Welcome to Tesla Motors Club
Discuss Tesla's Model S, Model 3, Model X, Model Y, Cybertruck, Roadster and More.
Register

Geen beweging meer te krijgen in S100D

cousin_IT

Face provided by boredhumans.com
Oct 27, 2020
473
470
Netherlands
Het moeilijke aan een 12V accu is dat als ie helemaal leeg is, ie nog altijd +12V levert. Het zit 'm dan tekort aan het aantal amperes dat het ding kan geven. Dus je voltmeter zegt dat alles OK is, maar er is gewoon te weinig vermogen om de nodige systemen te voeden.

Agreed. Ik zie nog altijd mensen een batterij "doormeten" met een voltmeter. Het gaat om de belasting van de accu, vergelijkbaar met dat de lampen altijd wel blijven branden (12 volt weinig ampère) maar dat ze uitgaan zodra je probeert te starten (vermogensvraag en dus wegvallen van spanning).

Met de 12V accu van Tesla is dit nog lastiger. Die is niet gemaakt voor zware belastingen (er zit geen startmotor in) en kun je dus zelf niet effectief meten. Fijn dat Tesla dat dus doet :)
 

BMW740iL

Active Member
Nov 9, 2019
1,886
1,170
Amsterdam
111F0FAA-8741-4508-899C-1CD9F4491390.png
 
Sta jij daar op de uitkijk Paul? :eek:
Ik zat de tijd te doden terwijl de ICE van mijn echtgenote een APK kreeg. Die man van de MINI garage begon aan het eind ook nog een verhaal over olie, remschijven, aandrijfriemen, bougies en motorafdichtingen. Ik begreep er weinig van.
 

About Us

Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.

Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


SUPPORT TMC
Top