TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker or making a Paypal contribution here: paypal.me/SupportTMC

Firmware 7.1 - "downgraded" my 70 to a 60 (visual issue only?)

Discussion in 'Model S: User Interface' started by JasonT, Jan 12, 2016.

  1. JasonT

    JasonT Member

    Joined:
    Jul 5, 2015
    Messages:
    15
    Location:
    United States
    After getting the 7.1 update yesterday, my car (a base Model 70) now reports itself as a 60 - on the dash when I first get in the car, and on the main screen when I tap the Tesla logo.

    As near as I can tell it's just the "Model 60" text that is wrong - my remaining miles indicator is giving me the same numbers I got before the update.

    Anyone else have this problem?
     
  2. Evee

    Evee Member

    Joined:
    Nov 24, 2015
    Messages:
    154
    Location:
    Las Vegas
    I have seen this happen before. You will most likely need a re install.
     
  3. SabrToothSqrl

    SabrToothSqrl Active Member

    Joined:
    Dec 5, 2014
    Messages:
    1,532
    Location:
    PA
    Sorry, they snuck into your car and removed some double A's... ;)
     
  4. Whitmarsh

    Whitmarsh Member

    Joined:
    Oct 7, 2015
    Messages:
    158
    Location:
    Salisbury, UK
    How do you do that?
     
  5. apacheguy

    apacheguy Sig 255, VIN 320

    Joined:
    Oct 21, 2012
    Messages:
    3,729
    Location:
    So Cal
    Call your SvC.
     
  6. samori01

    samori01 Member

    Joined:
    Jul 8, 2015
    Messages:
    15
    Location:
    United States
    Same thing happened to me.I spoke with service and was told that there are some "slight issues" with the firmware update. Apparently, there will be another update sent out.
     
  7. JenniferQ

    JenniferQ Member

    Joined:
    Sep 13, 2015
    Messages:
    974
    Location:
    San Diego, CA
    Awe. That's sad. How can that not be right? A little worried I saw this right after I started the install. Well, as long as she starts tomorrow, I guess.
     
  8. evosteve

    evosteve Member

    Joined:
    Nov 28, 2015
    Messages:
    10
    Location:
    Orlando, FL
    Same issue here, yesterday service said they would send to engineering and could send out a fix to our car. We'll see how long it takes and if we get before next update.
     
  9. JasonT

    JasonT Member

    Joined:
    Jul 5, 2015
    Messages:
    15
    Location:
    United States
    I ended up calling support this morning. The person I spoke with sounded a little surprised and described it as "some kind of glitch". He's passing it along to service, we'll see if they do some sort of re-install, or if I will be waiting until a new version or what.

    Even if this was widespread (which I am doubting based on the responses so far) I wouldn't be worried. This issue really does seem to be just a visual issue - I have found absolutely nothing else in the car behaving incorrectly, including other display elements.
     
  10. andrewket

    andrewket 2014 S P85DL, 2016 X P90DL (soon 100)

    Joined:
    Dec 20, 2012
    Messages:
    5,047
    Definitely take a picture of your IC if your car is showing itself as a 60D. That's quite a unique car :)
     
  11. JasonT

    JasonT Member

    Joined:
    Jul 5, 2015
    Messages:
    15
    Location:
    United States
    Hah! Were that the case I definitely would. Unfortunately it just downgraded my regular 70 to a regular 60.
     
  12. Thijs

    Thijs New Member

    Joined:
    Jan 2, 2016
    Messages:
    1
    Location:
    Netherlands
    I have the exact same issue. Also a (week old) 70 that now became a 60. Other than that the 7.2 update has been great ;)

    Will check with sc tomorrow.

    - - - Updated - - -

    Err 7.1 (before I raise even more more confusion ;) )
     
  13. emchen

    emchen Member

    Joined:
    Aug 15, 2015
    Messages:
    91
    Location:
    Valencia, CA
    Could be why so many S70s are still waiting for an upgrade. I noticed on Tesla Firmware Upgrade Tracker Web App, in the "Updates by Model/Trim", that only one person with a RWD 70 has registered an update to 7.1...wait a minute...checkin on a hunch...and that person happens to be you! Hahaha.

    Hope they fix that glitch before pushing out 7.1 to the rest of us poor souls with RWD 70s.
     
  14. josher32

    josher32 Member

    Joined:
    Oct 29, 2015
    Messages:
    57
    Location:
    West Linn OR
    No update yet for my S70 delivered Dec 2015. Now maybe a reason why. Thank you for informing us all!
     
  15. evosteve

    evosteve Member

    Joined:
    Nov 28, 2015
    Messages:
    10
    Location:
    Orlando, FL
    Just notified of update available, we'll see how this one goes and if is just to fix the 70 showing as a 60
     
  16. evosteve

    evosteve Member

    Joined:
    Nov 28, 2015
    Messages:
    10
    Location:
    Orlando, FL
    Just got the update went pretty quick model 70 is back
     
  17. evosteve

    evosteve Member

    Joined:
    Nov 28, 2015
    Messages:
    10
    Location:
    Orlando, FL
  18. JasonT

    JasonT Member

    Joined:
    Jul 5, 2015
    Messages:
    15
    Location:
    United States
    Yup, same for me - I got the 2.9.172 this morning, and my 70 is back. Yay!
     
  19. marcad80

    marcad80 Member

    Joined:
    May 18, 2015
    Messages:
    97
    Location:
    melbourne, fl
    Be careful S60 owners! I figured that if 70's got changed to 60's than my 60 must have gotten changed to a 70!

    I pushed the Autopilot on the cruise lever and my car drifted into a telephone poll.......... so...... be careful.
     
  20. emchen

    emchen Member

    Joined:
    Aug 15, 2015
    Messages:
    91
    Location:
    Valencia, CA
    Excellent!

    And I got software update notification this morning. Now I can install with confidence!
     

Share This Page