TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker or making a Paypal contribution here: paypal.me/SupportTMC

Frequent Bluetooth disconnects with v6.0 (15) and iPhone 6

Discussion in 'Model S: User Interface' started by Stoneymonster, Sep 23, 2014.

  1. Stoneymonster

    Stoneymonster Active Member

    Joined:
    Jan 8, 2013
    Messages:
    1,554
    Location:
    Aptos, Ca
    Just got version 6.0 and a new iPhone (also 6!). After pairing my phone (and doing the calendar thing), the media performance is really bad. The phone will start/stop playing and the car (or the phone?) will disconnect from bluetooth entirely. It will reappear in the list and I can select it again, but this happens every minute or so. Is anyone else experiencing this? I realize there are a lot of changed variables at once here.
     
  2. Denarius

    Denarius Active Member

    Joined:
    Apr 27, 2013
    Messages:
    1,349
    Location:
    Utah
  3. Stoneymonster

    Stoneymonster Active Member

    Joined:
    Jan 8, 2013
    Messages:
    1,554
    Location:
    Aptos, Ca
    That thread seemed focus on calling (indeed one reply stated music worked fine, it was calling that wasn't working). My problem is with media.
     
  4. Denarius

    Denarius Active Member

    Joined:
    Apr 27, 2013
    Messages:
    1,349
    Location:
    Utah
    that is interesting. I have the exact opposite issue as you. My music streaming works flawlessly. Only phone calls have issue, but it drops every 30-40 seconds like your audio, and I have to reselect the Model S as an audio source.
     
  5. Stoneymonster

    Stoneymonster Active Member

    Joined:
    Jan 8, 2013
    Messages:
    1,554
    Location:
    Aptos, Ca
    I'll try calling. Maybe they are both broken for me :)
     
  6. jomo25

    jomo25 P4398

    Joined:
    Mar 16, 2012
    Messages:
    1,938
    Location:
    Tempe, AZ
    Having the exact same issue. What's really odd is my wife and I are noticing a similar issue with our Leaf, even when its connected via USB. The phone "disconnects" and reconnects, even when playing music through the USB connection. It seems that whenever the phone is buffering music over the cellular data connection, it seems to disconnect, then reconnect. And similar thing seems happening with the Tesla via BT. Both mine and my wife's iPhone 6's.
     
  7. Denarius

    Denarius Active Member

    Joined:
    Apr 27, 2013
    Messages:
    1,349
    Location:
    Utah
    Mine suddenly started working. I haven't had issues since.
     
  8. pete8314

    pete8314 Vendor

    Joined:
    Jun 4, 2012
    Messages:
    1,947
    Location:
    DFW
    Mine suddenly started doing this this morning. Streaming a Podcast, then all of a sudden it would stop, and when I check the car is initializing the bluetooth. Did it ~4 times during a 20 minute drive, I reported the bug via the voice recognition. Until today, the Model S and my iPhone 6 Plus have worked flawlessly together.
     
  9. iadbound

    iadbound Member

    Joined:
    Apr 24, 2014
    Messages:
    637
    Location:
    No. VA
  10. pete8314

    pete8314 Vendor

    Joined:
    Jun 4, 2012
    Messages:
    1,947
    Location:
    DFW
    I know, but the issues I'm having seem to be with the car, unless the bluetooth stack is so screwed up it has the capability to force the Model S to reinitialize Bluetooth each time (I guess it could be though). And, it's been fine for a week, just started today, though I know that is one of the 'features' of the iOS 8 bug. I rebooted the center screen, so will so how it does later.
     
  11. iadbound

    iadbound Member

    Joined:
    Apr 24, 2014
    Messages:
    637
    Location:
    No. VA
    Mine didn't work, worked and then didn't work again. At this point I'm just waiting for iOS 8.1.
     
  12. GaryREM

    GaryREM Member

    Joined:
    Jul 16, 2013
    Messages:
    324
    Location:
    Fairfax, VA
    This may help. Mine is fine.

    Read the cautions before attempting.

    http://www.cultofmac.com/298280/fix-bluetooth-connectivity-car-ios-8-0-2-broke/
     
  13. iadbound

    iadbound Member

    Joined:
    Apr 24, 2014
    Messages:
    637
    Location:
    No. VA
    I saw that option, but at this point I'm not too inclined to experiment anymore -- I did that with a flaky Audible update and it lost a ton of statistics on my listening that I found very useful.

    On the other hand, if Apple doesn't get the fix out soon, I may give the reset a whirl.
     
  14. pete8314

    pete8314 Vendor

    Joined:
    Jun 4, 2012
    Messages:
    1,947
    Location:
    DFW
    Well, I'm now on 8.1, and hoping it's resolved the issue. I'll find out for sure on my drive home later, so far so good. Typically I'd drop the audio stream 4-5 times in a 20 minute ride, and a quick test at lunch seemed to show it stay connected for around 10 minutes. I forgot the car first (from the iPhone/Bluetooth menu), figured a clean start would be the best option.
     
  15. pete8314

    pete8314 Vendor

    Joined:
    Jun 4, 2012
    Messages:
    1,947
    Location:
    DFW
    Still good, not a single loss of the audio stream over a period of about 90 minutes and multiple drives.
     
  16. TexasEV

    TexasEV Active Member

    Joined:
    Jun 5, 2013
    Messages:
    3,773
    Location:
    Austin, TX
    What are others experiencing with iOS8.1 and Bluetooth? I've been putting off updating to iOS8 until I hear the connection issues with the car have been resolved.
     
  17. kitk

    kitk Model S P85 - VIN#2589

    Joined:
    Dec 5, 2012
    Messages:
    61
    Location:
    San Diego, CA
    8.1 also resolved the issue for my on my iPhone 6. I did have a problem today while playing music over Bluetooth. Accidentally triggered Siri and it caused the Bluetooth to get in a weird state that required a reboot of the large in-car display. I did this while driving and it toggled the steering preference out and back into sport mode which was unexpected.

    Other than this the constant disconnect issue appears to be resolved.
     
  18. Stoneymonster

    Stoneymonster Active Member

    Joined:
    Jan 8, 2013
    Messages:
    1,554
    Location:
    Aptos, Ca
    Still broken for me on music. This is 8.1 and iPhone 6. Trying a reset all settings and forgetting the devices from Bluetooth on both the phone and the car tomorrow. Oddly podcasts seem to work better.
     
  19. Denarius

    Denarius Active Member

    Joined:
    Apr 27, 2013
    Messages:
    1,349
    Location:
    Utah
    I haven't had any issues since loading 8.1, but I haven't taken many longer calls.
     
  20. jomo25

    jomo25 P4398

    Joined:
    Mar 16, 2012
    Messages:
    1,938
    Location:
    Tempe, AZ
    So both my wife' sand my iPhones are having consistent issues with bluetooth. we're on the .43 variant of 6.0. We had it iOS 8.0, 8.0.2, and now 8.1.

    What I noticed is that when the phone draws data via LTE, the Bluetooth connection seems to drop. I first noticed it streaming music via Spotify. If I have the playlist downloaded on my phone,it wouldn't have any issues. But when I am truly streaming music via the LTE connection on my phone, it would disconnect. But here's what I do to recreate it fairly consistently:

    Connect the iPhone and stream music from a music app, like Spotify. Then, open the "Speedtest" app on the phone and run a test. Somewhere during the test, the bluetooth will disconnect, momentarily disappear, then re-appear. But I have to manually select it to start the music back up.

    Can't say if it's the iphones, iOS or the Tesla. But as I said, it happens on both phones.
     

Share This Page