TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC

Geluid na 9 maanden / 40.000km

Discussion in 'Belgium and the Netherlands' started by disharmony, Oct 7, 2014.

 1. disharmony

  disharmony Member

  Joined:
  Sep 3, 2013
  Messages:
  34
  Location:
  Netherlands
  Ik rijd nu net iets meer dan 9 maanden in mijn model S en heb in die 9 maanden ongeveer 40.000 km gereden. Laat ik in eerste plaats benadrukken dat ik nog altijd met ontzettend veel plezier elke dag in mijn MS rijd, en dat ik de service van Tesla erg goed vind.

  Maar het valt mij al geruime tijd op dat ik mijn MS goed kan horen bij lage snelheden zoals bijvoorbeeld bij het verlaten van een parkeerplaats of bij het wegrijden van een stoplicht. Ik rijd erg rustig en trek dus niet snel op. Het geluid dat ik hoor is wat moeilijk te beschrijven, maar het is een soort zoemend misschien licht fluitend geluid. Ik bedoel dus niet het "jankende" geluid als je de MS op z'n staart trapt. Ook als ik het gas terug neem en regeneratief rem hoor ik het geluid, en zodra ik bijna tot stilstand kom wordt het geluid af en toe onderbroken waardoor het een beetje een stotterent geluid wordt.

  Als ik (normaal) accelereer wordt de toon hoger en daardoor minder goed waarneembaar.

  Ik realiseer me dat het wellicht erg verwend overkomt, maar ik begin me aan het geluid te storen. Ik weet zeker dat het geluid er in het begin niet was. Ook vrienden die mee rijden merken het op.

  Onlangs had ik een vervangende auto van Tesla mee, en hoewel dat een 2014 model was terwijl de mijne van 2013 is, had deze geen enkel geluid.

  Mijn vraag is eigenlijk hoe jullie ervaring hier mee is. Hebben jullie dit geluid ook? Zijn er misschien mensen die hier voor bij het Tesla service center zijn geweest? Weet iemand van jullie misschien waar het geluid vandaan komt, want ik weet niet zo goed of het nu de motor is, de inverter, de overbrenging of wellicht iets anders is.

  (Ik weet dat er meer over geluid is gesproken op dit forum, maar het is moeilijk terug te lezen omdat sommige topics 100'en pagina's lang zijn. Tevens heb ik het idee dat het in de andere topics metname over een geluid bij hogere snelheid gaat.)
   
 2. Hans (Amsterdam)

  Hans (Amsterdam) Model S res#3130

  Joined:
  Feb 9, 2013
  Messages:
  1,240
  Location:
  Amsterdam
  Mijn MS beschikt over vrijwel alle bekende Tesla geluidseffecten (klonk, kleine brom tussen 50-60, brom bij regeneratie, fluittoon vanaf 100) inclusief het door jou beschreven geluid bij lage snelheden. Je bent van harte welkom om er een stukje mee te rijden zodat je het met jouw auto kunt vergelijken.
  The 10 Greatest Sounds from Star Wars - YouTube
   
 3. bpsmits

  bpsmits Member

  Joined:
  Oct 15, 2013
  Messages:
  673
  Location:
  Bilthoven
  gewoon bij een service center een afspraak maken.
   
 4. Merijn

  Merijn Active Member

  Joined:
  Jul 10, 2013
  Messages:
  1,436
  Location:
  Den Haag
  Weet natuurlijk niet zeker of het om hetzelfde soort geluid gaat, maar het klinkt alsof dit het geluid is waarvoor bij mij de drive unit vervangen is. Dat was een snerpend geluid bij lage snelheid dat je bijvoorbeeld goed kon horen als je door een tunnel of kort langs gebouwen reed.
   
 5. Hans Noordsij

  Hans Noordsij Well-Known Member

  Joined:
  Apr 4, 2014
  Messages:
  8,255
  Location:
  Tilburg, Netherlands
  Dit is precies wat ik ook had. Rit gemaakt met monteur erbij, geluidsopnamen gemaakt en poosje later drivetrain vervangen.
  Ik had ook een brom, maar die was niet zo heel erg hard dus het is de vraag of die alleen voldoende was geweest maar is nu uiteraard ook weg.

  Resultaat is een heerlijk stille auto. Ben er blij mee. Hoop dat het lang zo blijft.

  Het was best storend, wegrijden gaf dat snerpend geluid, ik schaamde me een beetje als ik thuis weg reed. Het weerkaatste tegen bomen, huizen en andere objecten.

  Het was waarschijnlijk niet risicovol want ik kon ermee op vakantie en heb ruim 4.000 km nog gereden, zonder problemen. (Anders dan onfortuinlijke pvh )
   
 6. disharmony

  disharmony Member

  Joined:
  Sep 3, 2013
  Messages:
  34
  Location:
  Netherlands
  Ik heb het idee dat het om hetzelfde geluid gaat.

  Als ik bijvoorbeeld met het dakje open rijdt of met het raampje omlaag hoor ik pas goed hoe over duidelijk het geluid is. Inderdaad de weerkaatsing van bomen, gebouw of in een tunnel maken het nog eens extra duidelijk.

  Indien dit inderdaad hetzelfde geluid / probleem is dan is het mogelijk een ontwerp fout in de drivetrain. Maar weten jullie ook of het probleem in een nieuwe drivetrain is verholpen? Of komt het probleem met een nieuwe drivetrain ook weer terug? En mag ik vragen bij +/- hoeveel km in jullie geval de drivetrain is vervangen ?

  Alvast bedankt!
   
 7. Highkick

  Highkick Grinning SRV-man

  Joined:
  Nov 22, 2013
  Messages:
  230
  Location:
  Oirschot
  Mijn drivetrain is vervangen tussen 15.000 en 20.000 km, ik zit nu op 28.000, en heb het idee dat het weer voor een groot gedeelte terug is..... Ik rij zelf niet zoveel in de Tesla, en laatst zat ik er na een paar dagen weer eens in en het viel me direct op dat bij ongeveer 110km/h er in 1 keer een hoop 'herrie' (brom) bij kwam, die dan weer verdwijnt bij 130+.

   
 8. stefbro

  stefbro Member

  Joined:
  Aug 2, 2013
  Messages:
  21
  Location:
  Netherlands
  Mijn drivetrain is ivm 'de brom' vervangen op ca 12k. Ik zit nu op het dubbele en heb de brom ook weer terug. Heb sterk het idee dat er gewoon teveel krachten vrij komen in de drivetrain waardoor dit een terugkerend euvel is. Wel blij met het feit dat de garantie op de drivetrain naar 8 jaar is opgetrokken, zolang ze de fix netjes blijven uitvoeren kan ik er wel mee leven. Ik denk dat dit voorbij zal zijn bij de AWD versie waar we morgen vast meer over horen. Die kan toe met 2 kleinere drivetrains.
   
 9. martinve

  martinve Active Member

  Joined:
  Mar 26, 2013
  Messages:
  1,048
  Location:
  Heerlen, NL
  Ik denk dat je hetzelfde hebt als mijn auto.
  Ik vind dat het het beste te vergelijken is met een elektrisch speelgoed-autootje. Het typische "piepend" geluid als je optrekt.

  Ik heb mijn naar een servicecenter gebracht, ze hebben ze motor vervangen.
  Zoals de tip hierboven, ga langs bij een servicecenter of maak een afspraak, laat het controleren.
   

Share This Page

 • About Us

  Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.
 • Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


  SUPPORT TMC