Welcome to Tesla Motors Club
Discuss Tesla's Model S, Model 3, Model X, Model Y, Cybertruck, Roadster and More.
Register

Hogere typical range sinds laatste update in 70D

May 4, 2015
95
54
Netherlands
In onze (twee stuks) Model S 70D's zien we sinds de laatste update (v6.2 2.5.46) dat de typical range van 302 (90%/trip) naar 324 kilometer is gegaan.

Het is dus bij beide auto's, precies na de update en ik kan ook daadwerkelijk verder komen op een accu.

Zijn er meer mensen die dat gezien hebben? Ook bij aflevering stond hij op 302 kilometer, dus het is niet zo dat hij anders is gaan tellen op basis van mijn rijstijl.

Als het een feature is dan begrijp ik niet waarom er geen aandacht voor is geweest.

- - - Updated - - -

Er zijn meer mensen, maar geen verklaring: 70D gained more km after update (2.5.46))
 

Top

Member
Apr 30, 2015
326
300
Vleuten
Zelfde bij mij. Ik heb 325 typical en bij een range charge dit weekend 361km met 100%. Heb hem niet veel zuiniger ervaren (eerder onzuiniger), maar dat ligt denk ik aan het weer. Bij mij kwam de oude typical dichter bij mijn werkelijke verbruik.
 
May 4, 2015
95
54
Netherlands
Ik zal er eens op letten. Vanmiddag ben ik met 325 naar huis gereden en dan staat hij 25 kilometer later gewoon netjes op 300 kilometer. Het zal echter niet zo zijn dat er opeens meer uit komt dus we houden het maar op een andere berekening ;)
 

mvereecken

Member
Apr 22, 2015
98
14
Gentbrugge, OV, Belgium
Ik heb dit ook sinds afgelopen weekend opgemerkt, die stijging van de range. Ik heb er ook wat op gelet, en volgens mij is het een andere berekening van de typical, eerder dan dat de auto zuiniger is geworden. Als dat klopt, dan is dit eerder een stapje terug, want ik kon vrij goed vertrouwen op de typical.
 

Products we're discussing on TMC...

About Us

Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.

Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


SUPPORT TMC
Top