TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker or making a Paypal contribution here: paypal.me/SupportTMC

Help! verkeerde KEBA?

Discussion in 'Belgium and the Netherlands' started by Xfrank, Nov 9, 2013.

  1. Xfrank

    Xfrank Well-Known Member

    Joined:
    Jun 16, 2012
    Messages:
    5,313
    Location:
    Waasmunster, Belgium
    #1 Xfrank, Nov 9, 2013
    Last edited: Nov 9, 2013
    omdat de rode stekker er nog niet is had ik besloten om een keba laadstation te bestellen bij Conrad.

    een mode 3- type 2 16A 400V met vaste kabel leek me geschikt.
    dit toestel was pas leverbaar vanaf 15 november.
    tot mijn verbazing werd de KEBA deze morgen geleverd.

    Ik was heel blij en wou hem direct plaatsen, tot ik op de label zag dat het een 230 toestel was.
    bij nader inzien zaten er ook geen leds op de voorkant.

    het typenummer op het toestel komt niet overeen met het bestelde type maar wel met het nummer op de doos.
    op de doos is echter een extra sticker gekleeft met de juiste type.

    het geleverde toestel kan ik niet op de site van conrad terug vinden (zelfs niet op de site van keba)
    er was vandaag niemand te bereiken bij Conrad.

    Heeft er iemand van jullie ervaringen met verkeerde leveringen van Conrad en hoe dit wordt afgehandeld?


    keba besteld!.jpg keba ontvangen.jpg

    maar binnenin lijkt het op een 3 fase aansluiting??
    aansluiting.JPG
     
  2. Adm

    Adm Active Member

    Joined:
    Jun 7, 2010
    Messages:
    1,048
    Location:
    The Netherlands
    Dergelijke webwinkels hebben een hekel aan negatieve reacties en zijn derhalve best wel coulant, zeker als ze zelf de fout gemaakt hebben. Gewoon bellen of mailen en op laten halen.
     
  3. Wim S.

    Wim S. Active Member

    Joined:
    Apr 11, 2013
    Messages:
    1,402
    Location:
    De Woude NL
    Dat werkt bij Conrad heel soepel. Als het goed is zit er zelfs al een retourformulier aan de factuur gehecht.
    Webwinkels zijn wettelijk verplicht om zonder opgaaf van redenen binnen 7 werkdagen producten retour te nemen.
     
  4. Xfrank

    Xfrank Well-Known Member

    Joined:
    Jun 16, 2012
    Messages:
    5,313
    Location:
    Waasmunster, Belgium
    ik heb hem net open gemaakt.
    zo te zien zit de ledprint er ook in en schijnen die blijkbaar doorheen de kunststof.

    voor zover ik er iets van ken lijkt dit toch een 3 fase toestel of niet?

    is dit dan toch het juiste toestel? voor 400V 16A en is het label mis?
    IMG_3779.JPG IMG_3780.JPG
     
  5. gelden

    gelden Active Member

    Joined:
    Apr 21, 2013
    Messages:
    4,512
    Location:
    Breda, Netherlands
    die leds zie je bij mij ook niet zitten aan de voorkant. Ik vroeg me inderdaad ook al af of ze erin zitten.
    Het lijkt toch duidelijk een 3-fasen toestel.
     
  6. widodh

    widodh Model S R231 EU

    Joined:
    Jan 23, 2011
    Messages:
    4,822
    Location:
    Middelburg, The Netherlands
    Ik zie wel degelijk 3 fases door het apparaat heen lopen.

    Het ABB relais wat er achter dat plastic zit, staat daar 40A op? Als dat het geval is kan je hier 22kW mee laden op 400V.
     
  7. LuckyLuke

    LuckyLuke Model S P85DL

    Joined:
    Dec 14, 2011
    Messages:
    2,092
    Location:
    Eindhoven, The Netherlands
    #7 LuckyLuke, Nov 9, 2013
    Last edited: Nov 9, 2013
    Die leds zitten er wel in, schijnen door het plastic heen zal zo een foto van mijne plaatsen

    ajuzy4av.jpg agu4u7ad.jpg
     
  8. Xfrank

    Xfrank Well-Known Member

    Joined:
    Jun 16, 2012
    Messages:
    5,313
    Location:
    Waasmunster, Belgium
    dit staat er op.
    IMG_3785.JPG
    paniek voor niks dus:smile:
    maar waarom staat er dan 230v op hat label?
     
  9. gelden

    gelden Active Member

    Joined:
    Apr 21, 2013
    Messages:
    4,512
    Location:
    Breda, Netherlands
    Vreemd ja. Want bij mij staat er 400v op dat label. Typenr is gelijk op de tweede letter na: es bij mij en ec bij jou.
     
