TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC

Ervaringen vandebron slim laden

Discussion in 'Belgium and the Netherlands' started by nico180, Aug 24, 2017.

 1. nico180

  nico180 Serge

  Joined:
  Apr 9, 2016
  Messages:
  389
  Location:
  Zutphen, Netherlands
  Zijn hier rijders die al reeds ervaring hebben bij vandebron i.c.m. slim laden ?

  Ik heb gevraagd aan vandebron wat het verschil in aanpak is t.o.v. JedLix slim laden
  ( zie draadje over Jedlix Ervaringen Jedlix - slim laden app )

  TL;DR;
  bij Jedlix is er alleen een korting op de stroom als je op een bepaald moment je auto oplaadt. Bij vandebron werkt het andersom, er komt geen korting op de stroom die je verbruikt, maar je wordt juist uitbetaald voor het onderbreken van het laden. Ze geven aan dat tot ongeveer €300,- per jaar kan gaan verdienen.​

  het uitgebreid verhaal in mijn mailbox;

  "Vandebron en Tennet zijn op zoek gegaan naar een manier waarop wij het elektriciteitsnet tijdens piekmomenten kunnen ontlasten, zodat er geen kolencentrales gebruikt hoeven te worden om extra energie op te wekken. Op piekmomenten worden momenteel voornamelijk kolencentrales gebruikt om extra te produceren om aan de vraag te kunnen voldoen. Dit kost Tennet veel geld en is uiteraard heel slecht voor het milieu.

  De uitkomst is dat mensen die een Tesla hebben, zich nu kunnen aanmelden voor ons Slim Laden project. Het idee van het project is dat wij bij de auto's die op deze piekmomenten aan het opladen zijn, het laden kunnen onderbreken om op die manier het elektriciteitsnet weer te stabiliseren zonder dat er extra elektriciteit geproduceerd hoeft te worden. Er wordt daarbij gebruik gemaakt van Blockchain technologie om de laadpalen de opdracht te kunnen geven dat zij vanzelf aan- of uit gaan zodra daarom gevraagd wordt. De besparing die Tennet hiermee maakt, wordt voor een groot deel weer uitbetaald aan de klant. Zo kunnen mensen die zich bij dit project aanmelden tot ongeveer €300,- per jaar verdienen door af en toe het laden te onderbreken.

  Hoewel Jedlix en ons Slim Laden project erg op elkaar lijken, zijn er toch enkele belangrijke verschillen. Zo is het bijvoorbeeld dat je bij Jedlix alleen een korting op de stroom krijgt als je op een bepaald moment je auto oplaadt. Bij ons Slim Laden project werken wij juist andersom, er komt geen korting op de stroom die je verbruikt, maar je wordt juist uitbetaald voor het onderbreken van het laden. Hierdoor zijn het voordeel dat je krijgt en het effect dat je hebt op het energienet niet alleen veel meetbaarder, maar ook veel groter. Zoals ik al aangaf kan je bij ons project tot ongeveer €300,- per jaar gaan verdienen, terwijl je bij Jedlix volgens onze berekeningen waarschijnlijk niet verder komt dan €100,-.

  Daarnaast is het zo dat je met energie van Vandebron precies weet waar het vandaan komt en dat je dus 100% groene stroom gebruikt om je auto op te laden als je Tesla aan de thuislader staat. Hoewel Eneco aardige stappen heeft gemaakt richting duurzaamheid, scoren zij volgens de Consumentenbond niet meer dan een 7, waar Vandebron maar liefst een 9,6 heeft behaald.

  Als je nog meer informatie over Slim Laden wilt, dan kan je de volgende artikelen bekijken en een radioprogramma beluisteren:
  - In het NRC
  - In de Energeia
  - de Telegraaf
  - En op de radio

  De enige voorwaarden waar je aan moet voldoen om mee te doen aan het Slim Laden project zijn:
  • Je hebt een Tesla.
  • Je hebt een actief energiecontract bij Vandebron.
  • Je hebt een Vandebron laadpas.
  • Je hebt een thuislader.
  • Je hebt een slimme meter die wij op afstand mogen uitlezen.
  Ik hoop dat alles zo duidelijk is, als je nog meer vragen hebt of als het je leuk lijkt om mee te doen, schroom dan vooral niet om mij direct te bellen op ons Elektrisch Rijden Serviceteam Vandebron telefoonnummer op 0880 444 525. "
   
  • Like x 2
  • Informative x 1
 2. Gaston

  Gaston Member

  Joined:
  Mar 1, 2016
  Messages:
  208
  Location:
  Netherlands
  Prima initiatief van Vandebron. Juich ik toe!
  Wel eerlijk om er bij te vermelden dat er EUR 18,- per jaar aan Servicekosten in rekening worden gebracht, dus dit gaat alvast af van je besparing. Tijdens de pilot is dit nog kosteloos.

  Jedlix rekent een veel grotere besparing dan EUR100 per jaar voor, namelijk 15-20%. Dit is in mijn geval al snel EUR300.

  Leuk zou zijn om Vandebron Slim Laden en Jedlix tegelijk te kunnen gebruiken. Eerstgenoemde betaalt je als je NIET gaat laden, laatstgenoemde als je WEL gaat laden. Altijd prijs!
   
  • Like x 5
 3. gelden

  gelden Active Member

  Joined:
  Apr 21, 2013
  Messages:
  4,929
  Location:
  Breda, Netherlands
  Ik wilde overstappen naar vandebron hiervoor. Maar toen ik even ging vergelijken zag ik dat ik elders nog meer kon besparen door lagere tarieven (op windenergie). Dus dat maar gedaan..,
   
 4. Energie Gratiz

  Energie Gratiz Active Member

  Joined:
  Sep 27, 2013
  Messages:
  1,738
  Location:
  Groningen - The Netherlands
  Echt Maurice?? Op gaslicht.com zie ik bij 12.000kWh jaarverbruik (dat is toch al heel wat) een prijsverschil van slechts 60 euro per jaar van vandebron ten opzichte van de allergoedkoopste energieleverancier...
   
 5. robertvg

  robertvg Active Member

  Joined:
  Jul 3, 2015
  Messages:
  1,885
  Location:
  Amsterdam, Netherlands
 6. EelkoV

  EelkoV Member

  Joined:
  Jul 28, 2017
  Messages:
  71
  Location:
  Schouwen-Duiveland, Netherlands
  Bij ons is vandaag de slimme meter geplaatst zodat we over een paar weken mee kunnen doen met de pilot. Benieuwd of er hier nog meer mensen deelnemen?
   
 7. CJA Hulskamp

  CJA Hulskamp Active Member

  Joined:
  Jan 30, 2016
  Messages:
  1,470
  Location:
  Westzaan
  Ik niet. Kon maar aan 1 voorwaarde voldoen. Een Tesla :D
   
 8. HWS

  HWS Supporting Member

  Joined:
  Mar 16, 2013
  Messages:
  6,200
  Location:
  Zoetermeer, Netherlands
  2 dan toch:rolleyes:?
   
  • Funny x 1
 9. is3

  is3 Sander Verschuur

  Joined:
  Nov 15, 2013
  Messages:
  924
  Location:
  Rotterdam
  3........:p
   

Share This Page