TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC

EMMC change troubles

Discussion in 'Model S' started by osivinyuk, Jul 11, 2019.

  1. osivinyuk

    osivinyuk New Member

    Joined:
    Jul 7, 2019
    Messages:
    3
    Location:
    Ukraine
    Hello. My MCU screen after restart become blank. I start to read a lot of information and understood, that my EMMC is die and I need to dump my firmware from old EMMC and write this information to new chip. But I have a problem: my old EMMC was clear.
    I found firmware and install/write it to my new EMMC chip. Return the chip to Tegra board and believe , that now all be done. But my screen was blank. I downloaded dump from chip and saw that Linux was starting, but some services was fault. I was playing a week with mcu, but my screen not started. Now the situation is next - all services are running, but screen is blank. I tried to run install command with telnet 192.168.90.100 25956, but I see that mcu doesn’t downloading a file with firmware. Please help me if you know what the problem. Thank you.
     
  2. ahkahn

    ahkahn Member

    Joined:
    Jun 22, 2017
    Messages:
    801
    Location:
    Chicagoland
    I think you should call Nvidia and ask them for their processor release codes. They'll only give those to you if you speak with a senior circuit engineer, and even then, you have to read him the serial number of your Tegra processor which can be found by doing an IFTTT command on the mainboard.

    Do not post the release codes in this forum as they are specific to your vehicle and could cause a hacker's backdoor to your vehicle.

    Let us know how it goes...
     
  3. RiverBrick

    RiverBrick Active Member

    Joined:
    Mar 23, 2014
    Messages:
    2,227
    Location:
    Québec
    Sounds like a salvage vehicle.
     
  4. demundus

    demundus Active Member

    Joined:
    Jul 5, 2015
    Messages:
    1,126
    Location:
    Oceanside, CA
    Is the screen blank because its off, or on AND blank
     
  5. osivinyuk

    osivinyuk New Member

    Joined:
    Jul 7, 2019
    Messages:
    3
    Location:
    Ukraine
    The car was not salvage
    All was good, but after push two wheels - my screen was blank
     
  6. demundus

    demundus Active Member

    Joined:
    Jul 5, 2015
    Messages:
    1,126
    Location:
    Oceanside, CA
    Yes, the eMMC has gotten caught in a rebooting loop because of corruption in the file system.
     
  7. osivinyuk

    osivinyuk New Member

    Joined:
    Jul 7, 2019
    Messages:
    3
    Location:
    Ukraine
    No(I think so). I change emmc chip, write firmware, make some manipulation with p3/p4, I can connect to ssh , I can read all logs, I see in logs that everything services starting, but display stay blank. When I try to run “install command” via 192.168.90.100:25956 - I see in lots of my server, that mcu or gateway does not download the file. How to put the file for install firmware?
     

Share This Page

  • About Us

    Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.
  • Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


    SUPPORT TMC