Welcome to Tesla Motors Club
Discuss Tesla's Model S, Model 3, Model X, Model Y, Cybertruck, Roadster and More.
Register

Coolant "leak" caused possible pump failure???

im4uttx

Supporting Member
Supporting Member
May 28, 2019
380
254
Spicewood, TX
Well, good day went to bad...

Having Homelink installed today by Tesla mobile service, got it working, took it for a quick test to open upon arrival, works great, but noticed blue fluid flowing out from under the car...

Luckily, the mobile service was still "close by" so flagged him down. He found a hose had fallen off the coolant pump, likely not connected completely at the factory. Added fluid, but doesn't sound right, and no longer cooling, power limited, etc...

Service guy said they see about 1 in 10 with these connections incorrectly seated, but usually coming off the transport truck, not after nearly 300 miles by the owner...

So, it's heading for the service center on a tow truck tonight...
 
  • Like
Reactions: kevin1

Products we're discussing on TMC...

About Us

Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.

Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


SUPPORT TMC
Top