Welcome to Tesla Motors Club
Discuss Tesla's Model S, Model 3, Model X, Model Y, Cybertruck, Roadster and More.
Register

E-rally 2017: elektrisch rijden voor Justdiggit!

Status
Not open for further replies.
Op zaterdag 20 mei 2017 organiseert de Stichting E-rally alweer de vierde editie van de E-rally, een tourrally van circa 200 km voor volledig elektrische auto’s. Evenals de vorige drie edities zullen op 20 mei 2017 ruim 100 elektrische auto’s in een dagvullend programma ruim 20.000 elektrische kilometer afleggen, dit zonder een druppel benzine of diesel te verbruiken.

Door de mogelijkheden van elektrisch rijden te tonen aan een breed publiek wil de Stichting E-rally een bijdrage leveren aan de verdere introductie van elektrisch rijden in Nederland en België. Daarnaast wil de Stichting E-rally door middel van de intensieve samenwerking met Justdiggit (www.Justdiggit.org) een actieve bijdrage leveren aan het stoppen en terugdraaien van verwoestijning. Voor wie het nog niet wist: de Stichting E-rally heeft geen enkel commercieel belang, de bestuurders van de stichting en de overige leden van het organiserend comité ontvangen dan ook geen enkele vorm van (on)kostenvergoeding.

JustDiggit

De opbrengsten van de E-rally (ondertussen al bijna 145.000 euro in de eerste drie edities) komen dan ook volledig ten goede gekomen aan Justdiggit. Justdiggit is een initiatief tegen woestijnvorming en klimaatverandering. Door middel van landschappelijke ingrepen wordt in verdroogde gebieden regenwater opgevangen en ondergronds gebracht, zodat het regenwater beter wordt vastgehouden en deze gebieden weer vergroenen. Deze vergroening zorgt voor verkoeling en trekt regelmatiger regen aan. Meer informatie over Justdiggit is te vinden op www.Justdiggit.org. De opbrengsten van de eerdere edities zijn ten gunste gekomen van het project Amboseli National Park in Kenya (Amboseli - Justdiggit).

Programma E-Rally 2017

Op zaterdag 20 mei 2017 zal de vierde editie van de E-rally plaatsvinden. De voorbereidingen hiervoor zijn inmiddels in volle gang. In grote lijnen zal het evenement de opzet van de eerdere edities volgen. De E-rally zal ditmaal starten bij het Van der Valk hotel in Eindhoven, waar bij de plaatselijke supercharger de accu's nog kunnen worden bijgeladen. Na ontvangst met koffie en gebak en een briefing gaan de deelnemende equipes vanaf 10:30 uur van start, waarbij tussenpauzes van een halve minuut tussen de equipes worden aangehouden. De equipes dienen de juiste route te vinden op basis van de aanwijzingen in het routeboek. Via een route over de mooiste wegen van Noord-Brabant (en wellicht ook Belgie) wordt de lunchlocatie bereikt.

Na deze lunch vervolgen de deelnemers hun route, die (nog onder voorbehoud) eindigt bij de Europese assemblage fabriek van Tesla in Tilburg. Na het passeren van de finishboog geven de deelnemers hun auto’s af aan ‘Tesla-valets’, die er voor zorgen dat alle auto’s na de prijsuitreiking en het diner voldoende geladen klaar staan voor de thuisreis.

Na een borrel en aansluitend een diner buffet volgt de veiling ten bate van Justdiggit, waar een bekende veilingmeester de aanwezigen tot royale biedingen op de diverse kavels zal verleiden. Deze kavels worden door onze sponsoren aangeboden.

Aanmelden

Aanmelden voor de E-rally 2017 kan via onze website www.e-rally.nl. Daar is ook nadere informatie over de E-rally editie te vinden en zijn filmpjes van de eerste drie edities te vinden. Wij hebben ook een facebook pagina:www.facebook.com/erallyEU.

Deelname kost € 200,- plus € 52,88 BTW en servicekosten per equipe van twee personen. Daarvoor krijg je een volledig verzorgde dag inclusief lunch en diner.

Sponsoring

Wij zijn nog druk op zoek naar sponsoren voor deze vierde editie. Heb je een onderneming die haar maatschappelijke betrokkenheid en/of groene inslag wil profileren, dan is sponsoring van de E-rally meer dan voor de hand liggend. Wij bespreken graag de mogelijkheden.


Tot ziens op 20 mei 2017!

Namens de Stichting E-rally en de vele vrijwilligers,

Daniel Santurio
voorzitter Stichting E-rally
 
Wij proberen tevens geld op te halen voor justdiggit door middel van de referral actie van Tesla. Het beginsel is simpel: door middel van gebruik te maken van één referral code proberen wij op 7 referrals te komen, waarmee een Tesla powerwall wordt gewonnen. Deze powerwall en de andere prijzen zullen vervolgens via een veiling worden verkocht aan de hoogste bieders. De volledige opbrengst komt ook hier ten goede aan justf=diggit.

Voor deze actie kan voorlopig mijn code worden gebruikt: Referral | Tesla

Inmiddels staat de teller op 4, dus nog maar 3 te gaan voor de powerwall! Maak svp melding van het gebruik van deze code, zodat wij tijdig kunnen overschakelen op een andere code als de 7 referrals binnen zijn.

Dank voor jullie inzet!
 
  • Like
Reactions: simonsmidt

CJA Hulskamp

M3 RWD LR B/B
Jan 30, 2016
3,495
2,598
Zaandam
IMG_6170.JPG
Heb ervaring met appeltaart ;)
 

gelden

Well-Known Member
Apr 21, 2013
5,566
1,756
Breda, Netherlands
Mooi programma weer. Eindhoven-Tilburg, dat gaat wel lukken op één accu ;)
Toch bijzonder als je bedenkt dat er per E-rally gemiddeld bijna € 50.000,- is opgehaald voor het goede doel. Da's zo'n € 500,- per equipe, terwijl zo'n equipe € 200,- betaalt. Mooi rendement, en dan nog wordt er soms geklaagd dat de kosten te hoog zijn...
 
  • Like
Reactions: HWS
Wij hadden op de veiling de items "E-Rally en Cathering" gewonnen. Dus gemiddelde prijs per equipe ging aardig omhoog. Dank zij mijn vrouw die gelukkig niet tot aan het eind ging met bieden op het chocolade.
In het voorjaar gaan we onze eigen E-rally dus doen.
De chocola niet? Ik dacht dat jullie de hele veiling hadden opgekocht eerlijk gezegd.
Maar leuk dat jullie er weer bij zijn, ondanks jouw 40e verjaardag (je ziet er uit als 38, eerlijk is eerlijk). Als ik alvast de helft van die enorme appeltaart moet meenemen vanuit de Zaanstreek naar Eindhoven moet je het zeggen. Geen garantie echter dat hij daar ook aankomt.
 
Om meer exposure te genereren willen we iedereen verzoeken onze Social media kanalen te volgen/liken/abonneren.
YouTube: Bij meer dan 100 abonnee's kunnen we onze eigen naam in de url aanvragen
Facebook Like onze pagina en help ons aan exposure
Twitter Volg ons Twitter account!

Bij voorbaat dank!

Namens de Stichting E-rally
check, check, check. (alledrie gevolgd)
 
Status
Not open for further replies.

About Us

Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.

Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


SUPPORT TMC
Top