TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC

Dieselgate nu bij Mercedes?

Discussion in 'Belgium and the Netherlands' started by Adm, Feb 2, 2016.

 1. Adm

  Adm Active Member

  Joined:
  Jun 7, 2010
  Messages:
  1,608
  Location:
  The Netherlands
  #1 Adm, Feb 2, 2016
  Last edited: Feb 2, 2016
  Bij "ons eigen" TNO hebben ze vastgesteld dat een nieuwe C-Klasse C220 cdi blue tec tot 40x(!!) meer NOx uitstoot als toegestaan bij temperaturen onder 10 graden celcius.

  Mercedes verdedigt dit met het argument dat als de motor niet stopt met de uitlaatgassen te reinigen onder 10 graden dit tot schade aan de motor zou leiden. I.a.w., rijverbod voor Mercedes dieselauto's in milieuzones bij temperaturen onder 10 graden?

  http://www.forbes.com/sites/bertelschmitt/2016/02/02/dieselgate-reaches-daimler-a-defeat-device-by-another-name/#663123189139
   
 2. Energie Gratiz

  Energie Gratiz Active Member

  Joined:
  Sep 27, 2013
  Messages:
  2,551
  Location:
  Groningen - The Netherlands
  De haren rijzen je ten berge als je zo'n verhaal leest... de motoren moeten beschermd worden maar de mensen (dus) niet...??? :cursing:
  En omdat er geen detectiemethode in zit of de auto op de rollenbank staat, is het per definitie geen sjoemelsoftware...??? :cursing:

  Welk bedrijf riep om het hardst direct na bekend worden van het Volkswagen dieselschandaal, dat zij dat in elk geval niet hadden??? Inderdaad, Mercedes!
   
 3. Adm

  Adm Active Member

  Joined:
  Jun 7, 2010
  Messages:
  1,608
  Location:
  The Netherlands
  Persbericht uit Duitsland van Umwelthilfe: http://www.presseportal.de/pm/22521/3240643

  Zij roepen steden op om 220cdi te weren uit de milieuzone bij temperaturen onder 10 graden. Bovendien vragen ze het BKA om de typegoedkeuring in te trekken.
   
 4. CO2CLEAN

  CO2CLEAN Olivier Willemsen

  Joined:
  Apr 3, 2015
  Messages:
  3,145
  Location:
  Netherlands
  Hopelijk zorgt dit voor extra snelle omarming van elektrische auto's. Hoe meer bedrijven daar echt flink in investeren, des te beter.
   
 5. Adm

  Adm Active Member

  Joined:
  Jun 7, 2010
  Messages:
  1,608
  Location:
  The Netherlands
  Ik begrijp uit de reactie van Mercedes dat een aanpassing van de software niet mogelijk (of wel en geven ze dat (nog) niet toe). Stelt zich de vraag of je je 220cdi weer terug kunt inleveren bij de Mercedes dealer?

  Nu hebben ze de 220 cdi getest, maar het is aan te nemen dat het voor alle MB diesels geldt. Oeps! Qua volume niet zo groot als Volkswagen, maar in euro's uitgedrukt zou het wel eens duurder kunnen worden.
   
 6. Energie Gratiz

  Energie Gratiz Active Member

  Joined:
  Sep 27, 2013
  Messages:
  2,551
  Location:
  Groningen - The Netherlands
  Maar het is toch gewoon onvoorstelbaar. Er worden al tientallen jaren dieselmotoren gemaakt en dan zouden nu opeens de nieuwste motoren niet tegen een NOx-reductie kunnen??? En andere merken wel...(?)
   
 7. Firebird

  Firebird Active Member

  Joined:
  Dec 7, 2013
  Messages:
  2,033
  Location:
  Ardooie, Belgium (EU)
  Tsja, durf je dan de bedenking te maken wat de diesels pakweg 20 jaar terug 'uitbraakten' toen nog geen kat geïnteresseerd was is uitstootwaarden… :scared:
   
 8. Energie Gratiz

  Energie Gratiz Active Member

  Joined:
  Sep 27, 2013
  Messages:
  2,551
  Location:
  Groningen - The Netherlands
  Hoe dan ook, van onze Europese vertegenwoordigers mogen de sjoemelaars nog een tijdje hun gang blijven gaan met het produceren van te vervuilende diesels :cursing:
   
 9. Wim S.

  Wim S. Well-Known Member

  Joined:
  Apr 11, 2013
  Messages:
  5,648
  Location:
  NL
  Ik dacht dat wij als burgers 'onze' vertegenwoordigers goed betaalden om ONS te vertegenwoordigen.
  Het lijkt er veel meer op dat die godgeklaagde parlementariërs hun oren meer laten hangen naar de sjoemelkampioenen van de Duitse auto-industrie.
  Ik begin langzamerhand te begrijpen waarom de Britten hun hakken in het zand zetten.
   
