TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC

Hogere typical range sinds laatste update in 70D

Discussion in 'Belgium and the Netherlands' started by Jesper Weiland, Sep 7, 2015.

 1. Jesper Weiland

  Joined:
  May 4, 2015
  Messages:
  95
  Location:
  Netherlands
  In onze (twee stuks) Model S 70D's zien we sinds de laatste update (v6.2 2.5.46) dat de typical range van 302 (90%/trip) naar 324 kilometer is gegaan.

  Het is dus bij beide auto's, precies na de update en ik kan ook daadwerkelijk verder komen op een accu.

  Zijn er meer mensen die dat gezien hebben? Ook bij aflevering stond hij op 302 kilometer, dus het is niet zo dat hij anders is gaan tellen op basis van mijn rijstijl.

  Als het een feature is dan begrijp ik niet waarom er geen aandacht voor is geweest.

  - - - Updated - - -

  Er zijn meer mensen, maar geen verklaring: 70D gained more km after update (2.5.46))
   
 2. Top

  Top Member

  Joined:
  Apr 30, 2015
  Messages:
  307
  Location:
  Vleuten
  Zelfde bij mij. Ik heb 325 typical en bij een range charge dit weekend 361km met 100%. Heb hem niet veel zuiniger ervaren (eerder onzuiniger), maar dat ligt denk ik aan het weer. Bij mij kwam de oude typical dichter bij mijn werkelijke verbruik.
   
 3. Jesper Weiland

  Joined:
  May 4, 2015
  Messages:
  95
  Location:
  Netherlands
  Ik zal er eens op letten. Vanmiddag ben ik met 325 naar huis gereden en dan staat hij 25 kilometer later gewoon netjes op 300 kilometer. Het zal echter niet zo zijn dat er opeens meer uit komt dus we houden het maar op een andere berekening ;)
   
 4. mvereecken

  mvereecken Member

  Joined:
  Apr 22, 2015
  Messages:
  98
  Location:
  Gentbrugge, OV, Belgium
  Ik heb dit ook sinds afgelopen weekend opgemerkt, die stijging van de range. Ik heb er ook wat op gelet, en volgens mij is het een andere berekening van de typical, eerder dan dat de auto zuiniger is geworden. Als dat klopt, dan is dit eerder een stapje terug, want ik kon vrij goed vertrouwen op de typical.
   

Share This Page

 • About Us

  Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.
 • Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


  SUPPORT TMC