TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker or making a Paypal contribution here: paypal.me/SupportTMC

homelink en faac

Discussion in 'Belgium and the Netherlands' started by stev, Oct 1, 2014.

  1. stev

    stev Member

    Joined:
    Jul 8, 2014
    Messages:
    89
    Location:
    Brugge, Belgium
    #1 stev, Oct 1, 2014
    Last edited: Oct 2, 2014
    ik slaag er niet in om de homelink te programmeren - ttz het lukt wel, maar werkt niet. mogelijks tgv 'rolling codes'?
    heeft iemand een faac van dit type kunnen werkend krijgen in de homelink?
     

    Attached Files:

  2. Maarten

    Maarten Active Member

    Joined:
    Nov 2, 2013
    Messages:
    1,702
    Location:
    Haarlem
    Heb het in het verleden uitgebreid geprobeerd. Ik heb een Hormann met rolling codes. Is niet gelukt. Vervolgens aan een dealer gevraagd, die zou mij terug bellen. Nooit meer iets van gehoord.
    Even geduld, zit in V10.3 van de software vermoed ik.:wink:
    NB ik maak de foto's altijd eerst even wat kleiner met een extern programma, anders zijn ze inderdaad niet goed te zien op het forum.
     
  3. PeDuvelt

    PeDuvelt Member

    Joined:
    Oct 29, 2014
    Messages:
    184
    Location:
    Herenthout Belgium
    Eveneens zoals bovenstaande heb ik een probleem met het herkennen van het signaal van de Homelink (Tesla) naar de ontvanger (Faac), dit vermoedelijk als gevolg van de "rolling codes". Zolang de afzonderlijke zender (Faac) van de poort niet gebruikt wordt, werkt de Homelink, maar van zodra de poort met de zender werd geopend wordt de Homelink niet meer herkend door de ontvanger (andere code?).
    Op het Amerikaanse forum had ik gelezen dat het signaal van de Homelink door de ontvangen moet "geleerd" worden (bij rolling code) en dat dit door de melding LEARN op het scherm kan worden geactiveerd (tijdens de programmatie), maar misschien is deze functie ten gevolge van updates verdwenen?
    Op de ontvangen is deze learn-functie wel aanwezig, maar herkent het signaal van de Homelink niet (na programmatie).
    Weet iemand hier een oplossing (learn-functie) voor?
     
  4. gelden

    gelden Active Member

    Joined:
    Apr 21, 2013
    Messages:
    4,518
    Location:
    Breda, Netherlands
    ik had er in het begin ook moeite mee, maar na een update (een jaar geleden ofzo) werkt het prima. Ik heb een Chamberlain motorlift, ook met rollende code.
    Overigens heb ik net voordat de sw update kwam een controller van homelink gekocht. Daarmee zou jet het alsnog werkend kunnen krijgen. Te koop voor zachte prijs, stuur maar pm indien interesse.
     
  5. Ivo-G

    Ivo-G Member

    Joined:
    Nov 15, 2015
    Messages:
    527
    Location:
    Utrecht, Netherlands
    Ik ben op zoek naar een motorlift die compatibel is, en niet zozeer een die alleen op een lijst te vinden is maar ook ergens te koop is in NL. Wie heeft adviezen op basis van eigen ervaring van een werkende oplossing icm de Model S?
     
  6. Xfrank

    Xfrank Well-Known Member

    Joined:
    Jun 16, 2012
    Messages:
    5,327
    Location:
    Waasmunster, Belgium
    bij mijn 2 poorten van Hormann werkt het perfect van de eerste dag op de tesla 1 en nu ook op de tweede tesla (de poorten en de afstandsbedieningen zijn een kleine 20 jaar oud)
     
  7. Herbie65

    Herbie65 Member

    Joined:
    Dec 2, 2014
    Messages:
    532
    Location:
    Netherlands
    ik heb 2 garagedeur openers van Novoferm en een poortopener van Chamberlain. Alle drie doen ze het prima!
     
  8. EnIgmA_BE

    EnIgmA_BE Member

    Joined:
    Jun 19, 2015
    Messages:
    171
    Location:
    Overpelt, Belgium
    Ik heb een Somfy IOcontroller op de garagepoort zitten. En daar gaat het gewoon niet mee.
    Ik heb er al eens een mail voor gestuurd, maar geen nuttig antwoord op gekregen.
     
