Welcome to Tesla Motors Club
Discuss Tesla's Model S, Model 3, Model X, Model Y, Cybertruck, Roadster and More.
Register

Gepland vertrek

ZeusEQ

Member
Oct 15, 2019
34
7
Nederland
De gepland vertrek instellingen zijn kennelijk aangepast in een van de afgelopen patches. De interface is anders (voor mij veel onduidelijker), met minder opties.

Zelfs als ik zie staan "Gepland opladen", met eronder "schakel om naar gepland vertrek", gaat hij toch dagelijks voor de laatst ingestelde tijd voorverwarmen. Het is mij niet duidelijk hoe je dit uitzet; in de vorige versie kon je het gewoon uit en aan zetten, en was het ook duidelijk te zien dat het uit of aan stond. De handleiding geeft ook geen info over hoe dit zou moeten werken.

Wat moet ik zien staan in de verschillende schermpjes van het laad-plannen om GEEN gepland vertrek aan te hebben staan? En hoe stel ik in dat ik wil dat hij gewoon om 23:00 gaat laden (en dus niet wacht tot halverwege de volgende dag), maar ook dat ik de volgende dag om 13:00 wil vertrekken? En waarom kan ik het niet eenmalig instellen, maar alleen voor alle dagen of weekdagen?
 

MaSansky

Member
Aug 20, 2019
368
173
Netherlands
Voel helemaal met je mee. De interface is een puinhoop geworden. Geen idee met welke update deze rommel is meegekomen, vanwege Corona merkte ik pas twee weken terug (na lang zoeken!) dat gepland vertrek nu bij de klimaatinstellingen staat. Alleen al het activeren ervan vraagt een bizarre denkkronkel. Ging dus de eerste dag meteen mis. En de relatie met gepland opladen is een raadsel.

Ik heb gepland vertrek ruim een jaar gebruikt. Nu weet ik niet eens meer hoe het werkt
 

coolname

Member
Jun 20, 2020
92
17
Nijmegen, Netherlands
Ja, inderdaad niet erg inzichtelijk nu. Om antwoord te geven op je vraag: gemakkelijkste manier om te kijken of gepland vertrek aanstaat vind ik: klikken op climate control. Als daar het icoontje van geplant vertrek blauw is, met een tijd, staat het aan. Anders niet. Maar het is zeker niet echt geweldig geïmplementeerd zo inderdaad
Wat ik ook een groot gemis vind is: gepland vertrek via de app. Ik kijk vaak ‘s avonds hoe mijn schema er de volgende dag uit ziet en wil eigenlijk dan de boel instellen zonder eerst naar buiten te moeten.
En ook het kunnen instellen van gewoon eenmalig gepland vertrek, ipv iedere dag. Aangezien hij het ook zonder aangesloten stekker doet, ben ik al verschillende keren verrast door het aantreffen van een legere accu dan verwacht, omdat hij al een paar dagen onbedoeld aan het voorverwarmen is geweest.
Maar ja, dit forum is geen verlanglijstje natuurlijk. Is dat ergens trouwens wel (ik bedoel, een plek waar Tesla ook mee kijkt en er evt. iets mee doet)?
 
  • Like
Reactions: BMW740iL

About Us

Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.

Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


SUPPORT TMC
Top