TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC

Hold positie bij stilstand

Discussion in 'Belgium and the Netherlands' started by seyco, Apr 18, 2015.

 1. seyco

  seyco Member

  Joined:
  Aug 30, 2014
  Messages:
  25
  Location:
  Belgie
  Wanneer ik in aan het rijden ben en ik kom tot stilstand bij bvb een verkeerslicht dan staat de wagen in hold stand die gedeactiveerd word wanneer je opnieuw de gaspedaal aanraak. Dit zou goed zijn dat je deze stand zelf kunt activeren door bij stilstand eventjes kort op de rem te duwen ( deze functie had ik om mijn vorige wagen, Mercedes S , en is zeer comfortabel) Ik vermoed dat daar deze stand op de cruise control aanwezig is, het een kleine programmatie is om dit ik zelf te kunnen activeren. Zijn er onder jullie ook die deze functie interessant zouden vinden.
   
 2. gelden

  gelden Well-Known Member

  Joined:
  Apr 21, 2013
  Messages:
  5,241
  Location:
  Breda, Netherlands
  Ik begrijp niet wat je bedoelt. Ik ken alleen de hill hold, maar die werkt alleen bij heuvel op.
  Bij een stoplicht sta je toch gewoon stil, niet op de rem?
   
 3. seyco

  seyco Member

  Joined:
  Aug 30, 2014
  Messages:
  25
  Location:
  Belgie
  Wanneer je aan het stoplicht staat moet je toch de voet op de rem houden ander loop je stilletjes voorruit. Bij de hold stand blijft de wagen zelf remmen en lost deze wanneer je gas geeft.
   
 4. RoaldH

  RoaldH Member

  Joined:
  Mar 17, 2015
  Messages:
  337
  Location:
  Utrecht, Netherlands
  Heb je de "kruip" functie aanstaan?
   
 5. mbrandt

  mbrandt Member

  Joined:
  Aug 9, 2014
  Messages:
  34
  Location:
  Weesp
  Ik herken dit wel. De hold is onderdeel van de TACC, dus als je met ingeschakelde TACC geheel tot stilstand komt gaat ie vanzelf na een aantal seconden in hold. Dan is inderdaad even het stroompedaal aanraken of de CC hendel naar je toe trekken genoeg om weer te gaan rijden.

  Als je zonder TACC aan tot stilstand komt en je staat op een lichte helling begint de auto toch langzaam weer voor- of achteruit te rollen (kruip functie uit). Het zou inderdaad erg mooi zijn als je dan ook deze functie kan activeren zodat je niet de hele tijd je rempedaal ingedrukt hoeft te houden.
   
 6. jm71

  jm71 Active Member

  Joined:
  Dec 19, 2012
  Messages:
  1,513
  Location:
  Krommenie, Netherlands
  Gewoon even 'CREEP' op No zetten in je settings. De amerikanen waren allemaal automaten gewend en misten dit rollen bij de Model S, waarna Tesla in een update de CREEP functie heeft toegevoegd. Klinkt alsof deze bij jou op Yes staat, terwijl je No wil.

  Update: sorry, zie nu dat RoaldH dat ook al zegt.
   
 7. seyco

  seyco Member

  Joined:
  Aug 30, 2014
  Messages:
  25
  Location:
  Belgie
  CREEP uitzetten betekend ook dat je bij stilstand ook nog zelf op de rem moet ander loop de auto bij lichte helling vooruit of achteruit. Bij de Hold activatie blijft de rem aan. Dit is zeer comfortabel en iets dat ik steeds heb gebruikt bij mijn vorige wagen.
  Het feit dat deze functie reeds voorzien is in de cruise, kan het toch niet zo moeilijk zijn deze te voorzien om zelf te activeren.
   
 8. Jamas

  Jamas Member

  Joined:
  Jun 25, 2014
  Messages:
  407
  Location:
  Druten, The Netherlands
  Ik ging laatst van een dijk naar beneden en halverwege moest ik even achteruit, had toen het gevoel dat de auto niet verder naar voren liep na dat ik hem in zijn achteruit had gezet. Moet het nogmaals gaan proberen om dat met zekerheid te kunnen zeggen. Ik kom er nog op terug!
   
 9. Bj0rn

  Bj0rn Member

  Joined:
  Nov 13, 2014
  Messages:
  149
  Location:
  Gent
  Als je zeer traag bolt in R (of D) kan je zonder zelf te remmen naar D (of R) schakelen. Ik heb ook het gevoel dat de auto dan remt. Geen idee of de remlichten op zo'n moment aan gaan.
   
 10. selsrog

  selsrog Member

  Joined:
  Feb 21, 2014
  Messages:
  169
  Location:
  Belgium
  Had deze optie ook op de BMW. Even getest initieel, maar uiteindelijk gestopt met gebruik.
   
 11. basvk

  basvk Active Member

  Joined:
  Dec 27, 2013
  Messages:
  2,864
  Location:
  Eindhoven
  ik gebruik soms de parking brake functie hiervoor in het control menu, maar automatisch zou beter zijn idd. Zeg maar een hill hold die ook zonder hill werkt.
   

Share This Page

 • About Us

  Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.
 • Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


  SUPPORT TMC