TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC

FYI: Wetenschappers verdubbelen capaciteit batterij!

Discussion in 'Belgium and the Netherlands' started by Hans69, Feb 11, 2014.

 1. Hans69

  Hans69 Member

  Joined:
  Jan 21, 2014
  Messages:
  685
  Location:
  OVL, Belgium
 2. Gastogne

  Gastogne Member

  Joined:
  Dec 29, 2013
  Messages:
  159
  Location:
  Rotterdam, the Netherlands
  Wel twee keer zo lang laden haha
   
 3. redevries

  redevries René de Vries

  Joined:
  May 22, 2013
  Messages:
  2,432
  Location:
  Oosterhout, Netherlands
  Na eerdere uitspraken van Elon Musk geloof ik daar voorlopig niets van. Ik geloof eerder in en halvering van gewicht van het batterypack. Wie heeft er nu meer dan plm 400 km nodig, uitgaande van een volledig beschikbaar SC netwerk en mogelijkheden om thuis te laden.

  Overigens is er elders in de wereld heel veel scepsis over de vinding van deze wetenschappers. Een heel aantal van de door hun genoemde cijfers kloppen niet, hetgeen je doet afvragen hoe het met de rest zit.

  Overigens is er ook elders op het forum een zeer interessant verhaal over een universiteit die onderzoek doet naar allerlei batterijen. Wat heel snel duidelijk wordt is dat Tesla hier heel ver vooruit loopt door patenten op laadstroom management, koeling maar vooral de inzet van eigen chemicaliën die in de batterijen worden gebruikt. Ergens in een tussenzinnetje wordt aangegeven dat er geen reden is om aan te nemen dat, mits goed behandeld, de capaciteit minimaal 12 jaar mee kan zonder heel significante verliezen. Enfin, zoek maar eens naar li-ion in het forum. De prof doet zelfs mee in de discussie.....
   
 4. Merijn

  Merijn Active Member

  Joined:
  Jul 10, 2013
  Messages:
  1,453
  Location:
  Den Haag
  Is inderdaad een erg interessant verhaal (zowel de video als het draadje): Why do Li-ion Batteries die? And how to improve the situation?
   
 5. Rsvarthur

  Rsvarthur Member

  Joined:
  May 17, 2013
  Messages:
  796
  Location:
  Hengelo
  zolang de SC dichtheid niet veel groter is dan hij is, zou ik best 700 km typical kunnen gebruiken. Vandaag weer eens een rit van 430 km, zonder SC nabijheid. Is toch wel behelpen hoor...
   
 6. redevries

  redevries René de Vries

  Joined:
  May 22, 2013
  Messages:
  2,432
  Location:
  Oosterhout, Netherlands
  Een leuke quote van de Canadese batterijen prof:

  MODERN CELLS LIKE THOSE IN TESLA CHARGED TO 4.0V SHOULD LAST A FEW DECADES, I SUSPECT, WITHOUT ANY ISSUE (SO KEEP YOUR CAR FROM RUSTING!). WHERE IS 4.0V RELATIVE TO STATE OF CHARGE? MAYBE 75%.

  Merijn heeft de link al gepost zie ik. Persoonlijk vond ik bij de koop van de Tesla de mogelijke degradatie van de accu het grootste (financiële) risico. Als ik het draadje lees over de testen die zijn gedaan hoef ik me daar geen zorgen meer over te maken. Zelf als er later toch enige degradatie zou optreden, kan Tesla ze gebruiken voor die energie opslag thuis die ze nu in Californië aan het testen zijn. Charge en discharge cycles zijn daar veel minder heftig. Voorlopig is die Tesla nog steeds een prima investering, dus.
   
 7. ebullio

  ebullio Active Member

  Joined:
  Mar 13, 2013
  Messages:
  4,499
  Location:
  Rotterdam, Netherlands
  In California is de temperatuur een stuk hoger dan in NL, met ons gematigde klimaat gaat de accu een stuk langer mee. In de presentatie zegt hij dat je je laptop ook het beste in de koelkast bewaard, als je wat condensatie op het keyboard niet erg vind ;-)
   
 8. MindBender

  MindBender Bite my shiny metal ass

  Joined:
  Jul 25, 2013
  Messages:
  444
  Location:
  Tilburg, The Netherlands
  Een zeer interessante video: Ik heel wat ervaring met Li-Ion en Li-Po accu's, maar ik heb gefascineerd zitten kijken. Uit het filmpje blijkt ook dat Tesla zijn zaken erg goed voor elkaar heeft op het belangrijkste gebied: De accu. Ze hebben de beste mensen ingehuurd en die hebben baanbrekend onderzoek verricht. Het geeft in elk geval goede hoop voor de levensduur van de accu.
   

Share This Page

 • About Us

  Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.
 • Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


  SUPPORT TMC