  10. Xfrank

    Xfrank Well-Known Member

    Joined:
    Jun 16, 2012
    Messages:
    5,313
    Location:
    Waasmunster, Belgium
    #10 Xfrank, Nov 9, 2013
    Last edited: Nov 9, 2013
    Jij heb waarschijnlijk de 32A :Keba Thuislaadstation KeContact P20 type 2 32 A

    en ik heb de 16A besteld (met vaste kabel) Keba Thuislaadstation KeContact P20 type 2 16 A
    maar in de omschrijving staat wel:Voedingsspanning 400 V / 50 Hz

    dan snap ik niet dat op het label geen 400V staat

    volgens het boekje is de nummer EC240110
    E= Europa
    C= cable (S= socket)
    2= type 2
    4=32A
    01= 4meter rechte kabel
    1 = basic+multirating/energymeter
    0=contactor
     
  11. Andre

    Andre Member

    Joined:
    Jul 13, 2013
    Messages:
    435
    Location:
    Holland
    @xfrank : mijn beide Keba P20 die ik heb zijn identiek aan jouw sticker, partno, tekst etc = identiek.
    Is een 3-fase 32 A versie, bij mij op 16A afgesteld dmv de dipswitches achter de frontplaat.

    - - - Updated - - -

    Je hebt dus een 3 fase 32 A gehad, web-site Conrad levert dus 32 A versie terwijl je 16A besteld had. Wellicht hadden ze geen 16A en stuurden ze je 32A ?
     
  12. Xfrank

    Xfrank Well-Known Member

    Joined:
    Jun 16, 2012
    Messages:
    5,313
    Location:
    Waasmunster, Belgium
    bedankt,
    het enige wat ik dan nog steeds niet begrijp is het label met 230-240V ipv 400V
     
  13. thimo

    thimo Model S driver

    Joined:
    May 16, 2013
    Messages:
    388
    Location:
    Arnhem, the Netherlands
    Een 400V aansluiting bestaat uit 3 x fase op 230V (230V ten opzicht van nul). Als je die drie fasen ten opzichte van elkaar meet, dan kom je op 400V. Maar op een individuele draad staat nooit 400V. Op je label staat iets met "230/240V 3N". Voor mij, als leek, slaat die 3N op het aantal fasen en de 230V op het voltage per fase. Lijkt logisch, maar of Keba het ook zo bedoeld heeft weet ik niet.
     
  14. Xfrank

    Xfrank Well-Known Member

    Joined:
    Jun 16, 2012
    Messages:
    5,313
    Location:
    Waasmunster, Belgium
    Ik denk dat het paniek voor niks was.
    Hij hangt er ,is aangesloten, leds gaan aan... en uit..
    Nu nog een proefkonijn vinden om er eens te komen aanhangen.
    aan allen bedankt voor de hulp.
    nog één vraagje. met mijn single charger kan ik max 16A laden, de Keba heb ik ingestled op 16A is dit goed of zet ik hem beter op 20A?
    IMG_3789.JPG
     
  15. widodh

    widodh Model S R231 EU

    Joined:
    Jan 23, 2011
    Messages:
    4,822
    Location:
    Middelburg, The Netherlands
    16A is dan prima, want daar zeker je ook op af denk ik?
     
  16. Xfrank

    Xfrank Well-Known Member

    Joined:
    Jun 16, 2012
    Messages:
    5,313
    Location:
    Waasmunster, Belgium
    een testster is net langs geweest. (niemand van het forum , maar van uit de buurt)
    Hij werkt prima, mooi 16A:smile:
    ook Fuzzyologic zijn printje werkt. dit past perfect bovenop de Keba
    elsje1.jpg elsje2.jpg elsje3.jpg elsje4.jpg
     
  17. gelden

    gelden Active Member

    Joined:
    Apr 21, 2013
    Messages:
    4,512
    Location:
    Breda, Netherlands
    wat zit er bij jou aan de voorkant, waar normaal het type2 stopcontact zit? Is dat een afdekking, of kun je daar de stekker insteken als je hem niet gebruikt?
     
  18. Xfrank

    Xfrank Well-Known Member

    Joined:
    Jun 16, 2012
    Messages:
    5,313
    Location:
    Waasmunster, Belgium
    klopt, daar klik je de stekker in als je hem niet gebruikt. Maar dat neem wel wat plaats in beslag in mijn geval.
    normaal is er nog een kabelhouder bij die onder de Keba past, maar ik heb die niet gemonteerd.
    ik hang hem wel over de "T" kabelhouder.
     
  19. LuckyLuke

    LuckyLuke Model S P85DL

    Joined:
    Dec 14, 2011
    Messages:
    2,092
    Location:
    Eindhoven, The Netherlands
    Frank, die kabelhouder lijkt me wel wat voor onder mijn Keba (kreeg ik bij die van mij er niet bij helaas), zou je die willen wegdoen/verkopen/ruilen voor iets vloeibaars? ;)
     
  20. Xfrank

    Xfrank Well-Known Member

    Joined:
    Jun 16, 2012
    Messages:
    5,313
    Location:
    Waasmunster, Belgium
    in niet alle vloeibare dingen heb ik interesse, maar als het de vloeibare categorie is die ik in mijn gedachten heb, dan hebben we mogelijks een deal:wink:
    kom je er dan om?
     

Share This Page