Welcome to Tesla Motors Club
Discuss Tesla's Model S, Model 3, Model X, Model Y, Cybertruck, Roadster and More.
Register

Hacker ontdekt Tesla-lek en bedient functies auto's op afstand

This site may earn commission on affiliate links.
Storm in een glas water dus....

> Hackers kunnen kwaadaardige commando's naar de auto's te sturen, zegt hij. Colombo liet aan Bloomberg een privégesprek met een Twitter-gebruiker zien die hem had toegestaan om op afstand zijn auto te laten toeteren.

Nou nou... wat kwaadaardig :)

Met token access kun je niet wegrijden, enkel unlocken en iedereen heeft toch wel pin 2 drive aan staan? Dan nog, om te kunnen rijden heb je een keyfob nodig bij de S/X en remote start werkt alleen als je ook het Tesla wachtwoord hebt.

Met enkel een API token kun je enkel pesten terwijl de auto stil staat.


Daarnaast, is het natuurlijk ook aan te raden om MFA in je Tesla account in te schakelen.
 
  • Like
Reactions: maarten.claes
Bovendien kent Grafana ook niet de API tokens, die zitten in de installatie van TeslaMate zelf. Maar TeslaMate komt af-fabriek niet met authenticatie, omdat het de bedoeling is dat je dat zelf voorziet (RTFM), of het ding hebt draaien op een Raspberry Pi die thuis in je privé netwerk staat.
 
  • Like
Reactions: Maurice1
Als je wat slim op Google zoekt, vind je wel een paar open TeslaMate installaties.

Bijvoorbeeld deze: http://120.x.x.x:4000

1642073020800.png
 
Beveiliging in ICT heeft 2 problemen: de gaten in de beveiliging, en de hopen amateurs die zich presenteren als experten.

Dit is letterlijk een 19-jarige die, toegegeven, iets langer heeft gekeken dan zijn neus naar wat er zou gebeuren als niet iedereen RTFM doet, en vervolgens is gaan kijken of ie sporen kon vinden van zo een scenario. Maar nee, hij kan geen auto's overnemen, starten en ermee weg rijden.

Dit is het digitale equivalent van je voordeur niet sluiten, en een 19-jarige beveiligingsexpert die eens aan de klink komt trekken om te kijken of je deur open staat.