Welcome to Tesla Motors Club
Discuss Tesla's Model S, Model 3, Model X, Model Y, Cybertruck, Roadster and More.
Register

Handenvrij telefoneren in de MS

Hi,

Alles komt zo'n beetje bij beetje dichterbij qua delivery moment, zodoende nog enkele kleine vraagjes die de kop opsteken.

Je kan meerdere telefoons aanmelden op je Tesla, maar wat gebeurt er nu als we samen op stap gaan?

Is dan zowel mijn iPhone als die van mijn vrouw aangelogd, of enkel die met het gekozen driverprofiel.
Als ze samen aangelogd zijn, maakt het niks uit bij inkomende oproepen, maar met welke telefoon heb je dan een uitgaand gesprek?

Iemand hier ervaring mee?

Thx.

Xavier
 
Uit eigen ervaring: met de telefoon die het eerst in bereik komt wordt de verbinding gemaakt. Er wordt met slechts 1 telefoon verbinding gemaakt, dus als dat niet de juiste is zul je dat handmatig moeten herstellen.

Ik heb niet gemerkt dat er een koppeling wordt gemaakt met het gekozen profiel.
 
Je kan meerdere telefoons aanmelden via de Bluetooth verbinding, maar helaas niet tegelijkertijd. Voor zover mij bekend is er steeds maar één telefoon actief, de andere dus niet. Op het moment dat je omschakelt naar telefoon 2, wordt de Bluetooth verbinding met telefoon 1 verbroken. Dat is wel jammer, niet zozeer t.a.v. telefoons maar het geldt dus ook voor bijvoorbeeld iPad. Het zou fijn zijn als tegelijkertijd een telefoon en een IPad verbonden zouden kunnen zijn, de eerste voor het bellen en de tweede voor de muziek.
 
De telefoon die het eerst aanmeld, is de telefoon die het laatst aangemeld was. Pas als hij deze niet kan vinden gaat hij naar één van de andere gekoppelde telefoons zoeken.
Hou er rekening mee dat tijdens het bellen bij stilstand het gesprek buiten de auto ook prima te horen is voor de omgeving. ))))
 
Bij mijn vorige auto konden er 3 telefoons gelijktijdig gekoppeld worden. Dat is niet altijd handig. Als je dochter een telefoontje van d'r vriendje krijgt bijvoorbeeld:wink:.

- - - Updated - - -

Ben ook wel benieuwd of we straks met handsfree rijden wel mogen bellen in de auto....
 
Bij mijn vorige auto konden er 3 telefoons gelijktijdig gekoppeld worden. Dat is niet altijd handig. Als je dochter een telefoontje van d'r vriendje krijgt bijvoorbeeld:wink:.

- - - Updated - - -

Ben ook wel benieuwd of we straks met handsfree rijden wel mogen bellen in de auto....


Dat vroeg ik me dus ook al af.
Sterker wat ga je verklaren als oom agent je aanhoudt en artikel 5 (=inname rijbewijs) aan je broek hangt omdat je "hands-free" aan het rijden was...
Heul veel weggebruikers zijn (nog) niet op de hoogte, dus oom agent waarschijnlijk ook niet...
 

About Us

Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.

Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


SUPPORT TMC