TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC

Ervaring parkeerrobot / Serva Ray

Discussion in 'Belgium and the Netherlands' started by alexdepalex, Nov 4, 2019.

 1. alexdepalex

  alexdepalex Member

  Joined:
  Aug 21, 2019
  Messages:
  36
  Location:
  Venlo, NL
  Ik vlieg binnenkort vanaf Düsseldorf en meestal neem ik daar een First Class parkeerplek. Hierbij moet je je auto in een vak rijden en wordt deze door een parkeerrobot op een mooi plekje neer gezet. Nu is het voor mij de eerste keer dat ik dit met m'n Model 3 doe. Het lijkt mij voor de hand liggend dat ik het alarm en hellingdetectie uit moet schakelen. Maar vraag mij dus af of er iemand ervaring heeft? Zijn er redenen om het niet te doen en de auto lekker ouderwets in een parkeervak te zetten?

   
 2. SparkyM3LR4WD

  SparkyM3LR4WD Elbert

  Joined:
  Mar 16, 2019
  Messages:
  880
  Location:
  Molenlanden / Holland
  Alarm stopt na ca. 30 seconden, lekker aan laten staan (wettelijk verplicht, je buren zijn je dankbaar :))
  Er zijn heel veel auto's met alarm en hellingdetectie, zeker de auto's die hier gebruik van maken ;)
   
 3. JeroenReumkens

  Joined:
  Apr 12, 2019
  Messages:
  123
  Location:
  Amsterdam
  Ik vraag mij af hoe het zit met die robot en de armen die mogelijk je batterij beschadigen? Bij het opkrikken van je auto worden ook niet voor niets speciale doppen aangeraden. Of ben ik nu te voorzichtig?:rolleyes:
   
 4. e-GridS

  e-GridS Member

  Joined:
  Mar 19, 2016
  Messages:
  85
  Location:
  Groningen
  Goede vraag. Zo ver ik weet mag je de auto ook niet op deze manier optillen. Je mag hem toch alleen bij 4 specifieke hoekpunten optillen?
   
 5. CJA Hulskamp

  CJA Hulskamp M3 RWD LR B/B

  Joined:
  Jan 30, 2016
  Messages:
  3,248
  Location:
  Westzaan
  E6721F72-7D1E-4A45-9BE3-FA3C650F8855.png Volgens mij tilt de robot niet onder het Chassis maar klemt hij tussen de banden.
   
 6. DutchTM3

  DutchTM3 Active Member

  Joined:
  Dec 10, 2018
  Messages:
  2,208
  Location:
  Utrecht
  of
  ;)
   
 7. alexdepalex

  alexdepalex Member

  Joined:
  Aug 21, 2019
  Messages:
  36
  Location:
  Venlo, NL
  De wagen wordt inderdaad bij de wielen opgetild. De gladde vloer zorgt er wel voor dat het hele proces met een hoop gepiep en gekraak gaat. Was even bang dat de Tesla er van af zou donderen, maar niks aan de hand gelukkig :)

  IMG_8484.jpg
   
  • Helpful x 2
  • Informative x 1
  • Like x 1

Share This Page

 • About Us

  Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.
 • Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


  SUPPORT TMC