TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC

Deze zomer naar Kroatië.

Discussion in 'Belgium and the Netherlands' started by PatrickL, Dec 31, 2014.

 1. PatrickL

  PatrickL Member

  Joined:
  Jan 7, 2014
  Messages:
  100
  Location:
  Nijlen, Belgie
  We hebben voor deze zomer een vakantie gepland in Kroatië (Istrië). Weet iemand of we daar kunnen laden aan het gewone stopcontact of zitten ze daar ook met een neuter probleem zoals hier bij mijn thuis?

  Alvast bedankt voor jullie inzichten!
   
 2. Hans Noordsij

  Hans Noordsij Well-Known Member

  Joined:
  Apr 4, 2014
  Messages:
  8,106
  Location:
  Tilburg, Netherlands
  Ik ben optimistisch maar ik denk dat de kans groot is dat er dan ook daar een SuC zal zijn. Dan ben je van al dat gedoe af.
   
 3. pvh

  pvh Active Member

  Joined:
  Jun 28, 2014
  Messages:
  2,490
  Location:
  Netherlands, Rotterdam Ballade (Aria)
  #3 pvh, Dec 31, 2014
  Last edited: Dec 31, 2014
  Je hebt er géén Neuter probleem. Elektra is goed geregeld daar. Veel camping locaties hebben de rode 3x16a. Istrië is echt een kampeer regio. Ben zelf niet echt fan van die regio, want Dalmatië, en met name zuidelijk net voor of voorbij Split, is vele malen interessanter.

  Er zal een SuC in Palmanova (Italië), net over de grens met Kroatie (Istrie) dan operationeel zijn. Ook zit daar een 22kW bij de IKEA, pasje binnen af te halen als je een IKEA familie pas hebt. Waar zit je in Istrië?
  In Rovinj kan je aan 3.5kW laden bij : www.lonehotel.com Aardige mensen, leuk hotel. In Labin, heb je 2x22kW van RWE, is van de gemeente meen ik, en kan je ook laden als gast gratis via de lokale VVV (zal zo even checken of het nog zo is). Deze locatie is ook in de EV Rally Croatia meegenomen en erg "Tesla Friendly" grote parkeerplaatsen, en goede koffie te vinden ;)

  Wat ook leuk is om te doen, is naar het Nikola Tesla Memorial Centre in Smljan (Bij Gospic) te gaan: mcnikolatesla.hr
  Hier is een 2x22kW, gratis laadstation. Het ligt niet in Istrië maar in Dalmatië. Is wel erg leuk, en vanuit Istrië perfect an te rijden over de hypermoderne snelweg. Overigens, zolang je in Kroatië niet harder dan 30km per uur rijd dan de toegestane snelheid op de snelweg, krijg je géén bekeuring. (géén garantie, maar is een ongeschreven regel)
   
 4. PatrickL

  PatrickL Member

  Joined:
  Jan 7, 2014
  Messages:
  100
  Location:
  Nijlen, Belgie
  Samen met vier andere gezinnen hebben we een huis gehuurd in Vodnjan, vlak bij Pula. De andere gezinnen reizen met het vliegtuig en huren een auto ter plaatse. Wij denken er sterk aan om met de Model S te rijden.

  Ik heb me ook laten vertellen dat je in Kroatië extra moet opletten voor wageninbraak en diefstal als je daar met een duurdere wagen rond rijdt. Dit lijkt me eerder een cowbow-verhaal, of toch niet?

   
 5. pvh

  pvh Active Member

  Joined:
  Jun 28, 2014
  Messages:
  2,490
  Location:
  Netherlands, Rotterdam Ballade (Aria)
  #5 pvh, Jan 1, 2015
  Last edited: Jan 1, 2015
  Wageninbraak in Kroatië zijn met name Albanezen en Zigeuners uit Hongarije, en gebeurd zeker niet meer als in Nederland. In toeristische plaatsen is de kans echt miniem dat er iets gebeurd. Albanezen zitten voornamelijk in de regio Dubrovnik en Hongaren Zagreb, Osijek en dan ook nog in de gebieden waar alleen locals komen. Daar zit je niet eens in de buurt.

  In Fazana, heb je een Marina (Haven) met 3x16a aansluitingen. Als je gaat kan ik wel even laten informeren of je daar dan kan laden. Je hebt leuke tentjes in de haven, ook veel vlees ondanks dat het een kustplaats is. Bij het huisje kan je ook laden neem ik aan, gewoon zelfde stopcontact als hier.

  Je kan ook met de Ferry naar Venetië als je niet wil rijden. Iets meer dan 3 uurtjes varen. Je hebt toch niets aan je auto in Venetië en reken in de zomer maar op 1 tot 1,5 file voordat je Venetië inkomt om je auto te parkeren. Je kan je S dan in Pula laden bij de haven. (ook hiervoor, kan ik laten bellen of dit mogelijk is op voorhand)

  Als je tijd ervoor hebt, moet je naar het eiland Krk. Je kan op de heenweg over de snelweg, ongeveer 130 km in 1.45. Terug kan via Labin (22kW lader, 100km vanaf Krk) en even stoppen om te laden en wat te eten als je bang bent dat je het mogelijk net niet terug haalt. Het is ongeveer 35 km dan nog maar, binnendoor dus verbruik niet echt hoog. Ook is Istrië niet echt bergachtig, meer heuvelachtig.

  En als je naar het Tesla Memorial Center wil gaan, neem dan de kustroute Rijeka - Senj. Scheelt 60km en géén tijdsverlies. Die kustroute is ook niet onaangenaam... Totaal zo een 250km denk ik, heb je met de 22kW aldaar in 3 uurtjes weer bijgeladen voor de terugweg.
   
 6. PatrickL

  PatrickL Member

  Joined:
  Jan 7, 2014
  Messages:
  100
  Location:
  Nijlen, Belgie
  Beste pvh, bedankt voor uw nuttige tips! Ik ben al zéér tevreden dat ik aan het huis kan laden. Wij zullen maar om de paar dagen een trip doen met de wagen in de 14 dagen dat we daar zijn. ik kijk er al naar uit!


   

Share This Page

 • About Us

  Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.
 • Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


  SUPPORT TMC