TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC

Groepsaankoop Connectin / Xpel Ultimate folie

Discussion in 'Belgium and the Netherlands' started by Kooky675, Aug 8, 2013.

 1. Kooky675

  Kooky675 Member

  Joined:
  Jul 11, 2013
  Messages:
  57
  Location:
  Haarlem
  Hallo allemaal,

  Eerder is er al wel iets langsgekomen over het toepassen van een folie voor bescherming van de lak. Even een nieuwe draad specifiek voor mijn onderwerp gemaakt, op basis van mijn probleem kan ik wellicht ook anderen van dienst zijn met een groepsinkoop als er belangstelling voor is natuurlijk.

  In het kort, we hebben helaas geen garage als Xfrank. Wel een oprit. Met een boom. Met bessen. En vogels... :cursing:

  Zelf overweeg ik dus de auto te voorzien van folie om de lak mooi te houden. Helaas heb ik geen ervaring met het gebruik van folies (anders dan filmpjes op youtube), maar Xpel komt hier en daar op het forum voorbij en ik hoor er geen slechte verhalen over. Heeft iemand hier op het forum gebruikservaring met deze (of andere) folie ?

  Connectin geeft aan dat ze de eerste Tesla in Tilburg van folie gaan voorzien in week 35 (iemand van hier ?). Op basis van die ervaring kunnen ze dan een betere prijs bepalen voor het aanbrengen van de folie. Mijn huidige offerte bevat een aantal verschillende opties, volledig folie komt op bijna 3400 € (incl. BTW).

  Om toch iets met een groepsaankoop te kunnen doen denk ik dat langer wachten niet handig is gezien de leveringen welke nu toch eindelijk gaan beginnen. Het streven van de groepsinkoop is om de kosten wat omlaag te brengen en daarnaast Connectin wat meer armslag te geven bij hun vraag om de folie te kunnen/mogen aanbrengen voor aflevering bijvoorbeeld. Anders ben je na het ophalen de auto meteen weer een dag kwijt. :scared: Tesla heeft ook een eigen folie (950 US$, niet op de NL site ?), geen idee dus of Tesla hierin wil meewerken natuurlijk.

  Mag ik dan vragen wie er eventueel wil meedoen ?

  Groet,
  Martijn
   
 2. kbekaert

  kbekaert EU P360 vin 17969

  Joined:
  Oct 16, 2011
  Messages:
  334
  Location:
  Brakel, Belgium
  Als ze het voor de Belgische wagens al in Tilburg kunnen aanbrengen, doe ik mee. Als dat niet zou kunnen, ga ik het in België laten doen...
   
 3. PeterSZ

  PeterSZ Petrolhead Electrified

  Joined:
  Oct 7, 2009
  Messages:
  960
  Location:
  Netherlands, Deventer
  Martijn leuk initiatief maar als ik folie laat aanbrengen laat ik dat hier om de hoek regelen door Jan Nijland van Bellamacchina in Deventer. Jan is echt een liefhebber & specialist en doet al mijn Alfa's (en de Fiat) en ik gun hem ieder klusje.

  Eigenlijk ben ik van mening dat auto's toch gewoon gebruiksvoorwerpen zijn. (De dagelijkse vervoermiddelen althans, de Alfa's staan binnen onder een mooi Alfa-hoesje) Héle leuke gebruiksvoorwerpen, dat wel, en waar je goed voor moet zorgen, maar ze moeten wél ergens tegen kunnen. De Fiat staat ook al vijf jaar buiten op de oprit in weer en wind en vogelpoep, die ik er wel altijd braaf weer afspoel natuurlijk.

  Succes.
   
 4. thimo

  thimo Model S driver

  Joined:
  May 16, 2013
  Messages:
  388
  Location:
  Arnhem, the Netherlands
  Mooi plan! Ik wil het grootste deel van de auto beschermen en doe graag mee.
   
 5. jm71

  jm71 Active Member

  Joined:
  Dec 19, 2012
  Messages:
  1,522
  Location:
  Krommenie, Netherlands
  Ik zou zelf nooit aan folie gedacht hebben als Tesla dat in de VS niet als optie had aangeboden en het hier ook geen eigen leven was gaan leiden. Ik sluit me aan bij Peter dat die auto gewoon wat moet kunnen hebben en niet met olieverf gelakt is. Zelfs met folie heb je geen garanties. Vergeet ook niet dat het in de VS andere koek is. Ik heb daar net een maandje rondgetourd en de wegen zijn daar (California, Nevada, Utah en Arizona tenminste) er-bar-me-lijk. Wij klagen wel eens over de Belgische wegen, maar dat zijn biljartlakentjes vergeleken met de armoedige staat van de Amerikaanse snelwegen. Dat de noodzaak om je auto te beschermen in de VS wat groter is begrijp ik dus. We zijn met zijn allen heel trots op (en zuinig met) onze Model S-en, maar zou er op een Porsche Panamera forum ook gesproken worden over collectief folie leggen, of zijn wij gewoon getriggered door wat Tesla in de VS aanbiedt? Natuurlijk moet iedereen dit voor zich weten en de een hecht hier meer aan dan de ander, maar voor meer dan een paar honderd euro denk ik er niet eens over na.
   

Share This Page

 • About Us

  Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.
 • Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


  SUPPORT TMC