Welcome to Tesla Motors Club
Discuss Tesla's Model S, Model 3, Model X, Model Y, Cybertruck, Roadster and More.
Register

GF4 in de buurt van Berlijn

This site may earn commission on affiliate links.
Die sport-dronevliegers doen dat met FPV op een terrein zonder mensen. De drone filmpjes van Tesla zijn soms duidelijk zonder FPV (want vliegen bv achteruit) en vlak in de buurt van werknemers. Misschien met een 2e camera, waarbij de drone vlieger FPV ziet via een 1e camera, en de 2e camera operator de cinematografisch filmt?
 
Hieruit mogen we ook afleiden dat er (nog) geen problemen zijn met de toelevering van batterijen, wat in een ander topic/bericht gesuggereerd werd. Ik mag blijven hopen dat mijn Y wel degelijk in september zal geleverd worden. :)
Ik help het je heel erg hopen.

Maar er zijn er meer die staan te trappelen. Tot in Israël aan toe.
Dus blijft spannend tot het moment dat je er daadwerkelijk in wegrijdt.

 
Een deel van de 2000 test-auto's, gemaakt bij het opstarten van de fabriek, mogen toch verkocht worden, na zorgvuldige controle en ev. reparatie:

Eigenlijk mochten de auto's die voor testdoeleinden waren gebouwd (voordat de fabriek in Grünheide werd goedgekeurd) nooit op de vrije markt terechtkomen. Nu wil Tesla toch een deel van de auto's verkopen. De "Landesamt für Umwelt" (Duitse Rijksdienst voor Milieu) ziet hierin geen overtreding.

Het artikel (in het Duits):
https://www.rbb24.de/studiofrankfurt/tesla-gruenheide-testphase-verkauf
Een goede zaak, want tot schroot verwerken van verder goede auto's, is in niemands belang. 👍
 
De zomerstop van Giga Berlijn-Brandenburg van 2 weken is goed besteed.
Sinds maandag komen er 1500 Model Y's per dag uit de fabriek, vergeleken met 1000 van voor de stop.
Vanaf oktober zal dat verder omhoog gaan naar 3000 per week. En Elon noemde kortgeleden een productie van 5000 per week aan het eind van het jaar.

Naast de Performance-versie komen er nu ook Long-Range Model Y's uit de fabriek. Tijdelijk zelfs vooral Long-Range (problemen bij de Performance?).

1658996460829.png

Bij de aluminium recycling fabriek een stapel Model Y achterstukken (bron: @teslamag op Twitter)

Tijdens de zomerstop is ook de Giga-Press, waar het achterstuk gegoten wordt) goed onder handen genomen. De uitval was schrikbarend met 60%, en dat is teruggebracht naar "slechts" 10 %. Verdere verbeteringen zullen nog volgen.

Het artikel op Teslamag (in het Duits): tesla fabrik in oktober 3000 model-y pro woche