  9. Stijn

    Stijn Member

    Joined:
    Aug 12, 2015
    Messages:
    149
    Location:
    BE
    Ik heb blijkbaar een poort van het merk Sommer (marathon 800 SL) op frequentie FM 868,8 MHz en dat lijkt ook niet te lukken. Iemand al ervaring mee?
     
  10. simonsmidt

    simonsmidt Member

    Joined:
    Apr 21, 2014
    Messages:
    328
    Location:
    Overijse, België
    Frank,
    ik heb ook een Hormann, 3 jaar oud, maar het lukt mij niet om het te laten werken. Deed jij iets speciaals tijdens het learn-process? Of precies zoals in de instructies vermeld?
     
  11. Maarten

    Maarten Active Member

    Joined:
    Nov 2, 2013
    Messages:
    1,702
    Location:
    Haarlem
    Simon, mijn Hormann is ook nog niet zo oud. Hij gebruikt een zgn. rolling code om e.e.a. beter te beveiligen.
    Het is mij tot op heden nog niet gelukt om deze code werkend in de Model S te programmeren.
    De auto gaf via een signaal wel aan dat de code was overgedragen, maar het werkte vervolgens niet.
    Ik had een beetje de hoop dat het misschien nu met de software update naar 7.1 wel zou kunnen, maar heb het nog niet geprobeerd.
    Ik vermoed dat de deur van Frank vanwege de leeftijd van een kleine 20 jaar de rolling code niet bevat en dat deze daardoor wel te programmeren waren op de Tesla.
     
  12. Filipv

    Filipv Member

    Joined:
    Sep 10, 2015
    Messages:
    14
    Location:
    Belgium
    Met FAAC lukt het niet. Ik heb een extra ontvanger van CAME op mijn poortopener aangesloten en dit werkt perfect. Ook het automatisch openen bij aankomst en sluiten bij vertrek werken prima.
    Als je zo'n extra ontvanger nodig hebt en hulp bij aansluiten, stuur mij gerust een pm.
     
  13. gelden

    gelden Active Member

    Joined:
    Apr 21, 2013
    Messages:
    4,518
    Location:
    Breda, Netherlands
  14. EnIgmA_BE

    EnIgmA_BE Member

    Joined:
    Jun 19, 2015
    Messages:
    171
    Location:
    Overpelt, Belgium
    Ik heb interesse.
    Ik ga nog even checken of ik dat gewoon op de somfy io kan installeren. (Zie immers niets van drukknoppen aansluiten in de handleiding)
     
  15. Rubites

    Rubites Member

    Joined:
    Jun 22, 2015
    Messages:
    60
    Location:
    Ronse, Belgium
    Ik heb een Crawford Normstahl Magic 1000 motor.
    Het lukte niet direct om de link te maken. Na wat worstelen en raadplegen van de handleiding is het uiteindelijk gelukt. De motor beschikt over een 'learn' functie die op een bepaald moment moet worden ingedrukt.
    Ik heb het automatisch openen uitgeschakeld omdat ik vaak in eigen buurt rondrijd en het is verraderlijk om ongewild de poort te openen.
    Intussen heb ik ook 2 andere poorten geprogrammeerd en daar werkte het onmiddellijk.
     
  16. simonsmidt

    simonsmidt Member

    Joined:
    Apr 21, 2014
    Messages:
    328
    Location:
    Overijse, België
    Met 7.1 werkt het nu wel goed voor mij.
     
  17. Maarten

    Maarten Active Member

    Joined:
    Nov 2, 2013
    Messages:
    1,702
    Location:
    Haarlem
    Mooi! Dat ga ik dan nog maar eens proberen.
    De website van Homelink gaf overigens nog niets aan met de versie van Hormann die ik heb.
    Heb jij ook de Bisecur afstandsbediening?
     
  18. simonsmidt

    simonsmidt Member

    Joined:
    Apr 21, 2014
    Messages:
    328
    Location:
    Overijse, België
    Nee, de ab's van Hormann. Ik heb trouwens de truck met de open frunk toegepast; je frunk openen en in de frunk de ab richten.
     
  19. Maarten

    Maarten Active Member

    Joined:
    Nov 2, 2013
    Messages:
    1,702
    Location:
    Haarlem
    De afstandsbediening van de mijne is ook Hormann, maar het systeem heet bisecur. Zie deze link.
    Schijnt minder gemakkelijk te kopiëren te zijn dus veiliger, maar dat is dan wellicht weer een nadeel ivm de homelink van Tesla.
     

Share This Page