TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC

De Tesla nam het stuur over

Discussion in 'Belgium and the Netherlands' started by TomVdP, May 8, 2018.

 1. TomVdP

  TomVdP Member

  Joined:
  Oct 19, 2017
  Messages:
  39
  Location:
  Belgium
  Op de E314 zijn werken aan de gang. Op een bepaald punt wordt het heel smalletjes, zeker voor het linkervak waar ik reed. Links is een dun boordje gezet van ongeveer een halve meter. Daar reed ik vlak langs (20 cm over ?). Plots biepte de Model S en trok het stuur een snokje naar rechts. Ik had het gelukkig vast en kon weer corrigeren. Het was net zoals het overnemen bij autosteer, alleen stond het nu niet aan.
  Wisten jullie dat dit kon ? Ik ben er alvast niet blij mee. Ik wil graag comfortabel met een los handje op het stuur kunnen rijden zonder klaar te zitten om over te pakken op het moment dat de auto vindt dat hij moet overnemen.
   
 2. robertvg

  robertvg Extremely Well-Known Member

  Joined:
  Jul 3, 2015
  Messages:
  4,442
  Location:
  Amsterdam, Netherlands
  Het heet Side Collission Avoidance, de auto kan het ook doen als er bijvoorbeeld een andere auto te dicht bij je komt.
  Als hij dat merkt (dmv de ultrasoon sensoren) en hij weet tegelijkertijd dat er enige ruimte is in je rijbaan zal hij iets uitwijken. Wees gerust: hin zal niet opeens een andere richting uit gaan rijden.
  Het komt de eerste keer wellicht vreemd over maar het systeem valt goed te vertrouwen.
  Heb het een paar keer meegemaakt dat er linksachter iemand te dichtbij kwam, wellicht heeft dat een aanrijding verkomen.
   
  • Informative x 2
  • Like x 1
 3. Energie Gratiz

  Energie Gratiz Active Member

  Joined:
  Sep 27, 2013
  Messages:
  2,413
  Location:
  Groningen - The Netherlands
  Zelfs bij een moderne MS die GEEN Autopilot heeft, treedt dat op. Ik heb het ook gemerkt bijvoorbeeld met nat weer en iets te enthousiast een rotonde driekwart nemen en vervolgens verlaten. Het overnamemoment van links sturen naar rechts sturen terwijl de auto tegen de grens van grip aan zit, is kennelijk ook een reden om het stuur over te nemen. Ik schrok ook wel even, maar kan achteraf niet zeggen dat de 'ingreep' van de Tesla tot een ongewenste of gevaarlijke manoeuvre heeft geleid.
   

Share This Page

 • About Us

  Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.
 • Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


  SUPPORT TMC