TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC

Delft Hyperloop wint Pod Competition

Discussion in 'Belgium and the Netherlands' started by Duke-U, Jan 30, 2017.

 1. Duke-U

  Duke-U Member

  Joined:
  Jul 21, 2016
  Messages:
  496
  Location:
  Tilburg, Netherlands

  Hollands glory!

  De ontlading was groot bij de Award Ceremony van de SpaceX Hyperloop Pod Competition. Onder grote belangstelling wonnen studenten van de TU Delft de wedstrijd in Los Angeles. Uitgedaagd door Elon Musk bouwden 29 teams uit de hele wereld het afgelopen jaar ‘pods’ voor het futuristische transportconcept Hyperloop, waarbij mensen en goederen met hoge snelheid door buizen reizen. Afgelopen weekend mochten ze hun pods op de proef stellen in een 1.25 km lange buis naast het terrein van SpaceX in Los Angeles. “Dit was precies de prijs waar we voor gingen, we hebben geprobeerd aan alle details aandacht te besteden en een pod te maken die je zo zou kunnen opschalen”, vertelt team captain Tim Houter. “En die inspanning is nu beloond, fantastisch”. Daarnaast kreeg het Delft Hyperloop Team ook de award voor de beste constructie en ontwerp. Studenten van de Universiteit van München wonnen de andere prijs, die voor de hoogste gemiddelde snelheid.

  Het team zit bij @YES!Delft en de capsule wordt daar over een paar weken ook opgesteld. Elon was "impressed" door de technologie in/onder de capsule. Wordt vervolgd....
   
  • Like x 7
 2. Duke-U

  Duke-U Member

  Joined:
  Jul 21, 2016
  Messages:
  496
  Location:
  Tilburg, Netherlands
  And a link to some inside-tube video: Hyperloop
   
 3. MissAutobahn

  MissAutobahn Elon, please ramp up Fremont in ludicrous mode!

  Joined:
  Apr 3, 2016
  Messages:
  327
  Location:
  GermanyHD
  Mijn felicitaties en het allergrootste respect voor zoveel innovatie in Delft.
  Daar kan de TU maar eigenlijk heel Nederland best wel een beetje trots op zijn.
   
  • Like x 3
 4. voyager

  voyager Member

  Joined:
  Apr 28, 2009
  Messages:
  676
  Location:
  Amsterdam, Netherlands
  Not so fast (literally)... Herbert Blankesteijn plaatste deze video in De Ingenieur:
   
 5. Duke-U

  Duke-U Member

  Joined:
  Jul 21, 2016
  Messages:
  496
  Location:
  Tilburg, Netherlands
  Kleine nuance: ik geloof in het TU team, hoe ze oplossingen verzinnen voor technische uitdagingen. Echter... Het is denk ik niet voor niets dat Elon zelf niet deelneemt in het commercialiseren van de Hyperloop. Ik geloof ook niet dat dit in deze vorm materialiseert. Bizar hoe komplete landen hierop springen...
   
 6. FVO

  FVO Active Member

  Joined:
  Nov 26, 2011
  Messages:
  3,465
  Veel van de aangehaalde problemen zijn toch overkomelijk als je de hyperloop ondergronds bouwt?

  Anderzijds, met dit artikel in gedachten vroeg ik me af "alle energie nodig om hyperloop te kunnen reizen is toch identiek als met een maglev of een vliegtuig?" Of mis ik iets? Je moet gewoon een bepaalde kg mens of toestel voortbewegen en de wrijving overwinnen. Ofwel langs de hull van het toestel ofwel via een compressor die een vacuüm pompt. (Compressoren zijn trouwens gruwelijk inefficiënt)
   
 7. basvk

  basvk Supporting Member

  Joined:
  Dec 27, 2013
  Messages:
  2,758
  Location:
  Eindhoven
  Je hebt eigenlijk toch alleen maar een (plaatselijk) vacuum nodig voor de pod, en liefst een stuwende drukgolf achter de pod...? Moeten ze echt die hele tuub permanent leeg pompen?
   
 8. FVO

  FVO Active Member

  Joined:
  Nov 26, 2011
  Messages:
  3,465
  Er zullen wel minimale lekken zijn die constant zullen moeten gecompenseerd worden. Alleen al aan de begin- en eindsaskamers om een pod in en uit de tube te laten.
   

Share This Page

 • About Us

  Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.
 • Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


  SUPPORT TMC