SoCal
    Which one?
     
  8. JohnnyG

    JohnnyG Weee!

    Joined:
    Jun 24, 2016
    Messages:
    397
    Location:
    Columbus, OH
    The app was Induction for Android --> LINK.
    It was reported in a thread HERE at TMC.
     
  9. msnow

    msnow Active Member

    Joined:
    Jul 14, 2015
    Messages:
    4,962
    Location:
    SoCal
    I assume you uninstalled it but you should also change your MyTesla password to make sure it can't access your car anymore. At least you can then rule it out.
     
  10. JohnnyG

    JohnnyG Weee!

    Joined:
    Jun 24, 2016
    Messages:
    397
    Location:
    Columbus, OH
    Oh, I didn't install Induction. It was just a suggestion to the OP's problem, in case he may be running a 3rd party app like Induction.
    Excellent point on changing the password to change the token!
     
  11. notsoice

    notsoice Member

    Joined:
    Oct 15, 2016
    Messages:
    39
    Location:
    Toronto
    Nope. Never tried that app. The only other tool I have is EVE but that runs off of the browser only and doesn't have any controls. It only provides information and access to personal emails.

    The issue hasn't appeared today so I'm stumped as to what's triggering it.
     

Share This Page