Welcome to Tesla Motors Club
Discuss Tesla's Model S, Model 3, Model X, Model Y, Cybertruck, Roadster and More.
Register
This site may earn commission on affiliate links.
images


Iemand nog een eerste generatie lader in de weg liggen?
 
Hi Tesla-liefhebbers ! Heeft er iemand nog een setje (van 2 of van 4) goede zomerbanden over voor een Model S (245 / 45 /19) voor een mooie prijs? Ben net naar de bandencentrale geweest voor de wissel winter => zomer en blijkbaar is er een Michelin Pilot Sport 3 beschadigd :rolleyes:. Had ik niet gezien bij de vorige wissel.
 
Iemand nog interesse in een 21" breedset turbinevelgen voor de Model S? Ze komen volgende week vrijdag beschikbaar, dan gaan ze ook op Marktplaats. Voorste velgen hebben nu nog lichte stoeprandschade maar dat laat ik voor verkoop polijsten door de bandenspecialist. Banden zijn nog erg goed tot bijna nieuw, voor Continental met ongeveer 5.5mm profiel, achter Goodyear, ongeveer 7.2mm profiel. Uiteraard met originele TMPS sensoren.

Indien gewenst heb ik ook foto's van de velgen los en van de profielmeter.

58323816-5632-441B-BD3D-AA5407404981.jpeg


Ik denk dat mijn vraagprijs op MP rond de 2200 zal worden, hier mogen ze wel voor wat minder weg.
 
Bedankt voor alle reacties, waardevolle informatie en goede inzichten!

Als ik zo jullie ervaringen lees denk ik dat een 2018 Model X 100D toch wel de beste optie is voor me. Daar verwacht ik wat meer range mee te hebben dan mijn huidige S75D en met een X90D een vergelijkbare range als mijn S. De X75D optie heb ik definitief vaarwel gezegd. De koppeling tussen de KM-stand en batterijstatus had ik nog niet gelegd, goeie! Ook wellicht tevreden zijn met 20" velgen, al is 22" wel veel mooier vind ik.

Tussen een 6 of 7 zitter heb ik nog steeds niet echt gekozen. Ik neig naar een 6-zitter, gezien het argument voor ruimte voor volwassenen achterin. Het zal voor mij echter geen showstopper zijn mocht ik een geschikte 7-zitter langs zien komen.

Af en toe zie ik ook nog vrij betaalbare occasions langskomen van versies met Ludicrous mode. Ergens verleidelijk, maar toch heb ik het idee dat die auto's al behoorlijk te lijden hebben gehad in hun nog prille leven. ;-)
Heb je al een X gevonden?
Ik heb de mijne te koop staan.
 
Ik heb deze in december bij Tesla gekocht voor iets meer dan 2000 euro.
Dat lijkt me onmogelijk. Was dat een 18" set misschien? Zoals @Flavio zegt kost een 20" set met banden bij Tesla € 4200,-. Nou vragen ze daar wel de hoofdprijs, dus mijn advies zou zijn om max € 2500 te vragen als de set nog zgan is. Maar e.e.a. hangt helemaal van de staat van velgen en banden af.
 
  • Like
Reactions: job-lek
IMG_5056.JPG


Bovenstaand akkefietje trof ons afgelopen zomer op de Autobahn. Mijn vrouw reed stapvoets met onze Model S in de file toen ze van achteren werd aangereden door een personenauto met een vaartje van rond de 120kmh. Forse schade aan de auto, maar ze kon er gelukkig zo uitstappen... We hebben hiermee echt ondervonden wat de waarde van veiligheid is! Helaas wel een whiplash opgelopen wat tot langdurige uitval heeft geleid...

Met >40k EUR aan schade hebben we het wrak (van december 2020) verkocht aan een opkoper en een nieuwe Stock Model 3 gekocht. Mijn vrouw wilde niet meer rijden in een opgelapte auto waar voor ons dit verhaal aan kleeft... Afscheid genomen met pijn in het hart (en het hoofd). Echter, zodra de Model S refresh geleverd kan worden...

Maar goed, na ruim een half jaar whiplash-gedoe wordt het tijd om afscheid te nemen van de Set 19" Slipstream velgen en winterbanden voor Model S. Alles uit eind december 2020 origineel van Tesla. Mooie wielhoezen krijg je erbij. Er is in coronatijd nog geen 1500km op gereden, dus ze zijn zo goed als nieuw en het profiel overal >5,5mm. Nieuwprijs EUR 2900, dus een EUR 2000 lijkt me redelijk. Omgeving Fryslân = brengen inclusief!

Stuur even een PM met je bod.

IMG_6808.JPG


IMG_6809.JPG


IMG_6810.JPG


IMG_6811.JPG


IMG_6812.JPG


IMG_6813.JPG
 
  • Love
  • Like
Reactions: Hbrink and Rqcg
Impulsaankoop die ik toch niet ga gebruiken:
Van e-mobility driving solutions
Diagnostic adapter cable - TeslaM3 (> 01/2019) bundle version (cable + OBD)
OBD kabel dus, inclusief bluetooth dongle.

Nieuwprijs 113 euro inclusief verzenden. App voucher al gebruikt.

Ik stuur hem op voor 90.

View attachment 573184

groeten,

Danny
Deze impulsaankoop ligt nog steeds stof te happen, ongebruikt.

Gratis af te halen in Eindhoven voor de hobbyist. (Ik stuur hem niet op)
 
Last edited:
Na bijna 6 trouwe jaren is het afscheid nabij. Ik heb nu al spijt.
Model Y zou eind volgende maand geleverd worden.
Bye bye gratis laden, premium connectivity, luchtvering, open dak, lederen zetels, dashboardscherm, quality time aan de lader, perfect werkende ruitenwissers, 0 phantom brakes met AP1.
Mooie herinneringen blijven.
 
  • Like
Reactions: shthpnz