TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC

Deze zomer naar Roemenië.

Discussion in 'Belgium and the Netherlands' started by ElectricDutchman, Dec 28, 2014.

 1. ElectricDutchman

  ElectricDutchman New Member

  Joined:
  Jul 25, 2014
  Messages:
  1
  Location:
  Eindhoven, The Netherlands
  Zijn er al mensen naar Roemenië geweest met de Model S ?

  Op dit moment staan er rond Boedapest in Hongarije een aantal laadpalen en naar verwachting zal daar in de zomer een Supercharger staan.
  Van daaruit kun je dus nog een kilometer of 400 richting Roemenië. Ik kom er sinds 2003 regelmatig en ook als vakantieland is het zeer aantrekkelijk.
  Wij willen het komende zomer onze vakantiebestemming maken.
  Volgens mij staan er echter geen of amper laadpalen.
  Zijn er al mensen met een Model S geweest? Zo ja, hoe heb je het opgelost met laden?
  Om enigszins mobiel te blijven zijn er wel een aantal locaties met 3x13A nodig. Wellicht zijn er hotels of campings die die mogelijkheid bieden.
  Voordeel voor elektrische rijders in Roemenië is wel dat je er niet vaak sneller dan 80km/u kunt rijden wat dus weer goed is voor de actieradius :)
   
 2. Hans Noordsij

  Hans Noordsij Well-Known Member

  Joined:
  Apr 4, 2014
  Messages:
  7,585
  Location:
  Tilburg, Netherlands
  Je hebt nog niet veel reacties ontvangen, voorzichtig uitgedrukt. Hoewel ik al drie keer met de Model S in Hongarije ben geweest zou ik het niet snel wagen om Roemenië in te gaan. Ik weet niet wat daar voor laadmogelijkheden zijn en zou geheel gokken op de standaard 220 volt, maar dan moet je wel steeds wat langer op één plaats blijven. Ik ben het met je eens dat je een goede range kunt halen. Zeker als het dan boven de dertig graden is dan is 500 km echt te doen hoewel ik wel zou proberen om wat marge te houden.

  Mocht je wat verder komen dan hoor ik het graag.
   
 3. tonvanboven

  tonvanboven Member

  Joined:
  Aug 15, 2014
  Messages:
  663
  Location:
  Winterswijk
  Toevallig waren we met familie aan het kijken of het mogelijk is met de S naar Roemenië te gaan. Tot Wenen geen probleem maar dan nog ruim 800 km te overbruggen. Diverse argumenten om dit niet te gaan doen waarvan de belangrijkste is het ontbreken van laadpalen / mogelijkheden.
   
 4. Hans Noordsij

  Hans Noordsij Well-Known Member

  Joined:
  Apr 4, 2014
  Messages:
  7,585
  Location:
  Tilburg, Netherlands
  We kunnen het iets nuanceren. Tot en met Budapest geen probleem. Daar kun je (gratis) aan 22 kW volladen (en in de planning voor 2015 een SuC) en dan haal je wel met gemak de Roemeense grens. Maar inderdaad. Wat dan?

  Er is natuurlijk altijd gewoon de 220 volt mogelijkheid en het is een soort van onthaasten om dan op een leuke lokatie wat bij te komen en te genieten van de plaatselijke hapjes en drankjes :) Maar dat kost wat meer tijd. Overigens, ikzelf zou het (nog) niet doen hoor maar ik ben niet zo'n avonturier.
   
 5. basvk

  basvk Supporting Member

  Joined:
  Dec 27, 2013
  Messages:
  2,745
  Location:
  Eindhoven
  Hey Ronald, jij ook hier :)
  Ik zou er gewoon een roadshow van maken, maak contact met interessante bedrijven die 3fase aansluitingen hebben en neem in ruil daarvoor de directeuren ervan mee voor een proefritje in de S :).
   

Share This Page

 • About Us

  Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.
 • Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


  SUPPORT TMC