 10. Pascal-R

  Pascal-R Active Member

  Joined:
  Mar 19, 2015
  Messages:
  1,192
  Location:
  Zeeland, Netherlands
  Misschien scheelt dat in zijn totaliteit in de praktijk eigenlijk niet zo heel. De technologie is er puur op gericht geweest om gedurende de test aan de norm te doen. Bij verbranding krijg je nu eenmaal rommel die de auto kwijt moet. Add blue lost daarvan een deel op, maar de tankjes in de diesels zijn zo klein die buiten de testomstandigheden niet functioneren. Anders stond een diesel iedere maand bij de dealer voor een litertje.
   
 11. ERvee

  ERvee member

  Joined:
  Oct 12, 2014
  Messages:
  1,114
  Location:
  Nieuwegein, The Netherlands
  Add blue werkt goed, grootste nadeel is idd dat je moet bijvullen wat n hoop mensen niet regelmatig zullen doen.

  Er is echt wel flinke progressie gemaakt als t gaat om de uitstoot van diesels verminderen. Komt alleen niet in de buurt van een zuinige benzine of lpg auto. Laat staan FEV.
   
 12. Rick A.

  Rick A. Member

  Joined:
  Aug 26, 2015
  Messages:
  901
  Location:
  Netherlands
  Het testen van de uitstoot wordt toch gedaan zonder Add Blue toe te voegen mag ik hopen...?
   
 13. Desiré

  Desiré Member

  Joined:
  Sep 7, 2015
  Messages:
  938
  Location:
  Nijmegen
  Waar hebben we het hier over? Uitlaatgasnabehandelingsystemen voor dieselmotoren voor vrachtwagens of dieselmotoren die toegepast zijn bij personenwagens? Bij (voornamelijk) uitlaatgasnabehandelingsystemen voor vrachtwagens is inderdaad AdBlue, oftewel "ureum", nodig om aan de emissienormen EURO IV en EURO V te voldoen. Het middel wordt in de hete uitlaatgassen ingespoten vóór een speciale katalysator en zorgt ervoor dat de bij de verbranding gevormde stikstofoxiden worden omgezet in elementair stikstof en water.

  Dus als een dieselmotor van zo'n systeem voorzien is, dan dient het wel getankt te worden. Zonder werkt de chemische reactie niet en voldoet de betreffende dieselmotor niet aan zijn emissienorm. En hier faalt dus het systeem, een dieselmotor blijft echt lopen zonder AdBlue, AdBlue kost geld dus zijn extra kosten, en er is niemand die effectief controleert of men dit goedje ook wel netjes gebruikt zodat zijn dieselmotor inderdaad aan zijn emissienorm blijft voldoen. Dus...
   
 14. MichelB

  MichelB ICE driver but TesIa fan

  Joined:
  Jul 6, 2014
  Messages:
  159
  Location:
  Spijkenisse, Netherlands
 15. Merijn

  Merijn Active Member

  Joined:
  Jul 10, 2013
  Messages:
  1,782
  Location:
  Den Haag
  Ik heb nooit met AdBue gereden. Werkt het echt zoals hier beschreven?

  image.jpg
   
 16. ErnstT

  ErnstT Active Member

  Joined:
  Apr 30, 2014
  Messages:
  1,830
  Location:
  amsterdam
  Ja! zo heeft mijn collega gisteren proefondervindelijk vastgesteld. De voorlaatste foutmelding verdween ook niet spontaan wat een werkplaatsbezoek noodzakelijk maakte. Zou binnen 400km in een noodprogramma vallen, vlak voor de eindbestemming op de Autobahn in Duitsland. Daarmee heb ik deze C220CDI mooi verslagen met 3 laadstopjes op een rit naar Duitsland zelfs met omrijden via Roermond (Eindhoven-Erfstadt) jawel volgens de Tesla nav

   

Share This Page

 • About Us

  Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.
 • Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


  SUPPORT TMC